20 / 04 / 2024

Türkiye'nin 101 popüler franchise markası!

 Türkiye'nin 101 popüler franchise markası!

Franchising sektörünün popüler markalarını "Bayim Olur Musun?" dergisi derledi. İşte Türkiye'nin 101 popüler franchise markası...



2 018 yılında 50 milyar dolara ulaşması beklenen franchise sektörü, halihazırda 3 bin zincirişletmenin sahip olduğu 60 bin şube sayısı ile büyümeyi sürdürüyor.

Türkiye coğrafi konumu ve kıtalar arasında oluşturduğu köprü işlevi nedeniyle franchising vermek isteyen markaların her daim gözdesi. Zira Türkiye, gerçek anlamda franchise'ın en verimli yılını yaşıyor. Türkiye, zincir sayısıyla Avrupa birincisi. Ufrad verilerine göre, Türkiye'de franchising sektörü son 5 yılda yüzde 180 gibi rekor bir büyüme gösterdi. Bu büyüme 200 bin kişiye yeni istihdam alanı yarattı. Franchise sektörünün 2023 franchise hedefi ise 100 milyar dolarlık bir hacme ulaşmak. Tüm dünyada franchise sistemi ve düzenlenen franchise fuarları tek sektöre hitap etmiyor ve sistem ile entegre 60dan fazla iş kolu bulunuyor.

Gıdadan ev dekorasyonuna, güzellik/bakım sektöründen gayri-menkule, spor merkezlerinden cafelere, kuru temizlemeden teknolojiye, eğitimden takı aksesuar markalarına kadar birçok sektörden markayı sizler için mercek altına aldık. Franchise sistemi kazan-kazan mantığını içerdiğinden hiç şüphesiz franchise alanlar kadar, franchise verenlere de yarar sağlamaktadır. Franchise ve bayilik sisteminin yükselişe geçmesinin en büyük kanıtı da, Medyafors Fuarcılık organizasyonu ile İstanbul CNR Fuar Merkezi'nde 11-14 Ekim 2018de düzenlenecek 16. Bayi m Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı'nın katılımcı marka, m2 ve ziyaretçi sayısı bazında Avrupa ve Ortadoğu'nun birincisi olma özelliğini taşıması. .. Bu rekor, girişimcilerin franchise alarak kendi işlerini kurma konusundaki istekliliğini ortaya koyuyor, markalar fuar ile büyüyor.

işte biz de bu gerçeklerden yola çıkarak, yeni iş kurmak isteyenlere yönelik kapsamlı bir dosya hazırladık.

Keyifli okumalar...

Ayçan Helvacıoğlu
Türkiye ve dünya da her geçen yıl franchise sistemi büyüyerek gelişmeye devam ediyor. Sistemin hızla gelişmesi bu yılda yeni yatırımları ve iş birliklerini beraberinde getirecektir. 3.nesil cafeler, çay, gurme bur-ger, döner konseptleri yine rağbet gören sektörler olmakla birlikte, kozmetik-parfümeri, dekorasyon konseptleri, gayrimenkul, spor salonları eğlence ve otomotiv sektörü bu yıl ivme kazanan sektörler arasında olacak.

Bir taraftan Türk markalarının yurtdışı pazarlara açılımı hızlanarak devam ederken, Franchise sisteminin bu yıl özellikle Anadolu'da etkisini göstereceğini, yerel markalarda büyük bir atılım olacağını ve ulusal pazara çıkan Anadolu markalarının sayısının artacağını öngörüyorum.

Bu dönemde sisteme daha fazla marka ve girişimci adayının dahil olmasını bekliyoruz. Bu gelişmeler doğrultusunda 2018 yılı geçtiğimiz yıllara oranla önemli bir yıl olacak.

Dr. Mustafa Aydın
Franchise sayesinde, yerel markalar ulusal pazara girerken, ulusal markalar da yurt dışı pazarlarına yelken açıyor. 2018'de 50 milyar dolara ulaşması beklenen franchise sektörü, halihazırda 2 bin 500 zincir işletmenin sahip olduğu 60 bin bayi sayısı ile büyümeyi sürdürüyor. Türkiye'de franchising sektörü son 5 yılda %180 gibi rekor bir büyüme gösterdi. Bu büyüme 150 binden fazla kişiye yeni istihdam alanı yarattı. Sektör olarak 2023 hedefimiz ise 100 milyar dolarlık hacmine ulaşmak.Türkiye, zincir sayısıyla Avrupa birincisi. Türkiye'nin yurt dışında da büyüme stratejileri büyük potansiyele sahip. Dışarıya açılmayı başaran markalarımızın sayısı 150'yi geçti. Ancak araştırmalarımıza göre 700Türk markası da kısa süre içerisinde dünyaya açılacak. Bu yıl Bayim Olur musun Franchising Fuarı ile eş zamanlı Avrupa Franchise Federasyonu 2018 toplantılarına UF-RAD olarak ev sahipliği yapacağız.

Dr. Gökhan TAŞ:
Artık Türkiye Franchise sektöründe girişimcilerin küçük sermayelerle büyük işletmeler kurmaları sağlanabiliyor. Bir işi ya yaşayarak öğrenirsiniz, ya da yaşa-. A yandan... Bizler Coldwell Banker olarak1906'dan beri girişimcilerin hayalindeki işi gerçeğe dönüştürüyoruz. 111 yıllık bir mirasın, deneyimin, başarının bir parçasıyız. Ve bunları girişimciler ile paylaşıyoruz. Dünyadaki her zengin insan zekidir, ama her zeki insan zengin değildir. Girişimcilikzeki insanların zengin olmasındaki anahtardır. Sizlerde kendi geleceğinizi değiştirmek, çocuklarınızın geleceğini değiştirmek istiyorsanız iş yatırımlarınızı başarısını kanıtlamış, güçlü sistemleri olan sektör ve markalara danışarak yapın.

Bahar Özürün:
Perakende sektörü gerek büyüme oranları, gerek istihdama katkısı ile her zaman ekonomide lokomotif sektörlerin başında gelmiştir. Yaşanan terör olayları ve darbe girişimi nedeniyle 2016 yılında bu parlak tabloyu yaşayamayan sektörümüz, 2017 yılında bir önceki yılın kayıplarını telafi etti. 2016yılında 10 yeni açılışa karşılık 2017 yılında 18 yeni şube açtık. 2018 yılında büyüme hızımızı artırıp 24 yeni şube ile toplam 80 restorana ulaşmayı ve bir önceki yıla göre yüzde 40 ciro artışı hedefliyoruz. 2018'de diğer hedeflerimiz, sanal ödeme sistemlerinin kullanımını yaygınlaştırmak ve şubelerimizde daha çok kadın çalışan sayısına ulaşmaktır.

Cenk DAĞDEVİREN:
2018 yılında franchising'in yıldızı parlayacak...1986 yılından beri perakende sektörünün içindeyim. Giderlerin artması ve kârlılığın azalması ile zorluklar yaşayan yatırımcıların daha dikkatli olması ve tüm işleyişlerin içinde olması gerekmektedir. Perakende tekstili her zaman olduğu gibi 2018 yılında da franchising yatırım alanında cazibesini koruyacak ve yıldızı parlayacak işlerin başında gelecektir. Franchising'in avantajlarına gelince; denenmiş yöntemler, sistem kurulumu, sürekli güncel gelişmeler ve eğitimi, insan kaynakları, ofis yönetimi, dekor ve ekip yönetimi konularında yatırımcılarımıza destek olmaktayız. Dagi'nin 2018 hedefi, belirlediğimiz 12 loka-yonda franchising vermek ve mevcut 32 franchise mağazamızı daha kârlı duruma getirmek.

İlhan ERKAN
Franchise, 21. Yüzyılın markalı perakendeciliğine yeni ufuklar kazandıran çağdaş bir işletme şekli. Türkiye'de de en istikrarlı şekilde büyüyen ve yatırım cazibesini koruyan sektörlerden biri olduğunu görüyoruz. Türkiye'de 50 milyar liralık büyüklüğe ulaşan franchise sektörünün 2018 yılında atağa kalkması bekleniyor. Franchising sektörü son 5 yılda yüzde 180 gibi rekor bir büyüme göstererek 150 binden fazla kişiye istihdam alanı yarattı.TAB Gıda olarak bizi büyüten ve güçlendiren en önemli etken yaptığımız yatırımlarla dünyada eşi benzeri olmayan bir gıda ekosistemi yaratmış olmamızdır.

Güçlü Şeneler:
Türkiye'de franchise sistemini en iyi uygulayan markalardan biri olarak, yatırımcılar için çok cazip fırsatlar sunuyor, lokasyon seçiminden verimli operasyon yönetimine kadar tüm konularda girişimcilere destek veriyoruz. Yatırımın geri dönüş süresini birçok mağazamızda iki yıla kadar indirmiş bulunmaktayız. 2018 yılında da, Özsüt'ün 80 yıllık kurum kültürünü benimseyen franchiselarımızla istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz.

Muhammet Nezif EMEK:
2018 itibariyle ekonomide fark edilir bir genişleme bekliyoruz. Bereket Döner Grubu olarak ülkemize döviz kazandıran faaliyetlerimizi sürdürüp geliştirerek hem yurt dışı danışmanlıkları hem de yurt dışı master franchise sözleşmeleri imzalamak için tüm gayretimizi göstereceğiz. Hedefimiz; 2018 yılında minimum %50 büyüme gerçekleştirip, yaklaşık 20 milyon TL yatırım ve 500 yeni istihdamla daha güçlü yarınlara emin adımlarla ilerlemek.

Özhan ATALAY:
Tüm Dünya'da şehirleşme hızla devam ediyor. 1900 real estate yılında dünya nüfusunun TÜRKİYE sadece % 13’ü şehirlerde yaşıyordu. 2050 yılına kadar bu sayı %70'e varmış olacak. Devasa boyutlara gelen şehirlerin temel mal ve hizmet ihtiyaçlarının kurumsal zincirler ile yapılması kaçınılmaz olacak. Teknolojiye dayanan bazı sektörler hariç, kişilerin kendilerine has mal ve ürünleri geliştirebilmeleri her geçen gün daha zor ve riskli olmaya başladı. Gelişme büyük sermaye ve zaman istiyor ve kurulan işletmelerin sadece %5'i başarılı olabiliyor. Yapılacak şey iyi bir lokasyon seçmek ve iyi yönetmek.

Cem HELVACI:
2018'de Türkiye franchise pazarı tüm hızıyla büyümeye devam edecek. Bu büyümenin faktörleri; AVM sayılarının artması, sosyalleşme ve dışarıda yeme içme kültürünün hızla gelişmesi. Bu sektöre yatırım yapacakların doğru marka, doğru lokasyon ve doğru ekip ile yola çıkmaları çok önemli. Her daim markaya yatırım yapan markaları tercih etmeleri gerekiyor. Sektörün önemli sorunlarından biri, Türk mutfağının lezzetlerini dünya ile tanıştırmakta geç kalınması... Bu sorunu, sektör liderlerinin ve devlet kurumlarının ele alması gerektiğine inanıyorum.

Yaman YARDIMCI:
Franchise sektörü; Türkiye'de hızlı bir şekilde büyüyor. Başarılı markalara talep her geçen gün artmakla birlikte, bu durum beraberinde bir çok fırsatı da getirmektedir. Bu fırsatların en başında ise; yerel markaların ulusal pazarda, ulusal markaların da yurt dışı pazarında kendilerine yer bulabilmeleri yer almaktadır. Franchise sektöründe, yiyecek-içecek sektörü birinci sırayı alırken,Türkiye'nin de zincir sayısıyla Avrupa'da ilk sıraya yükseldiği görülmektedir. 2018 yılında da Türkiye'de Franchising sistemi; en çok kullanılan girişimcilik uygulamalarından biri olmaya devam edecektir. Gönül Kahvesi olarak; 2023 yılında Türkiye'de 500, Dünya'da 223 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz.

Ali Uğur SOYTURK:
Markalar know-how ve ar-gelerine ayırdıkları bütçeleri oldukça kıstılar. Dünya genelinde oluşan yeni trendlerin etkilerini, ülkemizde 2019 yılı ikinci yarısından sonra göreceğimizi düşünüyorum. Türkiye franchise sektöründe özellikle yiyecek/içecek alanındaki aşırı arz fazlası nedeniyle farklı alanlara kaymalar göreceğimizi beklemekteyim.2018 yılında Bayrarpefendi Osmanlı Kahvecisi olarak beklenti ve hedeflerimiz:Turquality ile birlikte yurtdışına şubeler açmak,75 ilde 180 şubemizde ağırladığımız misafirlerimizi maksimum seviyede memnun etmek, üretimin her alanında yatırımlarımıza devam etmek, ihracat ve istihdam için çalışmak.

Ezgican AYDOGAN:
İnsanların kahveyi daha çok içtiğini ve kahve evlerine daha çok gitmeye başladıklarını görüyoruz. Sektörde birbirinden farklı ve özel konsept mağazalar, tasarımlar görmekteyiz. Markamızı sağlam temeller üzerine kurarak oluşturduk ve ürünlerimizi üst kalitede seçtik. Sadece ülkemizde değil tüm dünya da özellikle 3. nesil kahveciler hızla yayılıyor. Kahve evlerinin içerisinden sağlam temellere dayalı, diğerlerinden farklı bir tarzı yakalamış, işletme ve eğitim denetlemelerini düzenli yapan markaların uzun ömürlü olacağına inanıyorum.

Selen DENİZ:
Günümüzde franchise sistemi geleceğe dair potansiyelini açıkça gösteriyor. Her geçen gün artan marka sayısı ile birlikte, başarının tadına varanların birçoğu zincir olarak büyümeye devam etmek için yola çıkıyor. Bu kadar alternatifin arasında 2018'e dair öngörülerimin başında kaliteli olanın ayakta kalacağı geliyor. Franchise sistemi için en gerekli nitelik disiplinli çalışma ve yatırım... Bu iki değeri doğru biçimde işine uygulayabilen ve arka planda çalışmalarına özen göstererek, kalitesinden ödün vermeyen firmaların daha başarılı olacağı inancındayım.

Levent YILDIRIM:
Önümüzdeki 3 yıl yurtdışı mağazalaşma çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Yapılan işin uygulanabilir ve sürdürülebilir olması ancak o işin matematiğini uygulamakla gerçekleşir. Simitçi Dünyası olarak 2023 yılına kadar planladığımız vizyonumuzla kendimizden emin, franchiselarımızla ortak işbirliği içinde, müşterimizi misafirimiz olarak ağırlayan ve planlarımıza harfiyen sadık kalarak yolumuza devam edeceğiz.

Hakan KURT:
FranchisingTürkiye'de halen doğru yerini bulmaya çalışan, aynı zamanda da altyapısı ve bilgi birikimi olan, kendini kanıtlamış bir sistemdir. Ülkemizde altyapı anlayışının zayıflığından ötürü iyileştirme ve geliştirmede ciddi açıklar söz konusudur. Gıdaya ve Subvvay'e baktığımız zaman 113 ülkede 45,000 restoranı ile dünyanın en büyük restoran zinciridir. Girişimciler franchise alırken markaları iyi araştırmalı.

Hüseyin GENÇ:
Günümüzde franchise vermek ve bu yolla markanın büyümesini sağlamak için yeterli görünen hizmet, mal ve bunların sunumu için iyi bir sisteme sahip olmanız artık yeterli değil. Parametreler çağımızın gerekliliklerine paralel değişmiş durumda.Türkiye de franchise sektörünün belli noktalara ulaştığı ancak teknoloji ile paralel gelişimi, yeterli yasal mevzuatın geliştirilmesi, tarafların kanuni haklarının net biçimde düzenlenmesi konularında yol almamız gerektiği görüşündeyiz. Franchise sektörü, istihdam yaratması, güvenilir mal ve hizmet sunması, denetlenebilir ve ölçülebilir olması, kayıt dişiliğin önlenmesine katkı sağlaması gibi nedenlerle devlet politikası olarakta desteklenmeli ve sektörle ilgili kurumların katkısı sağlanmalıdır.

Banu Güney ARIDURU:
Dünyanın en hızlı büyüyen franchise zincirlerinden Little Caesars Pizza olarak, şu an Türkiye'de 12 ilde 90 şubemizle hizmet veriyoruz. Şubelerimizin %80'i franchise. Kurduğumuz Sezar Akademice Franchise adaylarımıza 4 hafta boyunca hem teorik hem pratik anlamda sektörün tüm bilgilerini aktarıyoruz ve sonrasında da mesleki ve kişisel eğitimlerle sürekli olarak kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. 2018'da daha fazla "Müşteri Odaklı" olmayı hedefliyoruz. Tecrübeli eğitim ekibimizle bu yıl tüm restoran çalışanlarımız ve yöneticilerimiz yeniden eğitimlere giriyor olacaklar. Tüm bunları yapmamızın asıl amacı, müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımımız çerçevesinde kendimizi daha da geliştirmek...

Nedim KAYA:
Girişimciler Franchise işinin kendilerine göre olup olmadığına karar vermeden önce franchise sisteminin tüm adımlarını iyi anladıklarından emin olmalılar. Çünkü seçecekleri marka ile birlikte Ulusal veya Uluslararası standarda ve kaliteye sahip olunmaktadır. Tavsiyemiz, franchise sistemi ile yeni bir iş kurmak isteyen kişilerin, güvenilir ve sürekliliği olan markalarla işbirliği yapmaları. Günümüz Türkiye'sinde kafe-fırın sektörü her geçen gün kendini yeniliyor. Mevcut firmalar da şubeleşmek için bayi arıyor. Yüksek kazanç vaat eden sektörümüz yeni yatırımcılarını bekliyor. Paşa-fırını olarak, birbirinden iddialı tatlarımızı, yeni franchiselar vererek Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına taşımayı hedefliyoruz.

Osman BİLGE:
2017 yılı perakende sektörü için toparlanma yılıydı, 2018 hızlanma yılı olacak. Her durgunlukta olduğu gibi, zayıf işletmeler elendi, güçlü zincirler büyüdü. AVM'ler de ayrıştı, güçlüler yüksek fiyatlarında ısrar edebiliyor, zayıflar düşük kurla kira indirdi. Yabancı zincirler artık pek gelemiyor, yerliler dünyaya açılıyor, Türk zincirleri özellikle gıdada ilgi görüyor. 2018 başarı yılı olacak şeklinde öngörüyorum.

Ahmet POLAT:
Geçtiğimiz senelere oranla 2018 yılını "Franchise yılı" olarak değerlendiriyoruz. Sistem içerisinde olmayan bayiliklerin kriz dönemlerinde yaşama şanslarının olmadığını görmekteyiz. Bu tarz kriz dönemlerinin markalar açısından fırsat yaratmak adına bir şans olduğunu düşünüyoruz. Franchise sayısı çok olan markaların kriz dönemlerinde daha çok büyüdüklerine şahit oluyoruz. 2018 yılının verimli geçeceği kanısındayım.

Sedat ŞAHİN:
Türkiye, franchise sektöründe dünyanın en başarılı ülkelerinden biri. 50 milyar liralık büyüklüğe ulaşan franchise sektörü bu yıl atakta. Özellikle çikolata kahve sektörüne rağbet var. Franchising markalaşmanın en üst noktası. Riski en aza indirmek isteyen girişimciler, başarısı kanıtlanmış markayla büyümeyi hedefliyor. Girişimcilere hem kazandırıyor, hem de yüz binlerce çalışana da iş imkanı veriyoruz.


Ercan YILMAZ:

Sektörümüzde yaşanan gelişimler, markaların kendilerine daha yüksek hedefler koymasını sağladı. Sektörün gelişmesine neden olan faktörleri inceleyecek olursak; her geçen yıl yeni yeni markalar piyasada belirmekte ve bayilik vermekteler. Yatırım maliyetlerinin yüksek olması, bunun yanı sıra ticari risklerin de markaların büyümesine engel teşkil etmesi, bayilik verme eğilimini artırmaktadır. Gelişimin diğer etkeni ise, tüketicilerin dış tüketime yönelmeleri ve sunulan arza karşılık talebin de ciddi oranda karşılık görmesidir.

Candemir ÇELlK:
Franchise Sistemi, yatırımcıların, markanın itibarından, gücünden, deneyimlerinden yararlandığı bir sistemdir. Sistem "kazan-kazan" bir yapı içinde çift taraflı kazanımına dayalıdır. Son 20 yıl içinde istisnalar hariç tüm sektörlerdeki genel büyüme trendi; özellikle AVM'lerin gelişimi, sayısının artması, marka bilincinin oluşması ve zincir mağazacılığın öne çıkmasıyla Franchise Sistemi'ne kaymıştır. Atasay,  bu yönelimde özellikle kurduğu Franchise Sistemi'yle kendi sektöründe liderlik W etmiştir. Atasay'ın çekim gücü her geçen gün yükselmekte ve verimli sistem yapısıyla benzerlerinden dikkat çekecek ölçüde ayrışmaktadır.

Fırat SILLER:
Mapaktif GIS olarak İyeni nesil coğrafi bilgi hizmetleri üretiyoruz. Coğrafi karar vermenin kurumlar için oldukça kritik olduğuna inanıyoruz ve bu yüzden coğrafi karar destek yazılımlarını müşterilerimize anlatıyoruz. Satış pazarlamadan operasyona kadar her kademede yönetimsel kararları coğrafi verilere uygun verdirebilmek için geliştirdiğimiz uygulamalarımız var. Coğrafi bilgi sistemlerine ve hizmetlerine olan talebin gelecek 5 yılda ciddi seviyede artacağını düşünüyoruz. Türkiye'de orta ve büyük ölçekli kurumlardan henüz sadece yüzde 10'u coğrafi bilgi konusunda kabiliyet geliştirebilmiş durumda. Bu da pazarın ne kadar büyük bir potansiyeli olduğunu gösteriyor.

Bülent GÜNGÖR:
2015'den itibaren franchise mağazalar açmaya başladık. Ancak son 3 yjldır dünyada ve ülkemizde AVM sayılarının çokluğu, her açılan AVM'nin başka bir AVM'nin işlerini olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle kendi mağaza yatırımlarımızın sayısı düştü. Gelen AVM projeleri gelişmekte olan Anadolu illerinden gelmekte. Öncelikli yatırım için planlamamız, olmadığımız lokasyonlarda mağaza açmak. 2018 ve sonrasında 20 olan franchise mağaza sayımızı artırmayı planlıyoruz. Bernardo olarak enerjimizi ürün geliştirme, pazarlama ve saha organizasyonumuzu güçlendirerek franchise mağaza cirolarını yukarı çıkartmayı hedefliyoruz.

Serdar EKER: 
Kalıcı bir marka olabilmek için kurumsal bir yapı, kurumsal bir kimlik sahibi olmak çok önemli. Kaliteli hizmet anlayışıyla sürekli büyüyen disiplinli ve başarılı bir grubun çatısı altında olmak girişimcilerin daha az risk almasını sağlıyor. Böylece ticaret hayatında yalnız olmayan yatırımcı düşük maliyetlerle daha yüksek karlar elde ederek daha verimli bir yatırım yapmış oluyor. Payna Grup olarak;  Ankara  ve İstanbul'da Dilim Börek, Erciyes Börek ve Pastannecim markalarıyla, 108 franchise mağazamızda, sektörde, kaliteden ve kurumsallıktan ödün vermeden, hızlı büyümeyi hedefliyoruz.

Hakan ERİLKUN:
Franchise sektörünün dünyadaki trendler paralelinde sürekli büyümesi 2018 yılında devam edecektir. Emlak sektöründe markalı emlakçı sayısının 2018 yılında %70 oranında artış göstereceğini düşünüyorum. Zira markalaşmak bulunduğumuz yüzyılın en önemli gereksinimidir. Hele hele emlak sektöründe markalaşmanın önemi çok daha fazla öne çıkıyor.


İlker GÖREN:
Son birkaç yıldır »hızlı ve sağlam adımlarla büyüdük. 2018 hedefimizde markamızı 10 yeni şube ile büyütmeye devam etmek ve global pazarda daha tercih edilir bir marka haline getirmek var. Buna istinaden franchise görüşmelerimiz bulunmaktadır. Franchise tabanlı bir marka olmak için fabrikamıza 1 milyon doların üze rinde yatırım yaptık.

Osman YAŞARA
Franchising sistemi, kârlı bir sektör olmaya devam ediyor. Kazan-kazan prensibiyle yürüyen, her iki taraf için de cazip, başka bir sektör bulmak gerçekten zor. Oses Çiğ Köfte olarak 2018 yılında da en uygun lokasyonlarda, cazip franchising seçenekleriyle nokta atışı bayilikler vermeye devam edeceğiz. Kendi işinin patronu olmak isteyenler için, başarısı kanıtlanmış franchising ağlarının bir üyesi olmak en mantıklı yatırımdır. Bu minvalde, franchising sistemi kendi işini kurmak isteyen küçük veya büyük ölçekli, her kategoriden yatırımcı için, cazip fırsatlar ve kazançlar içeriyor.

Poiat BENGİSERP:
Bir çok  uluslararası marka değişik hizmet alanlarında iş ortakları arıyor ve çok cazip olanaklar sunuyorlar. Hizmet "alanındaki franchising imkanları, örneğin kargo, mikro lojistik ve e-ticaret sektöründeki eksik yapılanmayı uluslararası tecrübesi, iş ortakları ve bilgi birikimi sayesinde düzeltmeye, daha karlı ve hizmet kalitesi yüksek bir yapılanma vaad ediyor. Türkiye'de Franchising sektörünün pazarda var olan yenilikleri öne çıkartıyor olması gerek. Ayrıca sektörün sağlıklı büyümesi için ciddi bir hukuki altyapı oluşturmak şart.

Tolga AYDIN:
Girişimciler kime güvenmeliler, kiminle iş yapmalılar? Bu sorulara cevap vermek belki çok zordu ama artık Bayim Olur musun Fuarı var ve burada insanlar kalite ve güveni hissediyorlar. Çünkü her zaman onların yerine düşünen onlar için hamle yapmaya hazır dinamik iş ortakları var. Sizin fazla bir şey bilmenize gerek yok. Tek yapmanız gereken size uygun sektörü seçmek ve franchise dünyasına katılmak.


Osman ÜLKER:
2018 yılı tecrübe kazanan; cazip yatırım bedeli yanında eş değer kazanç sağlayan, farklı ürün sunan, inovasyon kültürü benimsemiş markaların ve makul-mantıklı beklentideki yatırımcıların istikrarlı birlikteliği istihdama ve ekonomiye taze kan sağlayacağı, bereketli bir yıl olacağı kanaatindeyim. Hizmet sektöründe global güçlü markalan kolaylıkla çıkarabilen bir ülke olarak, devlet desteklerinin payını franchise sektöründe artması, yapılacak olan yatırımları hızlandıracağını söyleyebilirim.

Orhan GÜZELAYDIN:
Bayilerimize hiçbir zaman ticari bir gözle bakmıyoruz. Tamamen kendilerinin gelir elde edebilecekleri bir model  oluşturduk. Bu temel üzerine inşa ettiğimiz stratejilerle bu gün 300'ün üzerinde franchise noktamızla tüm Türkiye'de eft hizmet veriyoruz. Güzel umutlarla girdiğimiz 2018 senesi, satış noktalarımızı hızla arttırmaya devam ederken aynı zamanda teknoloji ve inovasyona daha fazla yatırım yapacağımız bir yıl olacak.

Emrah ÖKMEN:
Türkiye Franchising sektörü Türk insanının da yapısından kaynaklanan girişimcilik ve kendi işinin patronu olma istekleriyle çok hızlı gelişiyor. Türkiye Franchising sektörü, uluslararası markalar tarafından dikkatle izleniyor ve sektörün 2 yıl içinde, ciro bazında %25 büyüyeceğini düşünüyorum. 2017 son çeyreğiyle birlikte bayilik vermeye başladık. Çok kısa bir sürede,Türkiye'deki zincir işletme sayımız 8, bu işletmelerde sağlanan istihdam sayımız 40'a ulaştı. Franchise, işsizlik problemine çözüm bulmada da kritik bir rol üstlenmektedir.
 


Geri Dön