25 / 04 / 2024

malatyada depremzedelere verilen evler

malatyada depremzedelere verilen evler

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'daki depremzedeler, lüks bir villayı andıran konutlarda yaşamlarına devam etmenin sevincini yaşıyor.

Depremzedelere THY’den güzel haber! Türk Hava Yolları 100 aileye iş imkanı sunuyor!

Türk Hava Yollarından depremzedelere güzel haber geldi. İşte THY’den gelen müjde!

Merkez Bankası’ndan depremzedelere yönelik ‘zorunlu' hamle! O krediler zorunlu karşılıktan muaf olacak!

Türkiye Bankalar Birliği’nin depremzedelere yönelik kredi borçlarını 6 ay ötelenmesine ilişkin tavsiye kararının ardından bir düzenleme de Merkez Bankası’ndan geldi.

​​​​​​​Depremzedelere 3 ülkeden daha vize kolaylığı!

Almanya'nın ardından üç ülke daha depremzedelere vize kolaylığı getirildiğini açıkladı. Depremzedelerin yakınlarının yanına geçici süreyle gitmeleri kolaylaştırılacak.

Almanya'dan şok karar! Depremzedelere vize kolaylığı sağlanacak!

Almanya depremzedelere vize kolaylığı sağlamak için görev gücü oluşturdu. İşte ayrıntılar...

Deprem Uzmanı Naci Görür'den depremzedelere önemli hatırlatma! 

Depremzedeler yerel idarelere ve kamuyu dava açabilir! TV yayında konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremzedelere yönelik önemli bir açıklamada bulundu.

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Depremzedelere verilecek eşya ve kira yardımlarının tutarı belli oldu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Düzce'de depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla ilk etapta 27 milyon TL'lik ödeneğin aktarıldığını duyurdu. Bakan Soylu, evleri ağır hasar gören depremzedelere 90 bin TL'ye kadar eşya, 30 bin TL de kira ve taşınma yardımı yapılacağını dile getirdi.

9 ayda ruhsat verilen konut sayısı 415 bine ulaştı!

2022 yılının 3. çeyreğinde yaklaşık 144 bin konutun inşası için yapı ruhsatı verildi ve yılın 9 ayında ruhsat verilen konut sayısı 415 bine ulaştı. Yıllık konut ihtiyacı 750-800 bin bandında olduğu için üretim, ihtiyacın gerisinde kalmış oldu.

Öğretmenlere verilen eğitim ödeneği ne kadar? Ne zaman yatacak?

Öğretmenlere her yıl verilen eğitim ödeneğinin detayları son derece merak ediliyor. Peki, eğitim ödeneği hesaplara yattı mı? İşte detaylar…

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümleri yüzde 7,8 daraldı!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,8 daralma meydana geldi.

Sinpaş Kızılbük projesi için verilen ÇED gerekli değildir kararı iptal edildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine oluşturulan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi tarafınca "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali sonucu verildi.

O rakamlar açıklandı! Yapı ruhsatı verilen bina ve daire sayısındaki düşüş şok etti!

Bu yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yapı ruhsatı verilen daire sayısı yüzde 27,9, bina sayısı yüzde 22,5 oranında azalış gösterdi.

Emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

Gayrimenkul alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıya belli oranlarda komisyon ödemedi yapılıyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde emlakçıya verilen komisyon geri alınır mı?

malatyada depremzedelere verilen evler Haberi

malatyada depremzedelere verilen evler

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan  6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'daki depremzedeler, lüks bir villayı andıran konutlarda yaşamlarına devam etmenin sevincini yaşıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Geçen yıl yaşanan depremde Malatya'nın Doğanyol, Pütürge, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri olumsuz etkilendi.

Depremde bazı binalar yıkıldı, çok sayıda bina da ağır hasar aldı. Depremden hemen sonra harekete geçen ve yardım faaliyetlerini sürdüren ekipler, devletin şefkatli elini depremzedelere uzattı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından şehirde depremzedeler için 5 bin 24 konutun yapımı ihale edildi, inşaat çalışmalarına başlanan 3 bin 815'inden 309'u Kale, 208'i Pütürge'de hak sahiplerine teslim edildi.

1555 köy evi ihale edildi

Kırsalda yaşayan ve hayvancılık yapan depremzedeler için de köy tipi konutlar inşa edildi. Bu kapsamda Battalgazi, Kale, Doğanyol, Pütürge ve Arguvan ilçelerinde...