26 / 04 / 2024

mimar Vedat Tek

mimar Vedat Tek

Giritli Sırrı Paşa ile Türk edebiyat ve musikisinde değerli eserler bırakan Leyla Hanım’ın oğlu Osmanlı'nın ünlü mimarlarından Vedat Tek'in torunu Yağmur Yasemin Sarı intihar etti. 

1936 yılında İstanbul Ticaret Odası, Sirkeci Liman Hanı'nı satın almak istemiş!

1936 yılında İstanbul Ticaret Odası, Sirkeci'de bulunan Mimar Vedat Tek tarafından 1907 yılında yapılan Liman Han'ı satın almak istemiş. Han'ın müzayede de 100 bin lirayı geçeceğini tahmin etmişler.

Vedat Tek kimdir?

Mimar Vedat Tek kimdir? Mimar Vedat Tek yaşamı boyunca hangi işlerde görev aldı? Mimar Vedat Tek, mimarlıktan farklı olarak hangi sektörler ile ilgilendi? İşte Vedat Tek'in biyografisi...

İstanbul'da 2 milyon canı kurtarmanın tek yolu 'Ulusal Konut Projesi'!

Mimar Şenol Gökner, Dün akşam saat 23:53'te Çınarcık'ta meydana gelen 4.1'lik depremin ardından, X sosyal medya hesabından İstanbul'da 2 milyon canı kurtarmanın tek yolunu açıkladı. İşte Gökner'in o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Bakan Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması: Asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete 2024'te tek zam yapılacak şekilde çalıştıklarını belirtti. İşte Bakan Işıkhan'ın o açıklamaları...

Asgari ücrete yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlığını yapacağı Asgari Ücret Komisyonu'nun ilk toplantısı için sorgulamalar başladı. Yeni asgari ücretin belirlenmesine az bir zaman kaldı. Bu kapsamda, olası yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı.

Japon Deprem Uzmanı tek tek açıkladı: İstanbul depremi en az 6.8 büyüklüğünde olacak! En riskli ilçeler hangileri?

Japon Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul’un 20 km açıklarında kırılmayan fay hatları olduğunu söyleyen Moriwaki, riskli ilçeleri de tek tek sıraladı.

Bütün EYT formülleri yanlış! Bakan Bilgin açıkladı! Tek bir formül var

Milyonlarca insanın büyük bir heyecan ile beklediği EYT ile ilgili son haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi. Bilgin EYT ile ilgili tek bir formül üzerinde durulduğunu açıkladı. İşte detaylar…

İngiliz mimar yıkık tuvaletten ev yaptı!

İngiliz mimar Laura Jane Clark 1929'da inşa edilen ve 1980'lere kadar kullanılan terk edilmiş tuvaleti tek odalı bir daireye dönüştürdü.

Liman Han yıkılacak mı?

Sirkeci’nin simge binaları arasında yer alan , yapımı 1907’de tamamlanan Vedat Tek imzalı Liman Han’ın (eski adıyla Mes’adet) yıkılmadan korunması için ‘1. derece koruma’ statüsüne yükseltildi. 

Emekli Mimar Aliye Aköz’ün çöp evi!

Karaman'da 3. kattaki dairede tek başına yaşayan 68 yaşındaki Emekli Mimar Aliye Aköz’ün evi çöp eve dönüştü. Aköz'ün evine giren ekipler adeta şok yaşadı.

Mimar Vedat Tek'in torunu Yasemin Sarı intihar etti!

Giritli Sırrı Paşa ile Türk edebiyat ve musikisinde değerli eserler bırakan Leyla Hanım’ın oğlu Osmanlı'nın ünlü mimarlarından Vedat Tek'in torunu Yağmur Yasemin Sarı intihar etti. 

Mimar Halit Vedat Çakırca vefat etti!

Maltepe Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Mimar Halit Vedat Çakırca vefat etti.

Mimar Esin Pektaş ABD'de göçmenlere merkez tasarladı!

Mimar Esin Pektaş 13 yıldır ABD’de Bir çok göçmenin yapamadığını yaptı ve ABD’nin önde gelen mimarlık şirketlerinden The Falcon Group’un başkan yardımcısı oldu ve cephe mühendisliği ve restorasyon endüstrisinde ABD’nin tek kadın yöneticisi.

Mimar ve emlak danışmanlarının hakları Teknorecord ile korunacak!

Mimar ve emlak danışmanlarının hakları Teknorecord cıktı. Teknorecord ile cep telefonundan tek tuşa basarak birkaç saniye içinde notere gitmeye gerek kalmaksızın tüm hakların kendine ait olduğunu kanıtlayan belgeye sahip olunacak.

Mimar Mehpare Evrenol: Yeni konutlar Türkiye'yi tek tipleştirdi!

Evrenol Architects’in kurucusu Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, büyüyen şehirler, yeşile dönüş gibi gelişmelerin mimariyi nasıl etkilediğini anlattı. Evrenol, yeni konutların dünyayı ve Türkiye’yi tek tipleştirdiğini düşünüyorum” diyor.

mimar Vedat Tek Haberi

mimar Vedat Tek


1873 yılında İstanbul'da doğan ve Osmanlı'nın ünlü mimarlarından olan Vedat Tek'in üçüncü kuşak torunu Yağmur Yasemin Sarı intihar etti. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yağmur Yasemin Sarı, önceki gün erkek arkadaşıyla tartıştı ve Acıbadem Koşuyolu Köprüsü'nden atladı. Özel bir üniversitede işletme okuyan Sarı, bir süredir psikolojik tedavi görüyordu. 

Vedat Tek kimdir? 


1873 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Vedat Tek, Ecole Centrale’den matematik lisansı aldıktan sonra Ecole des Beaux Arts’da mimari öğrenimi yaptı. 

Vedat Tek mimarlık eğitimden sonra mimar Kemalettin Bey ile birlikte Türk mimarisini milletleştirme çalıştı. Tek, Sultan Relat tarafından devlet baş mimarlığına atandı ve daha sonra Birinci Dünya Savaşı’nda da Harbiye Nezareti kıtaatı fenniye baş mimarlığına getirildi.

Vedat Tek, Giritli Sırrı Paşa ile Türk edebiyat ve musikisinde değerli eserler bırakan Leyla...