28 / 03 / 2024

milli emlak satış işlemleri nelerdir

milli emlak satış işlemleri nelerdir

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmazlarının satışına Maliye Bakanlığı yetkilidir. Satış bedelleri genel bütçeye gelir kaydedilir. Peki, milli emlak satış işlemleri nelerdir?

Milli Emlak'tan 6 bin TL'ye arsa sahibi olma fırsatı: İhale detayları neler?

Son dönemde uygun fiyatlı arsa satışlarıyla büyük ilgi çeken Milli Emlak, yeni ilanlarını duyurmaya devam ediyor. Son ilanlarında 6 bin lira gibi uygun fiyatla yatırım fırsatı sunan Milli Emlak, satış detaylarını da paylaştı. İşte, konuyla ilgili önemli detaylar haberin devamında...

Milli Emlak'tan konut imarlı arsa satışı! Aylık 1834 TL ödeme ile sizin olabilir!

Satılık hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşların beklediği Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayınlandı.

Milli emlak satış dilekçesi!

Tescil edilmiş ya da edilmemiş,devletin tasarrufundaki kamu taşınmaz mallarına milli emlak deniyor. Hazine arazilerinin ihale yolu ile satışı mümkün oluyor. İşte, milli emlak satış dilekçesi!

Milli emlak satın alma dilekçesi örneği!

Devlet, görevlerini yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu taşınır ve taşınmazları, özel şahıslar gibi satın alma suretiyle elde edebiliyor. İşte, milli emlak satın alma dilekçesi örneği!

Milli emlak satışları nasıl olur?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak tanımlanıyor.Bu malların satışı farklı usullerle gerçekleşebiliyor.Peki milli emlak satışları nasıl olur?İşte milli emlak satış işlemleri..

Milli emlak satış işlemleri nasıl yapılır?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor.peki milli emlak satış işlemleri nasıl yapılır?İşte milli emlak satış işlemleri..

Milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Milli emlak satışı için kişilerin dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. İşte, milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Milli emlak tasfiye işlemleri!

Devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü "milli emlak" olarak ifade ediliyor. Peki milli emlak tasfiye işlemleri nelerdir? Milli emlak satış işlemleri nasıl gerçekleşir?

Milli emlak satış işlemleri nelerdir?

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmazlarının satışına Maliye Bakanlığı yetkilidir. Satış bedelleri genel bütçeye gelir kaydedilir. Peki, milli emlak satış işlemleri nelerdir?

Milli Emlak Ankara 'da 6 adet gayrimenkul satıyor: 1 milyon 920 bin liraya!

Ankara Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Anıt Emlak Müdürlüğü Ankara Balgat, Lodumu, Karaoğlan, Söğütözü ve Şeker 'de yer alan 6 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhale 31 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek...

Milli emlak satın alma işlemleri!

Milli emlak satın alma işlemleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alıyor. Milli emlak satışları açık teklif usulüyle yapılabiliyor. İşte milli emlak satın alma hükümleri...

Milli emlak satın alma dilekçesi!

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yer alan 45. maddeye göre milli emlak ihaleleri açık teklif usulüyle yapılabiliyor. İhaleye girmek için başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte milli emlak satın alma dilekçesi...

Milli Emlak Ankara 'da 3 adet gayrimenkul satıyor: 2 milyon 68 bin liraya!

Ankara Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ulus Emlak Müdürlüğü; Ankara Akyurt ve Mamak 'ta yer alan 3 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhale 26 Aralık 2013 tarihinde saat 09:00 ile 09:20 arasında gerçekleştirilecek...

milli emlak satış işlemleri nelerdir Haberi

milli emlak satış işlemleri nelerdir

Milli emlak satış işlemleri nelerdir?

Milli emlak satış işlemlerine ilişkin açıklamalar Milli Emlak'ın resmi internet sayfasında yer alıyor. Burada yer alan bilgilere göre mülkiyeti devir borcu doğuran işlemlerin başında gelen satış, bir sözleşme sonucu meydana geliyor. 


Satış konusu birçok kanunda düzenlenmiştir. En genel biçimde de 22.04.1926 tarihli ve 818 sayılı Borçlar Kanununda düzenlenmiştir. Özel kanunlarda düzenleme olmayan konularda Borçlar Kanunu hükümleri uygulanır.

           

Borçlar Kanununun 182 nci maddesi satım sözleşmesini şöyle tanımlar:

''Satım öyle bir sözleşmedir ki, onunla satıcı, satılan malı alıcının iltizam ettiği (üstlendiği) semen mukabilinde (bedel karşılığında) alıcıya teslim ve mülkiyeti nakletmek borcunu tahammül eder.(yüklenir)''


Tanımdan da anlaşılacağı üzere, satım sözleşmesi; tarafların karşılıklı ve birbirine uygun irade beyanıyla meydana geldiği için bir ''rızai sözleşme'', taraflar, malla semeni mübadele...