28 / 03 / 2024

Mimar Emel Balcı: Türkiye'nin en popüler dekorasyon trendi avangart!

Mimar Emel Balcı: Türkiye'nin en popüler dekorasyon trendi avangart!

Yurt dışında yaygın olarak uygulanan dekorasyon yöntemi olan ‘TOUCHING’in (Mimari Dokunuş)  3 yıldır Türkiye’deki öncüsü ve uygulayıcısı  olan Yüksek Mimar Emel Balcı  Türkiye’deki en popüler dekorasyon trendinin “avangart” olduğunu belirtti...



İç mimari planlama, proje, tasarım ve uygulama hizmeti veren ML Mimarlık Dekorasyon’un Kurucusu Balcı,  “Türkiye'de avangart dekorasyonun gelişimi, klasik tarzı da içine alarak farklılaşan, gösterişli, zenginlik gösteren görkemli bir stile dönüştü. İşte ülkemizin dekorasyon anlayışında son yıllarda etkisini iyiden iyiye gösteren bu yenilikçi ve ihtişamlı tarz ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Klasik dekorasyonlu bir mekanı “TOUCHING” yöntemiyle yorucu bir atmosfer ortaya çıkarmadan lüks ve gösterişli bir ortam yaratabiliriz.” 

Mimar Emel Balcı: Türkiye nin en popüler dekorasyon trendi avangart!

Tüm dünyada hızla yayılan 3 yıl önce ülkemizde trendine öncülük ettiği “TOUCHING” yani “Mimari Dokunuş” yöntemi ile yaşam alanlarının stilini ve yapısını sihirli dokunuşlarla değiştiren ML Mimarlık Dekorasyon’un Kurucusu Yüksek Mimar Emel Balcı, son yıllarda Türkiye’de en popüler dekorasyon trendinin “avangart” dekorasyon olduğunu söyledi. Dekorasyon dünyasına ezber bozan ve sıra dışı anlamlarıyla giren “avangart” tarzın, geçmişi günümüze taşıyan bize nostalji hissini yaşatan modern ile klasik tarzın birleşmesiyle gösterişli ve büyüleyici bir ortam yaratılması anlamına geldiğini ifade eden Balcı, doğru seçimler ile oluşturulan avangard tarz dekorasyonunun salon, oturma odası, yatak odası, mutfak veya banyo gibi evin çeşitli yaşam alanlarında da kullanabileceğinin mümkün olduğunu dile getirdi. 

Mimar Emel Balcı: Türkiye nin en popüler dekorasyon trendi avangart!

Yüksek Mimar Emel Balcı: “ Ülkemizin 7 Coğrafi Bölgesinde Farklı Dekorasyon Tarzları Hakim”

Yeni nesil dekorasyon akımları içerisinde en popüler tarzların Modern, Çağdaş, Minimalist, Rustik, İskandinav, Fransız, Klasik, Bohem, Akdeniz tipi ve Sahil tarzı olduğunu ifade eden Emel Balcı, ülkemizdeki her coğrafi bölgenin de farklı dekorasyon tarzlarının olduğunu söyledi. Balcı, “Güney ve Doğu Anadolu’da daha klasik bir dekorasyon anlayışı var. Ege ve Akdeniz sahillerinde daha Akdeniz stili dekorasyonlar hakim... Trakya’da daha çok klasik ve provansiyel dekorasyon tercih ediliyor.” Dedi. Balcı, maddi anlamda daha güçlü ailelerin daha büyük evlere sahip olduğunu ve gösterişi daha çok sevdiklerini gözlemlediklerini belirtti. 

Mimar Emel Balcı: Türkiye nin en popüler dekorasyon trendi avangart!

Emel Balcı ayrıca 18-35 yaş aralığının ise yaşam alanlarında konfor ve işlevsellik ağırlıklı modern mekanlardan yana tercihini kullandığını dile getirdi. Balcı, Sahil tarzı olarak da adlandırılan bu ikonik akımın temel amacının konfor ve huzur sağlamak olduğunu söyledi. 

Touching sistemi düşük bütçeyle kısa sürede mekanları güzelleştiriyor!
 


Geri Dön