28 / 03 / 2024

mimari seçimler

mimari seçimler

"Türk-Fransız Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu / VIVAPOLIS" öncesi DÜNYA'ya konuşan Fransız mimar Jean-Michel Wilmotte “Mutlu şehirler yaratmak için iki temel ilkeyi izlemek gerekiyor: Saygı ve sağduyu” diyor.

Seçim öncesi konut fiyatları ne olacak? Uzmanı açıkladı!

Merakla beklenen seçimler öncesinde pek çok kişi konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Gayrimenkul Danışmanı Yasin Bilgin merak edilen bu sorunun yanıtını verdi. İşte o yanıt...

Seçimlerden sonra zamlar, vergi artışları, yeni vergiler ve kredi kartlarına sınırlamalar gelecek!

Yerel seçimler sonrasında neler olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Merkez Bankası, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 25 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, en son nisan ayında yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Sanayici dertli! ‘Seçimler nedeniyle piyasada para hareketi sıfıra yakın’

Hem ekonomi hem de siyaset, 14 Mayıs’ta yapılan seçimin 28 Mayıs’ta gerçekleşecek ikinci turuna odaklandı. İş dünyasında TL ile kredi dönemi sona ererken, sanayici piyasada para hareketinin sıfıra yaklaştığını ifade etti.

İkinci tur seçimler öncesi uzmanlardan ‘borsa’ tüyoları!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla piyasalar yeniden seçim gündemine odaklandı. Haftaya satışlarla başlayan endekste bugün gelen alımlarla bir miktar toparlanma görülürken, 28 Mayıs’a kadar piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

İslam Memiş’ten flaş iddia! Seçimler ikinci tura kalırsa piyasalarda neler olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten seçim sonrası için büyük ilgi gören tahmin ve yorum geldi. Bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde piyasalarda neler olabileceğine ışık tutan İslam Memiş, gram altında ters köşe bir tablonun meydana gelebileceğini ifade

Piyasalarda hayat adeta durdu! Seçim sonuçları bekleniyor!

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi son haftada günlük çok sınırlı hareketlerin görüldüğü dolar/TL’deki sınırlı yükseliş sürerken; lira, dolar karşısında 6 Şubat’ta yaşanan depremden bugüne geçen üç ayda yüzde 3.5 değer kaybetti. Yılbaşından bugüne ise kayıp yüzde 4.04 seviyesinde oldu.

Seçim öncesi piyasalar tedirgin! 9 Mayıs BIST 100 endeksi ne oldu? Dolar ve euro kaç liradan satılıyor?

Seçimler öncesi piyasalarda tedirgin hava devam ediyor. Borsa günü yüzde 0,56 oranında değer kaybıyla kapatırken, Türk Lirası dolar karşısında değer kaybetmeye devam etti. Uzmanlar, seçimlere kadar piyasalarda dalgalı seyrin devam edeceğini öngörüyor.

İslam Memiş'ten seçim haftasında kritik uyarı! Bunları sakın yapmayın!

Altın ve Para dehası İslam Memiş, seçim sürecine girdiğiniz şu günlerde yatırımcıları ikaz etti. 14 Mayıs'taki seçimler neticelenene dek volatilitenin yüksek olacağını söyleyen Memiş, piyasalarda sıhhatli işlem yapılamayacağını açıkladı.

Dev seçim yaklaşırken JPMorgan'dan 2023 seçimleri sonrası dolar tahmini!

JPMorgan adlı Amerikan yatırım bankası, Türkiye'deki seçimlerin ardından döviz kuru ve faizlerle ilgili tahminlerini açıkladı. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler sonrasında doların Türk lirası karşısındaki zirve seviyesi tahminleri de bu açıklama içerisinde yer aldı.

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte seçimden sonra dolar kuru bu kadar olacak?

Yaklaşan seçimlerle beraber yerli ve yabancı ekonomistler vesilesi ile açıklamalar yapılmaya devam ediliyor.  14 Mayıs 2023 itibari ile yapılacak olan seçimler ile beraber dolar kuru vatandaş tarafından merak konusu oldu.

Seçim öncesi Kapalıçarşı’da hareketli saatler! Döviz bozdurmak isteyen Kapalıçarşı’ya koşuyor!

Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesinde döviz piyasasında dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Döviz kurlarında Kapalıçarşı ile bankalar arası piyasa arasındaki farkın giderek açılması nedeniyle döviz bozdurmak isteyenler soluğu Kapalıçarşı’da alıyor.

mimari seçimler Haberi

mimari seçimler

“Eğer Venedik tahta kazıklar üzerine kurulduysa, bunun yerine beton dökmek için mantıklı bir neden lazım. Toprakla çalışmaya can atıyorum. Taşı, camı, çeliği, ağacı, meşeyi; gerçek malzemeleri seviyorum.” Bu sözler dünyaca ünlü Fransız mimar ve tasarımcı Jean-Michel Wilmotte’a ait. Şehir mimarisinde çok önemli işlere imza atmış olan Wilmotte, İstanbul Fransız Uluslararası İş Geliştirme Ajansı (UBIFRANCE) tarafından düzenlenen “Türk-Fransız Sürdürülebilir Şehircilik Sempozyumu / VIVAPOLIS” etkinliği için İstanbul’da. Konferans öncesinde görüşlerini aldığımız Jean-Michel Wilmotte, “Mimarinin hizmet vereceği her bir insana saygı duyması gerekiyor. Bir binaya verilecek özveri, onun hacminden, alanından veya fiyatından çok daha önemli benim için. İnsani bir mimari, kullanıcısına saygı duyar. Mimarinin herkes için anlaşılır ve ulaşılır olma düşüncesini seviyorum. Sağduyu, uyum sağlayarak yaratmak anlamına gelir” diyor. İşte yorumları: 


Kötü bir...