24 / 04 / 2024

Milli Emlak alım işlemleri

Milli Emlak alım işlemleri

Milli emlak arazi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu malmüdürlüklerine başvuru yapmak geliyor. İşte, milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

Milli Emlak mevzuatı nedir?

Milli Emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmazların tümü olarak biliniyor. Milli Emlak'ın idaresi devlet tarafından kanun ve yönetmeliklerle yapılıyor. Peki, Milli Emlak mevzuatı nedir?

Milli Emlak'tan 3 yeni fırsat daha! 2 şehirde 8 bin TL'den başlayan fiyatlarla kiralık arazi müjdesi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eskişehir İnönü, Eskişehir Odunpazarı ve Kilis Merkez'de yer alan 3 adet araziyi 8 bin TL'den başlayan bedellerle kiraya verecek. İşte o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan Nisan 2024 müjdesi! İki şehirde KDV'den muaf arsa satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar ve Rize'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihaleleri 3 Nisan ve 4 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

KDV'den muaf arsa ve arazi arayanlara Milli Emlak'tan büyük müjde! Fiyatlar 39 bin 500 TL'den başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Sakarya, Ankara ve Antalya'da yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. İşte Milli Emlak tarafından yayımlanan o ihale ilanları..

Milli Emlak iki ilde 6 arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü iki ilde yer alan altı adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar Diyarbakır ve Bingöl'de yer alıyor. 

Milli Emlak'tan son dakika Ekim 2023 müjdesi! 9 bin TL'ye arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yeni bir arsa almak isteyenler tarafından merakla beklenen Ekim 2023 ihaleleri arasında 5 bin TL'ye satışa çıkarılan arazi de bulunuyor. İşte detaylar...

Milli Emlak o ildeki 28 arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor! Arsa arayanlara müjde! 

Gümüşhane Milli Emlak, Gümüşhane ili, Kelkit ilçesinde yer alan 28 adet arsayı 29 bin TL'den başlayan fiyatlar ve 8 taksitle satıyor. Peki Gümüşhane'deki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? 

Milli Emlak'tan büyük fırsat! Bu ilde sadece 5 bin liraya arazi satıyor! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün merakla beklenen Eylül 2023 ihaleleri arasında 5 bin TL'ye satışa çıkarılan arazi de yer alıyor. İşte o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Arsa alıp ev yapmak isteyenler dikkat! Milli Emlak bu ilde konut imarlı arsa satacak!

Yatırımcıların merakla beklediği Ekim 2023 ihale ilanlarını peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü 142 bin TL bedelle konut imarlı arsa satacak.

Yastık altında 12 bin TL'si olana Milli Emlak'tan arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü pek çok kişinin gündeminde yer alan Ağustos 2023 ihale ilanlarını peş peşe yayımladı. Söz konusu ihaleler arasında 12 bin TL'ye satışa çıkarılan arazi de yer alıyor...

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Milli Emlak o şehirde KDV'den muaf arsa fırsatı! Konut imarlı arsa fırsatını kaçırmayın!

Satışa sunduğu arsaların ihale ilanlarını resmi web sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de konut imarlı arsa satıyor. Söz konusu arsa Şanlıurfa'da yer alıyor. 

Milli Emlak 39 bin 300 TL'ye imarlı arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu Aralık ayı ihale ilanları arasında 39 bin 300 Türk Lirası bedelle satışa çıkarılan konut imarlı bir arsa da yer alıyor. 

Milli Emlak'tan Aralık fırsatı! 50 bin TL'ye konut imarlı KDV'den muaf arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün yayımladığı Aralık ayı ihale ilanları arasında 61 bin TL bedelle satışa çıkarılan konut imarlı bir arsa da yer alıyor.

Milli Emlak alım işlemleri Haberi

Milli Emlak alım işlemleri

Milli emlak arazi satın alma dilekçesi!


Milli emlak, mülkiyet hakkı devlette olan araziler olarak karşımıza çıkıyor.  Milli emlak arazi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık  Emlak  Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek geliyor. 


Milli emlak arazisinin özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresini belirtir bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde ihale günü ve saati müracaat edene bildiriliyor. Hazine arazileri açık ve kapalı ihale usulüyle satılabiliyor. 



Milli emlak arazi satın alma dilekçe örneği... 

T.C.

................ VALİLİĞİ / KAYMAKAMLIĞI

DEFTERDARLIĞI / MALMÜDÜRLÜĞÜ


Sayı :

Konu :



Sayın ...................



19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun hükümlerine göre satın...