25 / 04 / 2024

Merkez bankası kararı

Merkez bankası kararı

Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Banka, politika faizini 14'te tuttu. Merkez Bankası'nın bu kararı piyasalarda sürpriz etkisi yaratmazken, kararda hükümetin "Dolar da faiz de düşecek" talimatının etkisi olduğu ortaya çıktı.

Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu!

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faizini  (politika faizi) yüzde 8,25'te sabit tuttu.

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 24'te sabit tuttu!

Para Politikası Kurulu; "Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir" şeklinde açıklama yaptı...

Ekonomistlerden faiz kararı yorumu!

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını değerlendirdi. Merkez Bankasının faiz koridoru sisteminin yeniden daha etkili kullanmaya başlanıldığı söylendi.

Merkez bankası konut fiyat endeksi!

Ağustos ayında endeks, bir önceki aya göre % 1,31 artış gösterdi ve bir önceki yılın aynı ayına göre de % 15,22 artış kaydedildi.

Merkez Bankası kararını açıkladı, bundan sonra faiz mi, borsa mı daha çok kazandıracak?

Merkez Bankası faiz artırım kararının ardından gözler yerel piyasalara çevrildi. Uzun süredir yükselişin beklendiği piyasalar hareketlendi. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, Borsa Eğitmeni Gani Gülaydın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda faiz mi, bor

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasaların yönünü belirleyecek olan Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Yatırımcılar dikkat! İşte 25 Ocak 2024 altın fiyatları.

Ramazan Kurtoğlu'ndan Merkez Bankası faiz kararı yorumu: Sadece para ve döviz politikaları ile bu badireyi atlatamayız!

Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararı sonrası ekonomist Ramazan Kurtoğlu'ndan faiz yorumu geldi. Kurtoğlu ''Sadece para ve döviz poltikiları ile bu badireyi atlatamayız'' diyerek Merkez Bankası Başkanı ve Mehmet Şimşek'e seslendi. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

Doların gözü yarınki Merkez Bankası kararında! Dolar bugün ne kadar oldu? Son dakika dolar kuru

Dolar/TL kuru haftanın üçüncü işlem gününe 28,79 TL'den başladı. Euro ise 31,43 TL'den başladı. Piyasaların gözü yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki dolar bugün ne kadar oldu? 22 Kasım Çarşamba son dakika dolar kuru...

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası merakla beklenen kararını verdi! Sıkılaşmaya devam!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL mevduatın bankacılık sistemindeki payını artırma odaklı adımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Merkez Bankası, KKM’de zorunlu karşılık oranını artırmaya karar verdi.

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Merkez Bankası faiz kararı sonrası altın geri vites yaptı! İbreler kırmızıda! Bugün gram, çeyrek, Ata altın kaç TL?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e yükseltti. Kararın hemen ardından altın fiyatları düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, Ata altın ne kadar oldu? 27 Ekim 2023 altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasalarda yeşil ve yukarı yönlü ibre! Altın, dolar ve Euro'da son dakika gelişmesi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gözler kura çevrildi. Peki, altın, dolar ve euro ne kadar oldu? İşte detaylar...

Merkez bankası kararı Haberi

Merkez bankası kararı

Merkez Bankası, 2022 yılının 5. faiz kararını bugün açıkladı. Milyonların beklediği kararı bugün saat 14.00'da açıklandı ve banka, politika faizini 14 seviyesinde tuttu. Bu karar, piyasalarda büyük bir sürpriz yaratmadı.

DÜNYA TERSİ YÖNDE POLİTİKA İZLİYOR

Dünya Merkez Bankaları ise Türkiye'nin tam tersi yönde bir karar izliyor. Başta Amerika Merkez Bankası olmak üzere Avrupa, Rusya ve Çin Merkez Bankaları politika faizini artırmak için kolları sıvadı.

TÜRKİYE FAİZ KARŞITI NOKTADA DURUYOR

Türkiye'de ise başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere kabine üyelerinin faiz karşıtı tutumu nedeniyle henüz faiz artırımına gidilmedi. Uzun süredir politika faizini 14 bandında tutan Merkez Bankası yine aynı şekilde bir karar aldı.

FLAŞ TALİMAT ORTAYA ÇIKTI

İddialara göre Merkez Bankasıyla ilgili flaş bir talimat ortaya çıktı. Hükümet yetkilileri tarafından görüş bildirilmesinin ardından Merkez Bankası'nın da kurmaylarına...