23 / 04 / 2024

Meclis Bayındırlık Komisyonu orman kanunu

Meclis Bayındırlık Komisyonu orman kanunu

Orman Kanunu'ndaki düzenlemelerden, özel ormanların inşaata açılmasına izin veren madde, komisyon toplantısında geri çekildi...

Evini kiralamak isteyenler apartman sakinlerinden izin alacak! Kiralık konutlara yeni düzenleme geliyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu'un geçtiğimiz günlerde AirBnb ile ilgili düzenleme sinyalleri vermesinin ardından yapılması beklenen düzenlemelerin ayrıntıları belli oldu. Evini kiralamak isteyen apartman sakinlerinden izin alacak...

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin imar durumunda son durum ne?

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı bölgenin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporları İBB Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

İmar Kanunu değişikliği ile yerel yönetimlerin yetkisi kısıtlanmayacak!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Akyürek, "İmar Kanunu'ndaki değişiklik teklifinde yerel yönetimlerin yetkisini kısıtlayan herhangi bir konu yoktur" dedi...

Tarkan 13 yıldır alamadığı arsa için imar istiyor!

Pop star Tarkan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki  imar dosyası, 6'ncı kez İBB Meclis'ine geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun uygun görmeyip raporunu bu yönde hazırladığı imar değişikliği teklifi, oylama sırası geldiğinde İmar Komisyonu tarafından geri çekildi...

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm planı iade edildi!

İBB Meclisi, Bayrampaşa Sağmalcılar'daki kentsel dönüşüm alanı ile ilgili planı, tekrar görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na iade etti..

Ordu Korgan’da çok katlı konut tartışması!

Korgan Belediyesi’nde hazırlanan kat artışı ve okul alanının konut alanına dönüştürülmesi teklif edilen 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı, Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından kabul edilmedi. Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, komisyonun kararına tepki gösterdi…

Çorum’da MEB'e arsa tahsisi!

Çorum’da İl Özel İdaresi’ne ait bir okul yeri Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi. Tahsis ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu hazırlandı.

İstanbul Çekmeköy’deki askeri alan imara açılıyor!

İstanbul Çekmeköy’deki askeri alanın planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geçti. 

Erdek'te iki mahallenin imar planı değişti!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından , Erdek´in  Karşıyaka ve Tatlısu mahallelerindeki İlave-Revizyon-Islah Planına ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği onaylandı. 

Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yeşilköy Köyiçi Kentsel Sit Alanı imar planı sit engeline takıldı. Plan, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca iptal edildi.

Türker Proje'nin kartal arazisinin imar planına onay!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım'ın Kartal arazisinin imar planı meclis ve İBB Başkanı tarafından onaylandı. Şirket, imar ve bayındırlık komisyonu raporunu KAP'ta yayınladı.

Meclis Bayındırlık Komisyonu orman kanunu Haberi

Meclis Bayındırlık Komisyonu orman kanunu

Orman Kanunu'na ilişkin düzenlemeler Meclis Bayındırlık Komisyonu'nda görüşüldü ve tartışmalarına neden olan düzenlemeyi içeren Orman Kanunu'nun maddeleri geri çekildi. Orman Kanunu'nun özel ormanların inşaata açılmasına izin veren 7. madde tasarıdan...