26 / 04 / 2024

Marmara Denizi ulaşımı

Marmara Denizi ulaşımı

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp Marmara Denizi’nin ulaşımını rahatlatacak Büyük Marmara Çemberi projesini ve Pendik-Yeşilköy By-Pass Yüzer Viadük projesini tanıttı.

Poyraz, Marmara Denizi'nde ulaşımı olumsuz etkiledi!

Alınan bilgiye göre, Marmara Denizi 'nde, akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkisini sürdüren poyraz nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı bazı şilepler yollarına devam edemedi.

Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem! Bakan Yerlikaya'dan son dakika deprem açıklaması!

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi.

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk: Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

Son dakika: Marmara Denizi ve boğazlarda yarından itibaren hamsi avcılığı yasaklanıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yarından itibaren hamsi avcılığının Marmara Denizi ile boğazlarda durdurulacağını açıkladı. Karar ile ekosistemin korunması ve gelecek sezonda balıkçılara daha fazla ekonomik katkı sağlanması amaçlanıyor.

Prof. Dr. Melek Okyar'dan müsilaj açıklaması! Marmara Denizi'nde...

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, Marmara Denizi'ndeki müsilaja ilişkin son durumu değerlendirdi. Müsilaj ne durumda? İşte detaylar...

Marmara Denizi içinde 4-5 deprem olabilir!

Jeofizik Mühendisi ve Sismoloji Doktoru Savaş Karabulut, Marmara depremine ilişkin, "Marmara Denizi içinde bir değil dört veya beş deprem olabilir" diye konuştu. Karabulut, depreme hazırlık sürecinin fırsata dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Kanal İstanbul Marmara Denizi'nin sonu olur!

İBB, Haliç Tersanesi’nin 564’ncü kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen Deniz Çalıştayı'nda konuşan Prof. Cemal Saydam, “Kanal İstanbul devreye girdiği takdirde Marmara Denizi ölecek” dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu, Yeni Havalimanı'na ulaşımı hızlandıracak!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu, "Hasdal’dan olan D-20 bağlantısı veya üçüncü köprünün bağlantı yolları ve şu an inşaatı oldukça ilerlemiş olan Kuzey Marmara Otoyolu, buraya yolcularımızın ulaşımında ciddi bir hızlılık sağlayacaktır." dedi...

Bağlantı otoyollarıyla Marmara Denizi etrafında bir ring oluşturulacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü ile bunların bağlantı otoyollarıyla Marmara Denizi etrafında bir ring oluşturacağız" dedi.

Ahmet Vefik Alp'den Marmara Denizi’nin ulaşımını rahatlatacak proje!

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp Marmara Denizi’nin ulaşımını rahatlatacak Büyük Marmara Çemberi projesini ve Pendik-Yeşilköy By-Pass Yüzer Viadük projesini tanıttı.

Osman Gazi Köprüsü Marmara Denizi'nde rekabeti artırdı!

İzmir’i İstanbul’a bağlayan Osman Gazi Köprüsü Marmara Denizi’ndeki rekabeti artırdı. Eskihisar- Topçular’da çalışan arabalı vapurların yeni fiyatı belirlenecek. İstanbullines Genel Müdürü Gündüz ‘Yüzde 20 ucuzluk olur’ dedi..

Kocaeli ulaşımın da üssü oluyor!

Türkiye’nin sanayi kenti Kocaeli, ulaşımın da üssü oluyor. Murat Özdağ, “Kuzey Marmara ve Batı Karadeniz Otoyolu, Körfez Geçişi ve Gebze Orhangazi Otoyolu projeleriyle bölge adeta ulaşım üssü olacak” dedi.

Mesa Marmara ulaşım!

2+1 dairelerin satışları tamamlandığı projede teslimler 2017 yılı Haziran ayında yapılması planlanıyor. Mesa Marmara ulaşım bilgileri kapsamında İDO Kartal İskelesine 1 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Marmara Denizi ulaşımı Haberi

Marmara Denizi ulaşımı

‘Bu projeyi 8 yıl evvel hazırlamıştım. Izmit Körfez Geçişi’nin hizmete verildiği bugün tekrar gündemde ve adım adım gerçekleşiyor. Hayata geçen diğer projelerimde olduğu gibi ismim anılmasa da ben çok mutluyum..’


Deprem sırasında yaralananlara, sıkışanlara yardım ulaştırmadığımız için deprem sonrasında ölenlerin deprem sırasında ölenlerden daha fazla olduğu ifade ediliyor. Bu durumun ulaşım sorunlarından kaynaklandığını önce Kobe de sonra da Haiti gördük. Havaalanları hasar görüyor, dar yollar enkazlarla kapanıyor, sağlam kalan yollar ise bir yandan depremden kaçanlar, diğer yandan yakınlarını aramaya ve yardıma gelmeye çalışanlarla tıkanıyor. Istanbul’u tehdit eden 2 ana sorun Deprem ve Ulaşım.


Yıllardır tartışılan 3. Boğaz Köprüsü, Izmit Körfez Köprüsü ve Çanakkale Boğazı Köprüsü gerçeğe dönüşürken fırsatı kaçırmayalım ve büyük düşünelim: Marmara Denizi’ni çemberleyen hem ulaşımı rahatlatacak hem de depremde...