26 / 04 / 2024

mimar Metin Hepgüler

mimar Metin Hepgüler

Mimar Metin Hepgüler kimdir? Mimar Metin Hepgüler ne zamandan beri bu mesleği icra ediyor? Mimar Metin Hepgüler'in imza attığı projeler nelerdir? İşte Mimar Metin Hepgüler ve projeleri...

Darıtaş Teknik Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Darıtaş Teknik Yapı Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Metin Güler tarafından kuruldu.

Mimar Metin Aydoğan vefat etti! 

Mimar ve Yazar Metin Aydoğan, geçirdiği ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti...

Hayati İnanç:Tac Mahal'i Mimar Sinan'ın iki çırağı yaptı!

Esenler'de gerçekleşen “Gençler Tarihiyle Buluşuyor” adlı programda konuşan Yazar Hayati İnanç, Hindistan’daki Tac Mahal’i Mimar Sinan’ın iki çırağının yaptığını, yani bu eserin aslında Osmanlı'nın eseri olduğunu ifade etti...

Mimar Emel Balcı: Türkiye'nin en popüler dekorasyon trendi avangart!

Yurt dışında yaygın olarak uygulanan dekorasyon yöntemi olan ‘TOUCHING’in (Mimari Dokunuş)  3 yıldır Türkiye’deki öncüsü ve uygulayıcısı  olan Yüksek Mimar Emel Balcı  Türkiye’deki en popüler dekorasyon trendinin “avangart” olduğunu belirtti...

Eskişehir Fuar ve Kongre merkezi 11 Aralık'ta açılıyor!

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, "ETO TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi'nin, 11 Aralık'ta hizmete açılacağını duyurdu...

Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi inşaatında son durum!

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, "Fuar ve kongre merkezinin başladığı yıl itibariyle 2018 yılı içerisinde toplam 200 milyon dolar, ortalama 700 milyon civarında Eskişehir ekonomisine katkı sağlayacağı ön görülmektedir" dedi.

Trabzon Büyükşehir’den genç mimar ve mühendislere katkı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı AB Proje Ofisi’nin AB Hibe Fonlarından yararlanarak hazırladığı ‘Okuldan Hayata’ adlı proje ile 50 genç mimar ve mühendis geleceğe hazırlanıyor.

Mahmut Metin Gültekin kimdir?

2016 Şubat ayında yakalandığı deri kanseri ile mücadele eden Mimar Mahmut Metin Gültekin vefat etti. Peki, Mahmut Metin Gültekin hayatı boyunca hangi işlerde görev aldı?

Tepe Emlak'ın acı günü! Mimar Mahmut Metin Gültekin vefat etti!

2016 yılı başından bu yana da Genel Müdür Danışmanı olarak Tepe Emlak'a hizmet veren Mahmut Metin Gültekin vefat etti.Merhumun cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Eskisehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO binası ne zaman bitecek?

ETO Başkanı Metin Güler, Eskisehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO Hizmet Binası projesi için inşaat alanında incelemede bulundu.

Çetin Kardeşler Geri Dönüşüm İnşaat Taahhüt Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çetin Kardeşler Geri Dönüşüm İnşaat Taahhüt Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Salih Çetin ve Metin Çetin ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 11 Mayıs'ta Mayıs'ta Beylikdüzü, Yakuplu Mahallesi, 228 Sokak'ta kuruldu.

Deta Yapı Denetim'in proje durdurma işlemi iptal edildi!

Mimar Reha Güler tarafından Edirne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açılan davada, Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin 22.10.2015 tarih ve E.2015/507-K.2015/1500 sayılı kararı ile “dava konusu işlemin iptaline” hükmedildi.

Gençyılmaz Kardeşler İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gençyılmaz Kardeşler İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Umut Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 10 Kasım'da Büyükçekmece, Mimar Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

mimar Metin Hepgüler Haberi

mimar Metin Hepgüler

Metin Hepgüler kimdir?

Metin Hepgüler, 1931 yılı İstanbul doğumlu. 1952 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesini birincilikle bitiren Metin Hepgüler, Unkapanı’ndaki İMÇ’nin mimarlarındandır. 


Harbiye Orduevi’ni de tasarlayan Metin Hepgüler, Skyport Residence ve Loca İstanbul gibi konut projeleri ile Bursa Divan Otel, Sheraton – Parkotel'in de mimarı. 


Metin Hepgüler, 1955 ile 1965 yılları arasında Doğan Tekeli ve Sami Sisa ile ortak olarak çalıştı. 


Bu dönemde Türkiye mimarlık tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olan İstanbul Manifaturacılar Çarşısı mimari proje yarışmasına Doğan Tekeli ve Sami Sisa ile 1959 yılında katıldı ve birincilik ödülünü kazandılar. Yapı 1960 ile 1967 yılları arasında inşa edilmiştir.


1117 adet dükkan, sosyal birimler, restaurantlar ve diğer hizmet birimleri ile İstanbul Manifaturacılar Çarşısı yapısı Türkiye mimarlık tarihinin oldukça önemli yapıtlarından birisi olarak nitelendirilmektedir. Yaklaşık 10.000...