26 / 04 / 2024

marmaraya binen yolcu sayısı

marmaraya binen yolcu sayısı

Marmaray son bir yılda taşıdığı 60 milyon yolcusuna, 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladı. Marmaray, bugüne kadar toplam 64 milyon yolcu taşıdı.

Uludağ teleferik hattı yolcu taşımaya başlıyor!

Bursa'nın en önemli simgelerinden olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ'a ulaştıran teleferik, yarından itibaren Oteller Bölgesi 'ne de yolcu taşımaya başlıyor.

Uludağ teleferik hattı Oteller Bölgesi’ne yolcu taşımaya başlıyor!

Bursa’da ulaşıma köklü çözümlerle nefes aldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ ’a ulaştıran teleferik, Oteller Bölgesi ’ne de yolcu taşımaya başlıyor.

Erzurum'da Havalimanı Yolcu Bekleme Salonu yapıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan toplu ulaşım hizmetinden istifade edenlerin mevsim şartlarından olumsuz etkilenmemesi için inşa edilen Havalimanı Yolcu Bekleme Salonu toplu ulaşımda konforu artırdı.

2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek!

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Başkanı Başaran Ulusoy, dünyada uzay turlarının başladığını belirterek, "Türkiye de bu trendden nasibini alacak. 2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek" dedi.

Kadrah Tur Turizm ve Uluslararası Yolcu Yolcu Taşımacılığı Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadrah Tur Turizm ve Uluslararası Yolcu Yolcu Taşımacılığı Dış Ticaret Limited Şirketi, Khalil Kadrah, Basam Kedra tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 18 Aralık'ta kuruldu.

Türk Hava Yolları'nın yolcu sayısı 50 milyonu aştı!

THY'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan Ocak-Kasım 2014 trafik verilerine göre, 2013 yılı Ocak-Kasım döneminde 44,5 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 13,3 artışla 50,4 milyona ulaştı.

THY yolcu sayısı 50 milyonu aştı!

Türk Hava Yolları'nın ( THY ) yolcu sayısı bu yılın ocak-kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,3 artarak 50,4 milyona ulaştı.

Türkiye'de havalimanlarından 155 milyon yolcu geçti!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı.Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, 11 aylık dönemde 155 milyonu geçti.

Havayolu yolcu sayısı 155 milyonu geçti!

DHMİ Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye geneli havalimanlarından kasımda hizmet alan yolcu sayısı 11 milyonu, 11 aylık dönemdeki toplam yolcu sayısı ise 155 milyonu geçti.

Havayolu yolcu sayısı 155 milyonu geçti!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, kasım ayına ait havayolu yolcu ve uçak trafiği istatistiklerini açıkladı. Türkiye geneli havalimanlarından hizmet alan yolcu sayısı, 11 aylık dönemde 155 milyonu geçti.

MUTTAŞ, yaz turizm sezonunda 130 bin yolcu taşıdı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan MUTTAŞ, yaz turizm sezonunda havaalanlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle başlattığı yolcu taşımacılığında 5 ay gibi kısa bir sürede 130 bin yolcuya hizmet verdi.

İstanbul'daki havalimanları 68 milyon yolcu ağırladı!

İstanbul havalimanlarına bu yılın on ayında gelen-giden yolcu sayısı 195 ülkenin nüfusunu geçti. Söz konusu dönemde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 67 milyon 790 binin üzerinde yolcu ağırlandı.

3.havalimanının devreye girmesiyle İstanbul 120 milyon yolcu ağırlayacak!

2011'de Ortadoğu dünya uçuş ağının en önemli noktası olurken, başta Airbus olmak üzere çeşitli kuruluşların yaptığı pazar araştırmasına göre, 3.havalimanının devreye girmesiyle İstanbul'da toplam 120 milyon yolcu ağırlanacak...

marmaraya binen yolcu sayısı Haberi

marmaraya binen yolcu sayısı

Marmaray'ın son bir yılda taşıdığı 60 milyon yolcusuna, 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladığı hesaplandı.


Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sirkeci-Üsküdar arası ulaşımı 4 dakikaya düşüren Marmaray, her son bir yılda taşıdığı yolcularına, ortalama ömrü 75 yıl olan 100 insanın hayatı kadar süre kazandırdı.


İstanbullular'ın vazgeçilmezi haline gelen Marmaray'la günde ortalama 175 bin kişi taşınıyor. Son 1 yılda 60 milyon insan taşıyan Marmaray, her yolcusu için ortalama 1 saat zaman tasarrufu sağlarken, son 1 yılda taşınan 60 milyon insana 100 insanın ömrü seviyesinde zaman kazandırdı. 29 Ekim 2013'ten bu yana İstanbul'da ulaşıma nefes aldıran Marmaray, bugüne kadar toplam 64 milyon yolcu taşıdı. 


Hizmete alındığı ilk dönemde günde ortalama 62 bin yolcunun tercih ettiği Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı...