28 / 03 / 2024

mayısta inşaat malzemelerinin fiyatları arttı mı

mayısta inşaat malzemelerinin fiyatları arttı mı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklanan 1995 bazlı verilere göre, Mayıs ayında inşaat malzemeleri sektöründe yüzde 1,06 fiyat artış oldu.

İnşaat malzemelerindeki artış iç mimarlık hizmetlerini de etkiledi!

Konut fiyatları son üç yılda bayağı yükseldi. Buna ek olarak inşaat malzemelerinin fiyatları da arttı. Bu duruma bağlı olarak iç mimarlık hizmet bedeli de yükseliyor.

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

Takısta İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Takısta İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Abolfazl Imanıpour, Ahmad Ahmadı ve Arash Bazyar ortaklığında kuruldu.

1 ton demir fiyatı kaç TL? İnşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 24 Mayıs 2023 demir fiyat listesi 

Son zamanlarda inşaat demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi. Gelen indirim sonrası demir fiyatları dip seviyelere kadar geriledi. Peki bugün demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç TL? İnşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 24 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları resmen dibi gördü! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 20 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Demir cevheri vadeli işlemleri Çin'de zayıf gelen ekonomik verilerin etkisiyle gerilerken, inşaat demir fiyatları da resmen dibi gördü. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu?  Güncel demir fiyatları kaç lira? 20 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

May İmar İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

May İmar İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Mesut Ayyıldız tarafından kuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları Mayıs'ta azaldı! İşte o veriler...

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Peki ABD'de inşaat harcamalarında son durum ne? İşte ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Mayıs 2022'ye ilişkin inşaat harcamaları

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseliyor! İşte 25 Mayıs 2022 güncel demir fiyatları

İnşaat malzemeleri arasında yer alan demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demirin tonu 400 lira yükseldi. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? İşte güncel inşaat demir fiyatları 25 Mayıs 2022...

İnşaat sektöründe şenlik havası var! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına 500 lira indirim geldi. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen zam haberleri inşaat sektöründe yıkıma neden olurken, son günlerde peş peşe gelen indirim haberi sektörde şenlik havası yarattı. Demir fiyatları 2022 ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat malzemeleri ihracatında rekor artış: 32 milyon doları geçti!

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen inşaat malzemelerinin şubat ayı ihracat rakamlarında büyük artış görüldü. Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak açıklanan Dış Ticaret Endeksi şubat ayı sonuçları açıklandı. İşte ayrıntılar...

Veli Ağbaba'dan inşaat malzemelerinin fiyatlarına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, inşaat sektöründe yaşanan krizle ilgili değerlendirmeler yaptı. Türkiye ekonomisinin inşaat sektörüne büyük ölçüde bağımlı olduğunu altını çizen Ağbaba, inşaat malzemelerinin fiyatlarına değindi "Bir yılda yüzde 100'ü aşan artışlar var” dedi.

Rusya'da inşaat malzemelerinin fiyatları konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Sayıştay yetkilisi Nayalya Trunova, inşaat malzemelerinin fiyatlarını değerlendirdi. Nayalya Trunova, "İnşaat malzemelerinin fiyatları artıyor, fakat şirketler kredileri eski fiyatlardan aldılar. Bu durum, konut inşaat sektörüne olumsuz yansıyabilir” dedi.

mayısta inşaat malzemelerinin fiyatları arttı mı Haberi

mayısta inşaat malzemelerinin fiyatları arttı mı

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) 1995 bazlı verilerine göre, Mayıs 2016 itibarıyla Ücretliler Geçinme İndeksi yıllık ortalama yüzde 8,42 ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksi yıllık ortalama yüzde 6,83 arttı.


İstanbul'da, mayıs ayında perakende fiyatlar yüzde 0,11 ve toptan fiyatlar yüzde 0,15 düştü.


Söz konusu verilere yıllık bazda bakıldığında ise perakende fiyatlarda yüzde 6,94 ve toptan fiyatlarda yüzde 4,32 yükseliş görüldü.


Sektörel bazda değişim oranları 


Perakende fiyatlara mayısta aylık bazda bakıldığında, giyimde yüzde 6,84, kültür, eğitim ve eğlencede yüzde 4,01, ulaştırma ve haberleşmede yüzde 0,68, konutta yüzde 0,47, sağlık ve kişisel bakımda yüzde 0,06 artış kaydedildi. 


Bu dönemde perakende fiyatlar, ev eşyasında yüzde 1,92 ve gıdada yüzde 1,82 azalırken, diğer harcamalar grubunda fiyat değişimi izlenmedi.


Mayısta aylık bazda toptan fiyatlara bakıldığında ise işlenmemiş maddeler grubunda yüzde 2,05,...