19 / 04 / 2024

Martı Projesi inşaat alanı son durum

Martı Projesi inşaat alanı son durum

Kabataş'ta Martı Projesi kapsamında inşaat alanı içinde kalan çeşme, türbe ve tarihi çınar ağacı kazıklı ada yöntemiyle yerleri değiştirilmeden korunacak.

1 ton demir 16 bin 500 lira oldu! 30 Mart 2022 inşaat demiri fiyatları!

İnşaat sektörü, gelen zamlarla gündemden düşmüyor. inşaat maliyetlerinin gittikçe artığı şu dönemde konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. İnşaat sektörünün en önemli malzemesi olan demirin tonu bugün 16 bin 500 liradan satılıyor...

Demir fiyatlarına 300 lira zam geldi! 28 Mart 2022 inşaat demiri fiyatları...

İnşaat malzemelerine gelen zamlar sektörün gündemine bomba gibi düştü. Demir fiyatlarında son artış 24 Mart günü olurken, bugün inşaat demiri fiyatlarına 300 lira zam geldiği açıklandı. İşte 28 Mart 2022 demir fiyatları listesi...

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündeminde!

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Yolu Projesi inşaatında sona yaklaşılıyor!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Konya Yolu inşaat çalışması alanını inceledi. Şimşek, projenin inşaatında sona yaklaşıldığını söyledi.

TOKİ Muş Ovası 1. Kısım projesi inşaatı ihalesi yarın!

Muş Ovası Sulaması 1 Merhale (1 Kısım) Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Hatay Amik-Afrin Projesi İnşaatı ihalesi yarın!

Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı işi ihalesi yarın!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi ihalesi 8 Haziran'da!

Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

TOKİ Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Filyos Liman Projesi inşaatının yüzde 67’si tamam!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit’ün rüya projesi olarak bilinen Filyos Liman Projesi’nde sona yaklaşıldı. Zonguldak Çaycuma'da yapılan projenin inşaatının yüzde 67’si tamamlandı.

TOKİ Hatay Amik-Afrin Projesi İnşaatı ihalesi 3 Temmuz'da!

Hatay Amik-Afrin (Reyhanlı Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 3 Temmuz tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Beykoz Çavuşbaşı'nda Meydan Düzenleme Projesi inşaatı başladı! 

Beykoz Çavuşbaşı’nda düzenli yeşil alanları, çocuk oyun parkı, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla sosyal hayatın merkezi haline gelecek Çiftlik Mahallesi Meydan Düzenleme Projesi inşaatı başlatıldı...  

Martı Projesi inşaat alanı son durum Haberi

Martı Projesi inşaat alanı son durum

Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre, Martı Projesi'nin inşaat alanı içinde kalan 285 yıllık Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi, Fatih Sultan Mehmet’in Çizmecibaşı  Bedreddin Mahmud Ağa’ya ait türbe ile üzerindeki tarihi çınar ağacı  korunacak. 


Kabataş'ta kazıklı ada yöntemiyle yerleri değiştirilmeden korunacak çeşme, türbe ve tarihi çınar ağacı için güvenlik sağlandıktan sonra inşaat başlayacak.


Martı Projesi’nde iki katlı olarak tasarlanan kara bölümünün üzerinde yer alan iki tarihi eserin çevresine kazıklar çakılacak. Kazı çalışmalarına ada oluşturulduktan sonra başlanacak. 

Adalar alt kattaki transfer alanı ve otopark bölümünde büyük birer sütun olarak görülecek. Bölgedeki türbe nedeniyle proje alanını altından geçen yol adanın çevresinden...