25 / 04 / 2024

marmarayın işletmesi

marmarayın işletmesi

Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Bozlağan, malum bazı çevrelerin ilk açıldığında metrobüsün imajını zedelemek için çaba harcadığını belirterek, “Şimdi aynı senaryo Marmaray için uygulanıyor” dedi...

Ankapark’ta sona gelindi! 30 gün içinde tahliye edilecek!

750 milyon dolar harcanan ve demir yığınına dönen Ankapark için vakit doldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2018'de işletmesi özel bir şirkete tahsis edilen Ankapark’ın 30 gün içerisinde tahliye edilmesini istendi.

Pendorya AVM'nin işletmesi Prime Development'e verildi!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde bulunan Pendorya AVM'nin işletmeci şirketinin değiştirilmesi hakkında açıklama yaptı.Pendorya AVM'nin işletmesi Prime Development Proje Geliştirme Şirketi'ne verildi. 

Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesi için ihaleye çıkılıyor!

Bolu'da yer alan Gölcük Tabiat Parkı'nın işletilmesi 22 yıllığına ihaleye çıkıyor. İhale 19 Aralık'ta yapılacak. 

TAV, Küba Havana Havalimanı’nın işletmesi için son aşamada!

TAV CEO’su Sani Şener, yapımı devam eden 3. havalimanına rağmen Atatürk Havalimanı’na yatırım yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Küba’da ise Havana Havalimanı’nın işletmesi için son noktaya geldik." dedi.

İztuzu Plajı'nın işletmesi için açılan davaya red kararı!

Muğla, İztuzu Plajı’nın işletmesiyle ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında imzalanan protokolün iptali için DALÇEV'in açtığı davayı reddetti.

Marmaray'ın tamamlanmaması trafiği olumsuz etkiliyor!

İstanbul'un ulaşım sorununu hafifletmek için projelendirilen Marmaray'ın yarım kalması şehir trafiğini de olumsuz etkiliyor. Gebze-Halkalı arasında hizmet verecek.

Kiler GYO Sapphire'in işletmesi için Bilfinger'le anlaştı!

Kiler GYO, Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek binası olan Sapphire'in işletmesi için Almanya'nın en büyük ikinci gayrimenkul şirketi Bilfinger Real Estate ile anlaştı

Almanya, Yunanistan'daki 14 havalimanını işletecek!

Almanya'nın en büyük havalimanı işletmecisi Fraport'un uzun süren görüşmelerden sonra Yunanistan'daki 14 havalimanının işletmeciliğini alacağı açıklandı.

Konut projeleri teşvikiyle prefabrik sektörünün iş hacmi artacak!

Uzmanlar, prefabrik yapı malzemelerinin kısa vadede konut ya da çok katlı betonarme yapılarda kullanılmasının teşvikiyle sektörün iş hacmini artıracağı öngörüsünde bulunuyor.

2005 yılında Marmaray'ın detaylı projesini Avusturyalılar çizecekmiş!

2005 yılında İstanbul Boğazı'nın iki yakasını birleştirecek olan, denizin 50 metre altından geçecek 1 milyar dolarlık tüp geçit projesi Marmaray'ın detaylı projesini Avusturyalı Downer firması yapacakmış.

Manisa'da 2 maden ocağının işletmesi 5 yıllığına devredilecek!

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Manisa'da bulunan 2 maden ocağının 5 yıllık işletme hakkını ihaleye çıkartıyor. Açık teklif usulüyle ihale edilecek olan madenlerin muhammen bedeli 1 milyon 332 bin 250,42 TL olarak belirlendi.

Orman: Beşiktaş Vodafone Arena 90 gün içinde bitecek

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stat projelerinde sona doğru geldiklerini belirterek, 90 gün içinde Vodafone Arena Stadı'nın içini ve dışını bitirme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Anel Grup, çalışanlarının iş güvenliğine odaklanıyor!

Son yıllarda kadınların işgücüne katılım oranının giderek artması, ülkemiz adına önemli gelişmelerin başında yer alıyor.Çalışan kadınlar, günümüzde bilinenin aksine sanayi ve inşaat gibi zor sektörlerde de görevlerini başarı ile sürdürüyor.

marmarayın işletmesi Haberi

marmarayın işletmesi


Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı ve İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Marmaray’ı itibarsızlaştırmak için sistematik bir çalışma yürütüldüğünü iddia ederek, “Hiçbir metro veya tramvay hattında imdat kolunu çekmeyen ‘meraklı’ İstanbullular, ne hikmetse Marmaray’da yanlışlıkla imdat kolunu çekiyor” dedi. Marmaray’ın uluslararası düzeyde stratejik bir ulaşım ve lojistik projesi olduğunu ancak bazı çevrelerin hedefi haline geldiğini belirten Prof. Bozlağan şunları söyledi: “İstanbul’da metrobüs hattı ilk açıldığında da malum çevreler topyekûn saldırıya geçip metrobüsün imajını zedelemek için çaba harcamıştı. Akıllıca bir yatırım olan metrobüs günah keçisine dönüştürülüp itibarsızlaştırılmıştı. Aynı senaryo Marmaray uygulanıyor.” 


BİLGİLENDİRME YAPILMALI 


Böylesi bir sistemin ilk defa uygulanması dolayısıyla ortaya çıkan bazı işletme hatalarının abartılarak konuşulduğunu dile getiren Bozlağan şöyle devam etti: “Hiçbir metro veya tramvay hattında...