13 / 12 / 2025

Mersin\'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz

Mersin\'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz

Arkeo-Sev Sivil Platformu, müze binası olarak tahsis edilen arazinin kütüphane binası olacağı için Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz diye bir kampanya başlatarak halkın müze binalarına sahip çıkmaya çağırıyor

TOKİ’den Mersin’e 994 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mersin’de 994 konutluk yeni proje inşa edecek. Projenin ihalesi 17 Kasım’da yapılacak.

Koru 24 Başiskele'de 5+1 villalar 33 milyon 750 bin TL'den başlıyor!

Kocaeli’nin yükselen değeri Başiskele’de konumlanan Koru 24, doğayla iç içe, modern mimari anlayışıyla tasarlanmış özel bir yaşam alanı sunuyor. 

Sinanoğlu İnşaat’tan Mersin’e 5 yıldızlı otel geliyor! Denize sıfır araziye 483.5 milyon TL’lik yatırım!

Sinanoğlu İnşaat Mersin’de inşa edeceği yeni otel projesi için düğmeye bastı. Maliyeti 483 milyon 497 bin TL olarak açıklanan beş yıldızlı otel projesi Mersin Erdemli’de yükselecek. 

Plumeria Villas’ta 680 bin sterline hemen teslim villa fırsatı!

Doğa ile iç içe, modern yaşam alanlarının yer aldığı Plumeria Villas projesinde yer alan villaların fiyatları 680 bin sterlinden başlıyor. Plumeria Villas projesinin teslimleri hemen yapılıyor.

Gurbetçilerin yeni rotası o il oldu! Deprem riski olmadığı için evler peynir ekmek gibi satılıyor!

Son dönemde gurbetçiler akın akın Mersin’e yöneldi. Deprem riski bulunmayan Mersin en çok ev satılan ve alınan illerden biri oldu.

Mankuli İnşaat’tan Mersin’e 433 konutluk yeni proje geliyor!

Mankuli İnşaat Mersin’deki yeni projesi için düğmeye bastı. 433 konutun yer alacağı projede 374 milyon TL’ye mal olacak.

Mersin’e 8,5 milyar TL’lik yatırımla 9 yeni otel geliyor!

Son dönemdeki turizm yatırımlarıyla adından sık sık söz ettiren Mersin’de 8,5 milyar TL’lik yatırımla 9 yeni otel inşa edilecek.

Kent Yapı'dan Mersin'e 550 konutluk yeni proje geliyor! 

Kent Yapı, Mersin Silifke'deki yeni projesiyle 550 konut inşa edecek. 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verilen projenin inşaat çalışmaları da resmen başlıyor.

Athena Yapı'dan Mersin'e 5 yıldızlı otel geliyor!

Athena Yapı İnşaat Turizm, Mersin'deki yeni otel yatırımı için düğmeye bastı. Söz konusu proje 623 milyon 937 bin 800 TL'ye mal olacak.

Mersin'e 888 milyon 477 bin TL'lik otel yatırımı!

Ekos İnşaat "Turizm Konaklama Tesisi" projesi için düğmeye bastı. Şirket proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapılarak ÇED sürecini başlattı.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Yükka İnşaat'tan 2.6 milyarlık dev proje! Mersin'e Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi geliyor!

Yükka İnşaat Tur. Tic. A.Ş. yeni projesi için düğmeye bastı. Mersin'de 2 milyar 621 milyon 50 bin TL'ye mal olacak "Saturn Palace Tarsus Turizm Konaklama ve Golf tesisi" için ÇED sürecini başlattı.

Mersin'de depremzedeleri kiralık ev vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 10 kişi yakalandı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan Mersin'e gelen afetzedeleri, "kiralık ev" vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen toplam 13 şüpheliden 10'u şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Mersin\'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz Haberi

Mersin\'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz

Arkeo-Sev sivil platformu, Mersin Müzesi yetkilileri ile dayanışma halinde, geçen yıl, 22 Temmuz 2011 tarihinde, "Mersin'e Modern Arkeoloji Müze Binası İstiyoruz" temelinde bir kampanya başlatmış; bazı milletvekilleririnin de katıldığı bu kampanya, kent içi ve dışından sivil ve resmi bir dizi kişi ve kurumun desteğini kazanmıştı.


Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu'nun, 19 Ekim 2011'den itibaren gazetelere yansıyan "Mersin'e yeni bir Arkeoloji Müzesi yapılacağı müjdesi" Mersin halkını sevindirmişti fakat 18 Mayıs 2012 tarihinde, Mersin Müzesi'nde gerçekleşen "Müzeler Günü"nde, Müze Müdürü Sayın Songül Ceylan Bala, konuşması sırasında, Mersin Deniz Müzesi bitişiğindeki, Mersin Arkeoloji Müzesi için tahsis edilmiş olan parselin, "Kütüphane binası" projesine aktarılacağı yönünde  bilgiler vermiştir.


Arkeo-Sev Mersin için modern bir kütüphane binasına karşı olmadıklarını tersine desteklediklerini belirmiştir. Fakat, yıllardır Müze'ye tahsis edilen...