23 / 04 / 2024

marmara su durumu

marmara su durumu

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, "Aldığımız tedbirler ve gerekse vatandaşların verdiği destek ile yaz aylarını problemsiz ve su kesintisi olmadan atlattık. Yuvacık barajında yüzde 62 oranındaki doluluk ile geçen seneden daha iyi durumdayız.”dedi.

Olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklama: Bir an önce hazırlık yapılmalı! 

Mentor Gümrük Müşavirliği Ceo’su Dr. Hakan Çınar, Marmara depremini işaret ederek, bir an önce hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

Euro'su olanlar aman dikkat! Euro'daki son durumu gören inanamadı! İşte 30 Mart 2023 Euro kuru!

Euro'su olanlar ya da Euro almak isteyenler Euro'nun ne kadar olduğunu merak ediyor ve araştırıyor. Peki Euro kurundaki son durum ne? İşte 30 Mart 2023 Euro kuru...

Euro'su olanlara kötü haber! Euro'daki son durumu görenler inanamadı! İşte 14 Eylül 2022 Euro kuru!

Euro'ya yatırım yapanlar Euro'daki son durumu merak ediyor ve araştırıyor. Peki Euro düştü mü? Euro'da son durum ne? İşte 14 Eylül 2022 Euro kuru...

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

Prof. Dr. Melek Okyar'dan müsilaj açıklaması! Marmara Denizi'nde...

İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, Marmara Denizi'ndeki müsilaja ilişkin son durumu değerlendirdi. Müsilaj ne durumda? İşte detaylar...

Kuzey Marmara Otoyolu'nun güzergahı ve fiyat bilgisi!

Kuzey Marmara Otoyolu güzergah bilgileri ve ücretlendirme durumu, pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Yıl sonuna kadar tüm etapları tamamlanacak olan Kuzey Marmara Otoyolu güzergahı, böylece Anadolu Yakası'ndan başlayıp Avrupa Yakası'nda Silivri'ye kadar devam edecek. İşte,, Kuzey Ma

Celal Şengör: Kanal İstanbul'un Marmara’nın ekosistemini bozacağını sanmıyorum!

Prof. Dr. Celal Şengör, kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu ve "Kanal Marmara’nın ekosistemini bozar mı? Sanmıyorum, çünkü gelecek su çok değil. Marmara zaten can çekişiyor" dedi...

Kuzey Marmara Otoyolu'nun inşaatı hızlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Kuzey Marmara Otoyolu'nun inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Turhan, projeyle ilgili son durumu değerlendirdi.

Marmara için korkutan deprem tahmini: Şehirlerin yüzde 30'u yıkılacak!

Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin ikinci gününde afet yönetimi ve Marmara faylarının deprem potansiyeli konuşuldu. Cenk Yaltırak, 1509’da meydana gelen Kıyamet-i Suğra’nın aynısının meydana geleceğini ve şehirlerin yüzde 30’unun yok olacağını ileri sürdü.

Kuzey Marmara Çevre Yolu'na ekolojik viyadükler geliyor!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kuzey Marmara Çevre Yolunun geçtiği güzergahta bulunan 25 viyadüğün altının yaban hayvanları için rehabilite edileceğini bildirdi.

Su yolu nedir?

Torba Yasa ile Marmara Denizi ile Karadeniz arasında yapımı planlanan Kanal İstanbul Projesi için İmar Kanunu’na “su yolu” tanımı eklendi. Peki, su yolu nedir?

Depremde yıkılan binaların yüzde 64'ünün su yalıtımı yok!

Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, su yalıtımsız binaları “dikey mezar” olarak nitelendirdi ve “Marmara depreminde yıkılan binaların yüzde 64’ü su yalıtımı olsaydı yıkılmayacaktı” dedi.

marmara su durumu Haberi

marmara su durumu


İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kocaeli TV’de Beyza Koç’un sunduğu “Günün Manşeti” programına katıldı. Dünyadaki su miktarını değişmediğini hatırlatan Genel Müdür Bayram, Türkiye’nin su zengini bir bölge olmadığını ifade etti. Sanayinin ve buna bağlı olarak Türkiye nüfusunun yüzde 25’inin Marmara bölgesinde olduğunu aktaran Genel Müdür, şunları kaydetti “Suyun çok dikkatli kullanılması gereken bir bölgedeyiz. Anadolu da su problemi yok. Ama bizim bölgemizde yağış sınırlı. Tam tersine tüketici miktarı çok yüksek. Ülkemizin nüfusunun yüzde 25’i bu bölgede yaşıyor, sanayinin çok önemli bölümü burada. Yani, suyu tüketen unsurlar burada. Biz bölgedeki Su ve Kanalizasyon İdareleri olarak suyu israf etmeden kullanmak durumundayız. Bir yanda da suyu daha önceden kısa, orta ve uzun vadede iyi yönetmemiz lazım. O anlamda Kocaeli geçtiğimiz senelerde iyi...