26 / 04 / 2024

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Gelecek nesillere yaşanabilir bir şehir bırakmak hepimizin boynunun borcudur. Kadim Selçuklu başkentini ranta kurban edemeyiz" dedi

Fatma Toru: Meram'daki en büyük imar hamlesini gerçekleştirdik!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Augustus Otel’de düzenlenen programda AK Parti Meram İlçe Teşkilatı ile Meram Belediyesi Meclis Üyelerine sunum yaptı. Toru, "Meram'daki en büyük imar hamlesini gerçekleştirdik" dedi.

Meram akil insanlar toplantısında kentsel dönüşüm konuşuldu!

Meram'da akil insanlar toplantısı yapıldı.Toplantıda imar planı, kentsel tasarım projesi, mimari projeler, kat planları, mahal listesi, uygulama esasları, sözleşme maddeleri, hakedişler ile alacak ve borçlanmalar teknik ve detaylı bir biçimde incelendi.

Fatma Toru: Meram'da kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştireceğiz!

Meram Belediyesi tarafından Aksinne, Çaybaşı ve Hacıfettah mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarında hizmet verecek ofisler törenle açıldı. Törende Meram Belediye Başkanı Fatma Toru açıklamalar yaptı.

Konya Gödene Kütüphanesi yarın açılıyor!

Meram Belediyesi, yarın Gödene Kütüphanesi'ni hizmete açıyor. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, halkın beklentileri doğrultusunda farklı alanlarda hizmet üretmeye devam ettiklerini belirtti.

Meram'da kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Meram'ın en önemli sorunlarından kentsel dönüşüm için kolları sıvayan Belediye Başkanı Fatma Toru "Bu yıl kentsel dönüşüm ve planlama ile diğer belediyecilik hizmetleri açısından çok önemli bir yıl olacak" dedi.

Fatma Toru: Meram'da 1/1000'lik imar planları yapacağız!

Başkan Toru, “Şu ana kadar 50 milyon metrekarelik geniş bir alanda 1/5000’lik imar planlarını tamamladık. Bu üç mahallemiz de bu planlamaya dahildir. Askı sürecinden sonra 1/1000’lik planları da yapacağız. " dedi.

Meram'daki sorunlar imar planı revizyonu ile çözülecek!

Başkan Toru, sabah namazı sonrasında Fahrunnisa, Dr. Ziya Barlas, Uluırmak Ali Hoca ve Ulunmak Saka Mahallesi vatandaşlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Programa başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve muhtarlar da katıldı.

Meram'da 50 milyon metrekare alanda imar planı çalışması yapıldı!

Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, karar alma sürecinde vatandaşların görüşlerine başvurmak üzere üç mahallenin sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Toru: "Meram’da toplamda 50 milyon metrekarelik bir alanda imar planı çalışması yaptık. " dedi.

Meram'da yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak!

Şehrin yöneticileriyle Augustus Otel'de yapılan istişare toplantısında bir araya gelen Meram Belediye Başkan Fatma Toru, yeni bir sanayi bölgesi kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Konya Meram'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, ilçenin temel sorunu olan imar ve kentsel dönüşüm ile alakalı çalışmalara başlandığını ifade ederek, ilk olarak Hacıfettah, Çaybaşı ve Aksinne Mahallelerinde planlamanın yapıldığını belirtti

Meram'da 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Mahalle İstişare Meclis toplantısında, mevcut imar planları nedeniyle günümüz şehircilik standartlarının altında kalan 7 mahalleye imar planı revizyonu ve dönüşüm müjdesi verdi.

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi'den yeni imar planı açıklaması!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, düzenlenen basın toplantısında ilçe gündemini meşgul eden ve spekülasyonlara yol açan konuları cevaplandırdı.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin inşaatçılarla bir araya geldi!

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ilçenin inşaat ve gayrimenkul sektörünü değerlendirmek için sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Kartepe eski Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez oteline kiracı arıyor!

Kocaeli Kartepe eski Belediye Başkanı ve Kocaelispor eski Başkanı Hüseyin Üzülmez Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki oteline kiracı arıyor.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, imar affını savundu!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, daha önceden karşı çıktığı İmar Barışı düzenlemesine sahip çıktı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan 'dönüşüm' çağrısı!

Gaziemir’de dönüşüm 8 yıl boyunca “ekonomik kriz” engeline takılırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrı yaptı. 

Pakistan'ın Karaçi Belediye Başkanı Esenler'deki kentsel dönüşüme hayran kaldı!

Pakistan'ın en kalabalık ve en önemli şehri Karaçi'nin Belediye Başkanı Iftikhar Ali Shallwani, Esenler Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'den işçilere ev müjdesi!

ÖZBELSAN şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "İşçi arkadaşların ev talebi vardı. Bu konuda da çalışmalara başladık, Milli Emlak'tan arsa konusunda talebimizi ilettik" dedi...

Kirada oturan Belediye Başkanı Ali Aykurt, lojmanını üretici kadınlara tahsis etti!

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, 31 Mart 2019'da göreve seçildikten sonra kirada oturmaya devam etmişti. Aykurt, şimdi lojmanını üretici kadınlara tahsis etti...

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'dan Yeni Çeşme projesi açıklaması!

Suudi Albassam Group’un, Çeşme ve Urla'da 15 milyar liralık proje hazırlattığı ortaya çıktı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, hükümet ve valiliğin proje ile ilgili hiçbir bilgilendirmede bulunmadığını söyledi...

Karşıyaka’da stat krizi! Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan tepkilere yanıt!

İzmir Karşıyaka'da yapımı bir türlü tamamlanamayan stadyum ile ilgili Karşıyaka yönetiminin sert bir dille tepki everdiği Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bir açıklama yaptı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Haberi

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuştuk. Toru, "Dönüşüm çalışmaları zorlu ve meşakkatli bir süreç olsa da, Meram’ın geleceği ve kalkınması için sevdalı olduğumuz bu şehirde zor olanı seçerek kendi siyasi kariyerimize değil Meram’ın geleceğine oynadık. Bizler, siyaseti insanımıza hizmet için yapan bir davanın neferleriyiz" dedi. 


HESAPLARI GÖZDEN GEÇİRİYORUZ

"Biz vatandaşımızı mağdur etmemek üzere tüm hesaplarımızı gözden geçiriyoruz" diyen ve Meramlılar'ın sürece katkı vermesini isteyen Fatma Toru, "Dönüşümde teklif edilen daireler 300-400 bin arasında ekonomik değere sahip. Yani dönüşüm öncesi ve dönüşüm sonrası ikiye katlayan bir değer artışı var. Kadim Selçuklu başkentini ranta kurban edemeyiz" sözlerini kullandı.


Meram'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

-İlçenin gelişimini orta ve uzun vadede planlama yolu ile yapılan kentsel dönüşümlerle, kısa...