27 / 04 / 2024

merkez bankası politikası

merkez bankası politikası

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 19'a yükseltmesini takip eden 19-26 Mart haftasında, ihtiyaç kredisinin ortalama faizi yüzde 23.55'e yükselirken konut kredisinde de faiz oranları arttı. 

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Merkez Bankası’ndan krediler için yeni karar geldi!

Merkez Bankası sıkı para politikası duruşunu destekleyici ek sıkılaşmalar için düğmeye bastı. Merkez Bankası tarafından atılan bu adımlara göre, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırı yüzde 2’ye indirildi.

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Dolar kurundaki artışa rağmen altının ons fiyatındaki gelişmeye paralel olarak, altının gram fiyatı yeni güne hafif bir düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmeyerek altın piyasasını da etkileyen bir karar aldı. İşte FED kararındaki gram altın fiyatlarındaki son durum…

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı!

Piyasalar tarafından merakla beklen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırması beklenirken yabancı ekonomistlerden para politikası faizi beklentileri geldi. 

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası faiz kararının ne zaman açıklanacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu her ay belirlenen tarihlerde toplanıyor. Peki Merkez Bankasının faiz kararı ne olacak? İşte detaylar...

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

merkez bankası politikası Haberi

merkez bankası politikası

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) açıkladığı haftalık bülteninde vatandaşların kullandığı kredi miktarını açıkladı. Sözcü'de yer alan habere göre; eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın piyasa beklentilerinin üzerinde, politika faizini 200 baz puan artırdığı günden sonra geçen bir haftada da vatandaşlar kredi kullanmaya devam etti.

VATANDAŞ FAİZ ARTIŞINA RAĞMEN KREDİ KULLANDI 

Merkez Bankası’nın politika faizini artırması, bankaların da vatandaşlara kullandırdığı kredi faizlerinin artması anlamına geliyor.

Merkez Bankası verilerine göre 26 Mart ile biten haftada ortalama faizler taşıt kredilerinde yüzde 18.90’dan 20.11’e, konut kredilerinde yüzde 17.64'ten 17.88’e, ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 22.32’den yüzde 23.55’e yükseldi.

EN YÜKSEK ARTIŞ İHTİYAÇ KREDİSİNDE 

BDDK verilerine göre 19-26 Mart haftasında konut kredisi 294 milyon TL artışlar 276 milyar 458 milyon liradan, 276 milyar 752 milyon...