18 / 04 / 2024

manisa deprem hasarları

manisa deprem hasarları

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manisa'da 5.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Akhisar ilçesini ziyarete etti. Bakan Murat Kurum: “Gerekeni yapacağız “dedi.

TESK'ten deprem hasarlarına ilişkin rapor! Depremden en çok etkilenenler kimler?

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Depremin farklılaşan etkileri, destek paketlerinin hazırlanmasında, doğrudan ve dolaylı etkilerin dikkate alınarak çok boyutlu bir yaklaşımın gerekliliğini ortaya koymaktadır" diye konuştu. İşte haberin detayları...

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

Son dakika az önce deprem oldu! Manisa'da korkutan deprem! 

Kandilli Rasathanesi son dakika deprem açıklaması yaptı. Manisa’nın Bakır-Kırkağaç ilçesinde saat 16.37’de 3,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem 5 kilometre derinlikte oldu.

Deprem felaketi bu tarım ürünlerini de vurdu!

Deprem felaketinin yaşandığı bölgede sulama garantisi olmaması nedeniyle tek ekim çağrısı yapılırken depolardaki hasarlar ve TMO’nun fiyat açıklamaması pamuk, buğday ve mısırda alarm durumu oluşturdu. 2023’te toprağa tek ürün ekmeye hazırlanan deprem kentleri kalkınma bölgesi olmayı istiyor.

Binalardaki uygulamalarda mekanik projeye uyulmalı! Deprem hasarları en aza indirilebilir!

'Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür' cümlesi son günlerde sık sık gündeme geliyor. Binalardaki uygulamalarda mekanik projeye uyulmalı! Deprem hasarları en aza indirilebilir!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor? Peş peşe açıklandı! 

'DASK ödemesi hangi binalar için yapılır? Zorunlu Deprem Sigortası hangi hasarları kapsıyor?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Son Dakika! Balıkesir'de şiddetli iki deprem art arda meydana geldi: AFAD'dan ilk açıklama

Son dakika haberine göre Balıkesir'de saat 02:00 sularında iki şiddetli deprem meydana geldi. Depremlerin şiddeti açıklandı. AFAD, depremle ilgili Türkiye'ye ilk bilgileri paylaştı. Son depremler Bursa, Manisa, İzmir ve İstanbul'da hissedildi. İşte detaylar..

Son dakika! Bosna Hersek'te 5,7 şiddetinde deprem

Son dakika haberine göre Bosna'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin ardından binalarda hasarlar meydana geldi. Depremin şiddetinin 5,7 olduğu açıklandı. Son dakika gelişmesinin ayrıntıları haberimizde...

Doğru dönüşümle deprem hasarları engellenebilir!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Tunca Bengin bugünkü yazısında kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiği sorusunu kaleme aldı.

Manisa'da depreme karşı hangi önlemler alınıyor?

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen'in Manisa'da yaşanabilecek bir deprem için alınan önlemlerin açıklanmasını istediği önergesi cevaplandı.

manisa deprem hasarları Haberi

manisa deprem hasarları

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Manisa'da 5.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Akhisar ilçesini ziyarete edip, hasar gören binalarda incelemeler yaptı , yetkililerden bilgi aldı, depremzedeler ile görüştü.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Akhisar Havaalanı'nda Manisa Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir ve Mehmet Ali Özkan, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından karşılandı. Bakan Kurum, ilk olarak Akhisar'ın kırsal Karabörklü Mahallesi'ne geçti. Burada hasar gören binaları inceleyen Bakan Kurum, yetkililerden bilgi aldı. Depremzedelerle de görüşüp, 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Bakan Murat Kurum, "Yaralarını en kısa sürede saracağız, hiç merak etmeyin. Canınıza bir şey olmadı ya önemli olan o. Gerekeni yapacağız. Bu süre zarfında sizleri de bir yerlerde misafir...