19 / 04 / 2024

merkez bankası yıl sonu dolar beklentisi

merkez bankası yıl sonu dolar beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı.

Merkez Bankası açıkladı! Dolar yıl sonunda işte bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; yıl sonu enflasyon beklentisi Şubat'ta yüzde 42,04'den yüzde 42,96'ya çıktı, ayrıca yıl sonu doları/TL beklentisi de 40,02 TL şeklinde oldu.

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu yılın ilk enflasyon raporunda kira krizine de yer verildi. Peki kira sorunu nasıl çözülecek? Ev sahipleri ve kiracılar bu önerileri nasıl yorumladı? İşte ekonomist Barış Soydan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 seviyesinde sabit kaldı!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu sunumunda yeni yılın ilk enflasyon raporu sunumunu değiştirmedi ve yüzde 36 seviyesinde sabit tuttu. 

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan: Büyükşehirlerde kira artışları yavaşlıyor!

Son günlerde kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar sık sık gündem oluyor. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan, kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı... 

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

Asgari ücrette 2024 Ocak zammı değişti! Yüzde 45 zamla 16 bin 500 TL olacak! Milyonlara son dakika şoku!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü olacak şekilde değiştirirken, asgari ücrette de zam hesabı değişti. Peki Ocak 2024 zamlı asgari ücret ne kadar olacak?

Ekonomistlere göre Merkez Bankası yılı yüzde 40 faizle kapatacak!

Prof Dr. Emre Alkin, “Banka, 500 baz puanlık artışla eleştiri bombardımanından kurtuldu. Döviz yükselişini sürdürür” derken, İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, “Büyük bir ihtimalle 40’larda yılı kapatacağız” ifadesini kullandı.

Dolar yıl sonunda bu kadar olacak! Merkez Bankası resmen açıkladı! Son dakika Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Ankete göre yıl sonunda dolar beklentisi açıklandı. Peki yıl sonu dolar beklentisi ne oldu? İşte Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi...

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

Son dakika açıklanan karara göre  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu enflasyon tahminini yükselttiğini duyurdu. 

merkez bankası yıl sonu dolar beklentisi Haberi

merkez bankası yıl sonu dolar beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son dakika dolar ve enflasyon tahminini açıkladı. Mayıs ayı piyasa katılımcı anketi sonuçlarına göre cari yıl sonu tüketici enflasyon ( TÜFE) beklentisi bir önceki ankete göre yüzde 46,44 iken, bu anket döneminde yüzde 57,92 oldu.

  

Dolar beklentisi ise bir önceki anket döneminde 16,85 lira iken bu anket döneimde 17,57 lira oldu.

DOLAR YIL SONUNDA 17,57 LİRA OLACAK

Katılımcıların anket sonuçlarına göre dolar beklentisi bir önceki anket döneminde 17,57 lira iken 12 ay sonraki döviz kuru beklentisi 17,84 ve 18,47 olarak...