28 / 03 / 2024

Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor

Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor

Şişecam Düzcam, Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü'ne özel düzenlediği "Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor" konferansı kapsamında ünlü mimarları bir araya getirdi. Konferansta, gürültü konusu farklı bakış açılarıyla masaya yatırıldı.

Şişecam Düzcam Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor konferansı 27 Nisan!

Dünyanın en büyük düzcam üreticilerinden Şişecam Düzcam, her yıl 27 Nisan tarihinde tüm dünyada gürültüye dikkat çeken Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü kapsamında ünlü mimarlarla ‘Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor’ konferansında bir araya gelecek.

Şişecam Düzcam'dan Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor konferansı!

‘Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor’ adlı konferans, ses ve mekân bağlamında uzman ve deneyimli konuşmacılar aracılığıyla farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçiyor.Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor konferansı 27 Nisan'da.

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Leo Residences 17 Aralık'ta görücüye çıkıyor! 

Galatasaray Sportif AŞ’nin İstanbul Mecidiyeköy’deki gayrimenkulü Leo Residences 17 Aralık'ta görücüye çıkıyor. İşte Leo Residences ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KİPTAŞ Aydınlık Evler bugün görücüye çıkıyor! Yeni proje!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçireceği Aydınlık Evler Projesi bugün görücüye çıkıyor. Proje 70 milyon 579 bin 422 TL bedelle hayata geçiriliyor.

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Çevre Kanunu’na göre 2021 yılında gürültü yapan komşunun ödeyeceği ceza artırıldı. Peki gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır? İşte tüm merak edilenler...

Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır?

Gürültü yapan komşuya verilen para cezasının tutarı yükseldi. Buna göre; gürültü yapan komşuya 1.594 TL para cezası verilecek. 

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

1915 Çanakkale Köprüsü ve Büyük İstanbul Tüneli görücüye çıkıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı'nda görücüye çıkıyor.

Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor Haberi

Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor

Şişecam Düzcam'dan yapılan açıklamaya göre, 27 Nisan'da Yapı-Endüstri Merkezinde tüm dünyada gürültü kirliliğine dikkat çekmek için Gürültü Farkındalığı Günü'ne özel bir konferans düzenlendi.


Ünlü mimarların katılımıyla Şişecam Düzcam'ın ev sahipliğinde düzenlenen konferansta, katılımcılar gürültü kontrolü konusunda bilgilendirildi.


ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, Öncüoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Üyesi Önder Kaya, Yazgan Mimarlık Kurucu Ortağı Kerem Yazgan ve Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı Hakan Demirel'in katıldığı konferansta, gürültü konusu farklı bakış açılarıyla masaya yatırıldı.


AA


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi

 Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük düzcam üreticilerinden olan Şişecam Düzcam, tüm dünyada gürültü kirliliğine dikkat çekmek için 27 Nisan tarihinde Yapı-Endüstri Merkezi'nde ‘Gürültü Farkındalığı Günü’ne özel konferans düzenledi. Ünlü mimarların...