20 / 04 / 2024

Mercer Yaşam Maliyeti Araştırması 2019

Mercer Yaşam Maliyeti Araştırması 2019

Yabancılar için dünyanın en pahalı kentleri açıklandı. Buna göre yaşam maliyetinin en yüksek olduğu 154'üncü ülke İstanbul oldu. İstanbul geçen sene listeye 163 sıradan girmişti. 

İstanbul'da yaşamanın aylık maliyeti 49 bin 159 TL'ye yükseldi: Bir yılda yüzde 78,13 arttı!

İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti bir senede yüzde 78,13 oranında arttı ve Aralık 2023'te 49 bin 159 TL'ye yükseldi. İşte fiyat değişimleri...

İstanbul’da yaşamanın maliyeti 47 bin 493 TL!

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 47.493 lira olarak hesaplandı.

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 44 bin TL'yi aştı! 

İstanbul'da yaşamanın maliyeti gün geçtikçe artıyor. Geçen senenin aynı ayına göre yüzde 79,42 artan İstanbul'da yaşamanın maliyeti, 44 bin TL'yi aştı. İşte ayrıntılar..

İstanbul'da 4 kişilik ailenin yaşam maliyeti 42 bin 593 TL! Megakentte en çok zeytinyağı fiyatları arttı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA), ‘İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması’nda yer alan sonuçlara göre,  İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 2022'nin aynı ayına göre yüzde 80,59 arttı ve 42 bin 593 TL oldu. İşte o rakamlar...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti aylık 40 bin liraya dayandı!

İPA'nın yayımladığı, 'İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması' verilerine göre, kentte dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti 40 bin liraya dayandı. 

İstanbul yaşam maliyetinde 185'inci sıraya yerleşti! Megakent 227 şehir arasında expat çalışanlar için cazibeli konumda!

Mercer, Yaşam Maliyeti Araştırması’nın sonuçlarını tek tek açıkladı. İstanbul yaşam maliyetinde, 227 şehir arasında 185'inci sıraya yerleşti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yaşamanın maliyeti belli oldu! 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti ne kadar? 

İstanbul’da yaşamanın ortalama maliyeti resmen hesaplandı. Peki İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart ayında ne kadar oldu? 

Ortak yaşam alanları, konut sahipleri için tehdit mi?

Büyük şehirlerde yaşamanın maliyeti her geçen gün hızla artıyor. Ortak paylaşımlı yaşam alanlarının bu sorunu çözmesi planlanıyor. Ortak konut konsepti

Kayseri Engelsiz Yaşam Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin ihalesi gerçekleşti. 20 dönümlük alanda yapılacak projenin yaklaşık maliyeti 22 milyon 108 bin TL.

Yaşam kalitesi en iyi şehir listesinde İstanbul 122. sırada!

Uluslararası danışmanlık şirketi Mercer'in 2016 yaşam kalitesi araştırmasına göre Viyana ilk sıradaki yerini korudu. Araştırmada değerlendirilen 230 şehir arasında İstanbul 122. sırada yer aldı.

Dünyada yaşam kalitesi en yüksek şehir Viyana!

Uluslararası danışmanlık şirketi Mercer'in 2016 yaşam kalitesi araştırmasına göre Viyana ilk sıradaki yerini korudu. 230 şehir içinde Viyana'nın ardınan İsviçre'nin Zürih kenti ikinci sırayı aldı.

Viyana, dünya çapında yaşam kalitesi en iyi şehir seçildi!

Uluslararası insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'in dünya genelinde 223 büyükşehiri kapsayan "Yaşam Kalitesi Araştırması 2014"ün sonuçları belli oldu. Viyana, dünya çapında yaşam kalitesi en iyi şehir seçildi...

Mercer Yaşam Maliyeti Araştırması 2019 Haberi

Mercer Yaşam Maliyeti Araştırması 2019

Global piyasaların lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'ın mobil işgücüne yönelik ücret ayarlamalarında ve politikalarında son derece önemli bir referans kaynağı olan ve bu sene 25'incisi gerçekleştirilen ‘Yaşam Maliyeti Araştırması'nın sonuçları açıklandı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 5 kıtada 209 şehri kapsayan araştırmada 2019 yılında dünyanın en pahalı şehri yine Hong Kong olurken; en ucuz şehir ise Tunus olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl 163'üncü sırada yer alan İstanbul, bu yıl listeye 154'üncü sıradan girdi. Asya kıtasında yer alan şehirler, mobil (expat) çalışanlar için en pahalı şehirler olarak listede yer aldı.

Tüm dünyada 40'tan fazla ülkede 25 binin üzerinde müşterisine hizmet veren lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer, her yıl gerçekleştirdiği ‘Yaşam Maliyeti Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. Yurtdışındaki çalışanlara ödenecek...