19 / 04 / 2024

miras bölüşümü 2021

miras bölüşümü 2021

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras paylaştırmada nelere dikkat edilmesi gerektiğini kaleme aldı.

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Bulvar 216 AVM'deki 43 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO portföyündeki Bulvar 216 AVM'deki yer alan 43 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

34 Portall Plaza'daki 7 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu!

Özak GYO portföyündeki 34 Portall Plaza'da yer alan 7 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

Deniz GYO, Başakşehir Hoşdere'deki 1 bağımsız bölümü 967.6 milyon TL'ye sattı!

Deniz GYO, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Hoşdere Mahallesi, 268 ada 1 parselde konumlanan, G Blok içerisinde yer alan 34 no.'lu 1 adet bağımsız bölümü 2 Aralık 2021 tarihinde KDV dahil 967 bin 600 TL bedel ile sattı.

Niğde Emlak Konutları'ndaki 1 bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO Niğde ili Merkez ilçesi 337 ada 2 parselde yer alan Niğde Emlak Konutları'nda yer alan 1 adet bağımsız bölümün 2021 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı.

Özderici GYO 54 adet bağımsız bölümü sattı!

Özderici GYO aktifinde bulunan 54 adet bağımsız bölümün tamamının satışı gerçekleştirildi, satış bedelleri 19 Ağustos 2021 itibariyle tamamen tahsil edildi. 

Nidapark Küçükyalı'daki 639 adet bağımsız bölümün tadilat yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Nidapark Küçükyalı'daki 639 adet bağımsız bölümün ruhsatları 12 Temmuz 2021 tarihinde alındı.

Düşler Vadisi'ndeki 624 adet bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Düşler Vadisi'ndeki 624 adet bağımsız bölümün ruhsatları 13 Temmuz 2021 tarihinde alındı.

Akmerkez GYO 466 adet bağımsız bölüm kira değerleme raporu!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Ter Ra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından 25 Haziran 2021 tarihinde teslim edilen 466 adet bağımsız bölümün Türk Lirası cinsinden aylık pazar kira değerinin tespit edilmesine ilişkin hazırlanan Akmerkez GYO A.Ş.'ye ait kira değerleme rapor

Arazisinin büyük bölümünü ailesine değil iki file miras bıraktı!

Hindistan’da arazisinin büyük bölümünü, hayatını kurtaran iki filine miras bırakan bir kişi, "Fillerimin benim için bir göstermelik bir eşya olmadığını anlamıyorlar. Fillerimle ilişkim hayat boyu sürecek türden" dedi...

Tersane İstanbul Projesi'nin büyük bir bölümü 2021'de tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yaptığı açıklamada Tersane İstanbul Projesi'nin büyük bir bölümünün 2021 yılında tamamlanacağını söyledi.

30 bin dönüm araziyi 200 mirasçı bölüşemedi!

Batman'da 105 yıl önce vefat eden kişiye ait 30 bin dönüm araziyi bin 200 mirasçı bölüşemedi, anlaşmazlık nedeniyle açılan dava 62 yıldır sürüyor.

Melen hattının Karasu’daki bölümünde patlama meydana geldi!

İstanbul ’ un su ihtiyacını karşılayan kaynaklardan Melen hattının Karasu ’ daki bölümünde meydana gelen patlama nedeniyle su akışı kesilirken, evleri ve ahırları su bastı...

miras bölüşümü 2021 Haberi

miras bölüşümü 2021

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras paylaştırmada nelere dikkat edilmesi gerektiğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Dedem vefat etmeden (eşi önce vefat etmişti) noterde vasiyetname yaptı. 2 erkek, 3 kız çocuğuna malı böldü. Erkeklere fazla ve üzerinde bina olan yeri bıraktı. Ama bina üzerinde görünmüyor. Kızlar dava açarsa bunu bozabilir mi?" sorusunu yöneltti.

*****

Okuyucumun problemi, dedenin erkeklere fazla mal bırakmış olması mı yoksa malvarlığı içinde miras olarak bıraktığı binanın bulunmayışı mı? Sorunun içinden net olarak anlaşılamıyor. Bu nedenle iki ihtimale göre yanıt vereyim.

*****

Erkeklere daha fazla mal bırakmış olması sakıncalı mı? Alt soy mirasçıdır. Vefat eden dedenin de mirası yasal olarak evlatlar arasında eşit paylaşılacaktır. Ancak alt soyun bir tasarruf nisabıyani dokunulamaz payı vardır. Bu, miras payının...