28 / 03 / 2024

MDArch Mimarlık watergarden

MDArch Mimarlık watergarden

Ataşehir’de salt gastronomi ve rekreasyona dayalı bir yaşam merkezi olarak Hollanda’lı T Concept firması tarafından tasarlanan Watergarden projesinin mekan organizasyonu ve iç mimari projeleri MDArch Mimarlık tarafından üstlenildi.

WaterGarden, AVM tasarımına yeni bir soluk getiriyor!

İç mekan tasarımı Mimar Görkem Volkan öncülüğündeki MDArch Mimarlık imzası taşıyan WaterGarden açık, yarı açık ve kapalı mekanlar arasındaki güçlü kurgusu ve yenilikçi yaşam merkezi konseptiyle AVM tasarımına yeni bir soluk getiriyor.

Ataşehir Watergarden'ın tasarımını MDArch Mimarlık üstlendi!

Ataşehir’de salt gastronomi ve rekreasyona dayalı bir yaşam merkezi olarak Hollanda’lı T Concept firması tarafından tasarlanan Watergarden projesinin mekan organizasyonu ve iç mimari projeleri MDArch Mimarlık tarafından üstlenildi.

Mdarch Mimarlık Proje ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Mdarch Mimarlık Proje ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi, Görkem Volkan tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 12 Ocak'ta Kadıköy, Suadiye Mahallesi, Suyani Sokak, Yalı Apartmanı'nda kuruldu.

Buse Yapı Tasarım ve İç Mimarlık şirketi kuruldu!

Buse Yapı Tasarım ve İç Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurdu

Alfio Bruna Mimarlık İnşaat Taahhüt şirketi kuruldu!

Alfio Bruna Mimarlık İnşaat Taahhüt Mobilya Turizm ve Prodüksiyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kurdu

Zentura Mimarlık İnşaat şirketi kuruldu!

Zentura Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurdu

Kaf Mimarlık Tasarım şirketi kuruldu!

Kaf Mimarlık Tasarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurdu

Gigo Tasarım Mimarlık şirketi kuruldu!

Gigo Tasarım Mimarlık İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kurdu

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden mimarlık yarışması!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin desteğiyle üçüncü mimarlık yarışmasını düzenliyor

Bina Mimarlık Mühendislik şirketi kuruldu!

Bina Mimarlık Mühendislik Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kurdu

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği işbirliğiyle VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi başlıyor!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi”nin ilk sergisi Mutluluk Fabrikaları, Mimar Saitali Köknar'ın küratörlüğü ve Pelin Derviş'in koordinatörlüğüyle, 7 Şubat'ta Galeri Işık Teşvikiye'de açı

Fenerbahçe Ülker Sports Arena'yı Ömerler Mimarlık tasarladı!

Ömerler Mimarlık'ın İstanbul Ataşehir'de projesini tamamladığı “Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena”, NBA kalitesini Türkiye'ye taşıdı.

Selçuklu Kongre Merkezi, Tabanoğlu Mimarlık tarafından tasarlanıyor!

Konya Selçuklu Belediyesi, 50 milyon liraya mal olacak bir kongre merkezi yaptırıyor. Selçuklu Kongre Merkezi'ni dünyadaki 100 büyük mimarlık ofisi içinde yer alan Türk şirketi Tabanlıoğlu Mimarlık Ofisi tasarladı

MDArch Mimarlık watergarden Haberi

MDArch Mimarlık watergarden

Açık, yarı açık ve kapalı mekanların bir arada dengeli bir şekilde kurgulandığı projede temel odaklar yeme-içme ve rekreasyon fonksiyonlarına ayrıldı. Toplam 165.000m2’ye yayılan bir alanda çeşitli aktivitelere göre tasarlanmış birbirinden farklı ama ilişkili bölgeler bulunmakta. Alanın tam ortasında projenin görsel ve işlevsel ağırlık merkezi olarak konumlanan 5.000m2’lik gösteri havuzunun etrafındaki farklı alanlar, işlev ve kullanıcı profillerine göre farklı atmosferlere sahip olacak şekilde tasarlandı. 

Tüm bunlara ek olarak peyzaj tasarımı DS Mimarlık tarafından üstlenilmiş, bitkiler ve ağaçlarla donatılmış 15 bin metrekareye ulaşan ve bu farklı alanlara entegre edilmiş bir Şehir Parkı da projenin önemli bir kısmını oluşturmakta. 


Farklı profildeki ziyaretçiler için birbirinden farklı işlevlerin tek bir yapı içinde tasarlanmasını gerektiren Watergarden projesi, ilişkili ama bağımsız kimliklere sahip hücrelerden oluşan yapısı ile  konvansiyonel...