26 / 04 / 2024

marmaray projesinin tarihçesi

marmaray projesinin tarihçesi

1860 yılında ortaya atılan ancak yapımına 2004 yılında başlanan Marmaray projesi için sona gelindi. İşte Halkalı ve Gebze arasında uzanan ve iki kıtayı birleştiren Marmaray projesi detayları...

Marmaray ne zaman başladı?

29 Ekim 2013 tarihinde (yarın) Üsküdar'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile düzenlenecek törende açılışı yapılacak olan Marmaray ne zaman başladı?

TOKİ Trabzon Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı! İşte Trabzonluların beklediği o tarih!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Millet Bahçesi için düğmeye bastı. İşte Trabzon Millet Bahçesi projesinin ihale tarihi...

İstanbullular dikkat! O tarih belli oldu!

Türkiye'nin 81 ilinde yeşil alan miktarını artırmak için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Arnavutköy Millet Bahçesi projesinin ihalesini Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Giresun Millet Bahçesi'nin ihalesi 9 Temmuz'a ertelendi!

Türkiye'nin dört bir yanında yeni millet bahçesi projeleri hayata geçiren TOKİ, Giresun Millet Bahçesi projesinin ihalesini 9 Temmuz 2021 tarihine erteledi.

Isparta Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Isparta Merkez Karaağaç Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Arnavutköy Bolluca Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Türkiye'nin 81 ilinde yeni millet bahçeleri inşa eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Arnavutköy Millet Bahçesi projesinin ihalesini 21 Haziran tarihinde gerçekleştirecek.

Kanal İstanbul projesinin ihalesi ne zaman yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul'a ilk kazmanın vurulacağı tarih belli oldu. Peki Kanal İstanbul projesinin ihalesinin ne zaman yapılacağı belli mi?

Yalova Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yalova Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Yalova Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Yalova Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştiricek.

Kocaeli Körfez'deki spor kompleksi projesinin akıbeti TBMM'de!

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Çamlıtepe Mahallesindeki spor kompleksi projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gebze Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Yeşil alan miktarını artırmayı sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gebze Millet Bahçesi projesinin ihalesini 30 Haziran tarihinde gerçekleştirecek.

Edremit Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Yeşil alan yatırımlarını hız kesmeden sürdüren TOKİ, Edremit Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Van Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

81 ilde 81 yeni millet bahçesi inşa etmek için düğmeye basan TOKİ, Van Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Yalova Millet Bahçesi ihalesi 9 Haziran'da!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Yalova Millet Bahçesi projesinin ihalesini 9 Haziran'da gerçekleştirecek.

marmaray projesinin tarihçesi Haberi

marmaray projesinin tarihçesi

Marmaray projesi detayları!

Marmaray projesinin tarihçesi, Marmaray bilet fiyatı, Marmaray projesinin güzergahı, Marmaray proje haritası gibi detaylar ve Marmaray ne zaman açılıyor sorusunun yanıtı Marmaray'ın resmi web sitesinde şu şekilde açıklanıyor:


Marmaray detayları:


Marmaray projesinin tarihçesi!

İstanbul Boğazının altından geçecek bir demiryolu tüneli ile ilgili düşünce, ilk olarak 1860 yılında ortaya atılmıştır. Fakat Boğazın altından geçirilmesi planlanan tünelin Boğazın en derin bölümlerinden geçeceği yerlerde, eski teknikler kullanılarak, tünelin deniz dibinin üzerinde veya altında inşa edilmesi mümkün olmayacaktı; ve bu nedenle bu tünel, tasarım kapsamında deniz dibi üzerine inşa edilen sütunların üzerine yerleştirilen bir tünel olarak planlanmıştı. 


Bu tür fikirler ve düşünceler, izleyen 20-30 yıllık dönem içerisinde daha ileri düzeyde değerlendirildi ve 1902 yılında benzer bir tasarım geliştirildi; bu tasarımda da İstanbul Boğazının altından geçen...