29 / 03 / 2024

mamak bina yıkımları son durum

mamak bina yıkımları son durum

Mamak'ta yıkım işlemi gerçekleştirilen bina, çevrede yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bina, sokakla bitişik olduğu için yıkım işlemi oldukça zor gerçekleştirildi. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Bakanlık resmen duyurdu! Bina yıkımlarında son dakika gelişmesi! 2023'ün sonuna kadar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bina yıkımlarında, akredite kuruluşlardan alınmış "uygun test raporlu" toz bastırma sistemlerinin, 2023 yılının sonuna kadar kullanılabileceğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Rize'de sel sonrası 47 bina yıkıldı!

Rize ve Artvin'de yaşanan sel felaketi sonrası kentlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Rize'de 47 bina yıkılırken 100'e yakın ev de ağır hasar aldı.

Artvin'de sel sonrası 39 bina yıkıldı!

Artvin'de hafta içi meydana gelen yağışlar nedeniyle yaşanan sel felaketleri nedeniyle Arhavi ilçesinde 39 bina yıkılırken 1459 bina hasar gördü.

Rize'deki selde 47 bina yıkıldı, 99 binada ağır hasar var!

Hasar tespit çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Rize'de, 47 bina yıkıldı, 99 binada ise ağır hasar tespit edildi.

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları için kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği yıkımları kınadı...

BM'den İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurma çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurması için çağrı yaptı...

Filistin'den uluslararası topluma yıkımların durdurulması çağrısı!

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Merkez Komite Üyesi ve Filistin Sivil İşler Genel Kurulu Başkanı Hüseyin eş-Şeyh gerçekleştirilen yıkımların durdurulması için uluslararası topluma çağrı yaptı...

Tozkoparan Mahallesi’ndeki tahliye ve yıkımlara tepki!

İstanbul'un Güngören Belediyesi’ne bağlı Tozkoparan Mahallesi riskli alan ilan edilmişti. Mahallelinin zorla konutlarını tahliye etmeleri sağlandı ve bina yıkımlarına start verildi. Tozkoparan sakinleri ise duruma tepkili...

Trabzon Çömlekçi'de yıkımlar başladı!

Trabzon sakinlerinin uzun süredir beklediği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde 2. Etap kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı. 

Kocaeli'de depremde hasar gören 3 bina yıkıldı!

Kocaeli Karayakuplu ve Belen mevkisinde 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören 3 bina yıkıldı...

mamak bina yıkımları son durum Haberi

mamak bina yıkımları son durum

Mamak'ta bulunan Peyami Safa Mahallesi 338. Sokak'ta bulunan 40 yıllık bina Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında, oturmaya elverişli olmadığı için yıkını işlemi gerçekleştirildi. Yıkımı yapılan bina sokağa çok yakın olduğu için, yıkını işlemi büyük zorluluklarla gerçekleştirildi. Çevreye vereceği tehlikeden dolayı üst kattan başlanarak kat kat yıkılması gereken bina, iş makinesi ile parça parça yıkılmasından dolayı çevreye biiyük telılike yaşattı. 


YIKIM BÜYÜK ZORLUKLARLA GERÇEKLEŞTİ 


Yıkımı gerçekleştirilen binanı sokağa yakın kısmı uzun süre trafiğe kapatılarak, olabilecek bir kazanın önüne geçilmeye çalışıldı. Fakat vatandaşlar duruma tepki gösterdiler. Kazanın anlık bir ilaların bir birinde çok yakın olmasından dolayı, kontrolsüz bir şekilde gerçekleştirilen yıkını işlemi, çevredeki binalara büyük bir zarar verebilirdi. Binanın bir kısmı yıkılırken, binanın sokağa yakın tarafında kalan kısım yıkma işlemi gerçekleştirilirken büyük zorluk yaşandı. 


Yıkma...