25 / 04 / 2024

Touching sistemi düşük bütçeyle kısa sürede mekanları güzelleştiriyor!

Touching sistemi düşük bütçeyle kısa sürede mekanları güzelleştiriyor!

Yüksek Mimar Emel Balcı "Touching" (Mimari Dokunuş) ile mekanlara ekonomik ve kalıcı çözümler sunuyor. Balcı, bulunulan ortamı hem yepyeni ve enerji dolu bir hale getirirken hem de aylaca sürecek inşaat ve masraftan da tasarruf edilebileceğinin altını çiziyor...



Yurt dışı seyahatleri sırasında "Touching" yöntemiyle tanışan ML Mimarlık Dekorasyon’un Kurucusu Yüksek Mimar Emel Balcı, bu uygulamayı 3 yıldır Türkiye’de uyguluyor. Balcı, tüm dünyada hızla yayılan 3 yıl önce trendine öncülük ettiği "Touching" yani “Mimari Dokunuş” yöntemi ile yaşam alanlarının stilini ve yapısını sihirli dokunuşlarla değiştiriyor. Balcı, bu yöntemin en büyük avantajının seçilen tasarıma göre ekonomik bütçe ayarlamasının yapılabilmesi, tasarımcı ve pratik çözümlerle mekanlara bambaşka bir atmosfer kazandırılması olduğunu belirtti.

Touching sistemi düşük bütçeyle kısa sürede mekanları güzelleştiriyor!

Gayrimenkul sektörünün durgunlaştığı ve dekorasyon bütçelerinin hızlı artış gösterdiği bu zamanlarda düşük bütçelerle uygulama yapılmasının “Touching  Sistemi”nin iç mimari ve dekorasyon sektörünün yeni trendi olduğunu ifade eden Balcı, şöyle konuştu;

"Touching yöntemi, var olan mekânı, küçük değişikliklerle, kırım döküm olmadan, nokta atışı seçimlerle ve hatta eski kullanılan mobilya ve ürünlerden faydalanılarak yaratılan yepyeni ve enerji dolu mekânları dekore etme yöntemidir. Aslında nasıl yüzümüze makyaj yaparken iyi bir makyajla çok daha çekici hale gelebiliyoruz, touching ile ben mekânlara makyaj yapıyorum.Özellikle konut satın almanın zor olduğu şu dönemlerde bu yöntemle az maliyetle ve zamandan tasarrufla yaşam alanlarınıza yepyeni bir çehre kazandırabilirsiniz"

Emel Balcı: Touching Türkiye’de Çok İhtiyaç Duyulan Bir Yöntem

Emel Balcı, daha önce hiç mimarlarla çalışmamış, belki maliyetten belki tadilat fikrinin korkutmasından ve zamandan kaçan hedeflediği tüketiciye bu yöntemle ulaştığını söyledi. Tüm projelerinde olmazsa olmaz objeleri olduğunu ve her mekânda sanat eseri kullandığını ifade eden Balcı, özellikle sanatçılarımızın gerek heykel, gerek fotoğraf, gerek tablolarıyla mekânları zenginleştiriyor. Balcı, sözlerine şöyle devam etti; "Yaptığım işlerde sanatsal objeler kullanmayı çok seviyorum. Kullanılan sanat eserleri ile siz de mekanınızın bir köşesini sanat eserlerine açmış oluyorsunuz. Aslında bu yönüyle Touching’in erişilebilir sanatın yaygınlaşması için bir misyon yöntemi olarak konumlanmış oluyor. Olmazsa olmazımızdan bir tanesi de kitaplar. Her zaman söylüyorum kitaplar hem ruhumuzu hem dekorasyonumuzu besler ve mutlaka her mekânda kullanılmalı"  
 


Geri Dön