23 / 04 / 2024

Melek yatırımcı sayısı ne kadar arttı

Melek yatırımcı sayısı ne kadar arttı

Hazine Müsteşarlığının " Bireysel Katılım Sermayesi İlerleme Raporu "ndan derlenen bilgilere göre, lisans başvurusu sürecinde olanlar da dahil edildiğinde Türkiye'de toplam 259 melek yatırımcı bulunuyor.

Borsa İstanbul’da yatırımcının halka arzlara ilgisi azaldı!  

Geçen yıl gerçekleşen halka arzlarda rekor yatırımcı sayısına ulaşan Borsa İstanbul’da bu yıl rüzgar tersine döndü. Gazeteci Barış Esen geçen hafta yapılan Bor Şeker’in halka arzına katılımın geçen seneki sayının yarısında kaldığını belirtti.

2023 halka arz şirketleri yatırımcıya ne kadar kazandırdı!

Borsa İstanbul’da 2023’de rekor sayıda halka arz gerçekleştirildi. Halka arzlarla birikte yatırımcı sayısı da arttı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda geçen yıl halka arz edilen şirketlerin 30 Ocak'ta ulaştığı rakamları paylaştı.

Borsada bireysel yatırımcının kaybetmesinin suçlusu kim?

Borsa İstanbul’daki dalgalı seyir devam ederken, küçük yatırımcı sayısı da azalıyor. Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kayıpta olan bireysel yatırımcının bu durumundan vicdansız olarak nitelendirdiği “fenomenleri” sorumlu tuttu.

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 87 bin 327 kişi azaldı! Küçük yatırımcı satıyor, yabancı alıyor!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının 87 bin 327 kişi azalarak 8 milyon 486 bin 149'a indiğini açıkladı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

Önemli üretim merkezlerinden biri olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı arsa tahsisi bekliyor.

Borsaya son üç ayda 3,2 milyon yeni pay senedi yatırımcısı geldi!

Art arda yapılan halka arzlara hücum eden her yaş ve kesimden yatırımcı Borsa’yı coşturdu. Pay senedi yatırımcılarının toplam sayısı haziran sonundan 22 Eylül’e kadar net 3,2 milyon artarak 8 milyona yaklaştı, pay senedi piyasa değeri 10,4 trilyon lira oldu.

Borsadan sonra kriptoda da çılgın artış! Yatırımcı sayısı 425 milyonu buldu!

Kripto para piyasalarının meydana getirdiği değere ve dünya çapında kriptonun ne kadar benimsendiğine yönelik yeni bir rapor yayımlandı. New World Wealth’e göre, küresel çapta toplam kripto para yatırımcısı sayısının 425 milyonu buldu.

Borsada yeni rekor! Yatırımcı sayısı 7 milyonu geçti!

Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısındaki hızlı yükseliş sürüyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK)  tarafından paylaşılan verilere göre, pay piyasalarındaki bakiyeli yatırımcı sayısı da 7 milyon 140 bin 215 kişiye ulaşarak rekor kırdı.

Pay senedi yatırımcıları rekor kırarak 7 Milyona ulaştı: Hangi şirketler halka arza çıkıyor?

11 Eylül 2023 tarihinde, pay senedi bakiyeli yatırımcı sayısı, son derece etkileyici bir artışla 7 milyon 140 bin 215 kişiye yükselerek rekor bir seviyeye ulaştı. Önceki ay, 31 Ağustos tarihinde kaydedilen 6 milyon 257 bin 415 yatırımcı sayısı rekorunu geçerek bu başarı elde edildi.

Borsada halka arz patlaması! Halka arzlarda nelere dikkat edilmeli? Uzman isimden yatırımcılara altın değerinde uyarılar

Türkiye’nin ekonomi gündeminde son zamanlarda borsadaki yükseliş ve halka arz konuları geniş yer buluyor. Daha önce adını bile bilmediğimiz çok fazla şirket halka arz oluyor. Aynı zamanda, yatırımcı sayısı da her geçen gün artıyor. Peki, borsada halka arzlarda nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar..

Borsada rekor üstüne rekor! Yatırımcı sayısı bir ayda 657 bin kişi arttı!

Borsa İstanbul'da rekor rallisi sürerken yatırımcı akını da devam ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan edinilen bilgilere göre borsada yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin 415 kişi ile rekor tazeledi. Buna göre, 2 haftada yatırımcı sayısındaki artış 627 bin olurken, 30 günlük artış 1 milyon 158 bin oldu

Hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftasında geriledi!

Merkezi Kayıt Kuruluşu(MKK) verilerine göre hisse senedi yatırımcı sayısı 30 Haziran haftası itibarıyla 106 bin 469 kişi azaldı. 

Melek yatırımcı sayısı ne kadar arttı Haberi

Melek yatırımcı sayısı ne kadar arttı



Hazine Müsteşarlığının "Bireysel Katılım Sermayesi İlerleme Raporu"ndan derlenen bilgilere göre, lisans başvurusu sürecinde olanlar da dahil edildiğinde Türkiye'de toplam 259 melek yatırımcı bulunuyor.


Melek yatırımcıların 194'ü İstanbul'da, 24'ü Ankara'da 11'eri de Bursa ve İzmir'de yer alıyor.


Haziran ayı itibarıyla melek yatırımcılardan 8'i yatırım başvurusunda bulundu. Söz konusu yatırımların toplam tutarı 2 milyon 751 bin lira olarak hesaplandı.


Yatırım başvurularının 7'si İstanbul'dan 1'i Ankara'dan yapılırken, bunların 5'i e-ticaret, 3'ü yazılım ve uygulama geliştirme sektörüne yönelik oldu.


Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) Başkanı Baybars Altuntaş, sistemin Türkiye'de çok yeni olmasına rağmen, 241 akredite lisanslı melek yatırımcının yıllık yaklaşık 250 milyon lira yatırım yapma kapasitesinin oluştuğunu söyledi.


Lisans için Kaliforniya'dan dahi da başvuruda bulunulduğunun belirtilmesi üzerine Altuntaş, yabancı melek yatırımcıların ilgisinin mutlaka çekilmesi gerektiğini ifade etti.


Yatırımların çıkış stratejilerinde...