24 / 04 / 2024

miras kalınca yapılması gerekenler

miras kalınca yapılması gerekenler

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve size miras kaldığını düşünelim. Mirasın adınıza intikal etmesi için ne yapmanız gerekiyor? İşte miras kalınca yapılması gerekenler..

Miras kalınca ne yapılır?

Miras, mirasbırakanın vefatının ardından geride bıraktığı taşınır ve taşınmaz mal varlığına deniyor. Medeni Kanun gereğince miras, mirasbırakanın yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras kalınca ne yapılır? Mirasçılık işlemleri nelerdir?

Miras paylaşımları nasıl yapılır? Amcadan yeğene miras kalırsa süreç nasıl işler?

Günümüzde miras konusu vatandaşlar arasında merak edilen ve sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bir miras paylaşımına dair belirtilen ayrıntılar merak konusu olurken amcadan yeğene hangi durumlarda direkt olarak miras kalır. İşte haberin ayrıntıları...

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31517 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Kamu İhale Kurumu'nca İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayınlandı.

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iş yerlerinin kira giderlerinin azalan ciro oranınca hesaplanan kısmının Hazine tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Belediye gelirlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi!

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun teklifi kapsamında tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, emlak vergisi ile Belediye Gelirleri Kanunu uyarınca alınması gereken vergi, harç ve katılım paylarına ilişkin istisna süresi sekiz yıla çıkar

Miras paylaşımı için yapılması gerekenler!

Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor. Peki, miras paylaşımı için yapılması gerekenler nelerdir?

Veraset ilamını aldıktan sonra yapılması gerekenler!

Bir kimsenin vefatının ardından mirasçılardan biri veraset ilamını alarak kalan mirası ve hangi mirasçının ne kadar hakkı olduğunu görebiliyor. Peki, veraset ilamını aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

KEY yardımı miras kalır mı?

3320 sayılı kanun gereğince, memur ve işçiler ile bunların emeklilerine konut edindirme yardımı (KEY) yapılıyor. Peki, KEY yardımı yapılan kimse vefat ederse ne olur? KEY yardımı miras kalır mı?

Miras kalınca yapılması gerekenler!

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve size miras kaldığını düşünelim. Mirasın adınıza intikal etmesi için ne yapmanız gerekiyor? İşte miras kalınca yapılması gerekenler..

Yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler!

Yeni bir ev aldığınızı ya da kiraladığınızı farz edelim. Taşınmaz maldaki abonelikleri açtırılarak, kullanıcı adına düzenlenmesi gerekiyor. Peki, yeni eve taşınınca yapılması gereken abonelikler nelerdir?

Yeni ev alınca yapılması gerekenler nelerdir?

Bir taşınmaz sahibi olmak, beraberinde birtakım hak ve sorumlulukları da getiriyor. Siz de, yeni bir ev almışsanız ve "Yeni ev alınca yapılması gerekenler nelerdir?" diye soruyorsanız işte yanıtı...

miras kalınca yapılması gerekenler Haberi

miras kalınca yapılması gerekenler

Miras kalınca yapılması gerekenler!

Bir yakınınızın vefat ettiğini ve size miras kaldığını düşünelim. Mirasın adınıza intikal etmesi için öncelikle mirasçı olunduğunun veraset ilamı ile ispatlanması gerekiyor.


Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendirilir.


B. Açılma yeri ve yetkili mahkeme

MADDE 576.- Miras, malvarlığının tamamı için mirasbırakanın yerleşim yerinde açılır.


Mirasbırakanın tasarruflarının iptali veya tenkisi, mirasın paylaştırılması ve miras sebebiyle istihkak davaları bu yerleşim yeri mahkemesinde görülür.


C. Açılmanın hükümleri

I. Mirasa ehliyet

1.Hak ehliyeti

MADDE 577.- Bu Kanuna göre mirasa ehil olmayanlar dışındaki herkes mirasçı olabileceği gibi, vasiyet alacaklısı da olabilir.


Tüzel kişiliği bulunmayan bir topluluğa belli bir amaç için yapılan kazandırmaları, o topluluk içindeki kişiler, mirasbırakan tarafından belirlenen bu amacı gerçekleştirme kaydıyla birlikte edinmiş olurlar; amacın...