29 / 03 / 2024

Miras sorgulama sayısı 2018

Miras sorgulama sayısı 2018

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmayla mirasçılık belgesinin "e-Devlet" üzerinden verilmesine 22 Şubat tarihinde başlanmasından bugüne kadar yapılan işlem sayısı 1 milyon 602 bin 372'ye ulaştı.

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadardır?

Tapuda miras sorgulama işlemine dair detaylar pek çok kişi tarafından sorgulanmaktadır. İşte bu konuda sorulan sorular!

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Miras sorgulama sayısı 1 milyonu geçti!

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmayla mirasçılık belgesinin "e-Devlet" üzerinden verilmesine 22 Şubat tarihinde başlanmasından bugüne kadar yapılan işlem sayısı 1 milyon 602 bin 372'ye ulaştı.

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 14 oldu!

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesiyle Türkiye'nin bu listede yer alan kültür varlığı sayısı 14'e çıktı.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Mirasta ortak sayısı arttıkça miras nasıl kullanılabilinir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında miras sayısının artması ve mirası kullanmak isteyen kişinin sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Mirasın reddi süresi geçerse ne olur?

Ölümü tarihinde mirasbırakanın ödemeden aczi açıkça belli veya resmen tespit edilmiş ise, miras reddedilmiş sayılıyor. Miras, üç ay içinde reddolunabiliyor. Peki, mirasın reddi süresi geçerse ne olur?

Bergama Bazilika ziyaretçi sayısı yüzde 298 arttı!

2014'de "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne giren Bergama'daki 1 müze ve 3 ören yerinin ziyaretçi sayısı ise büyük artış gösterdi. Bergama'daki Bazilika yüzde 298'lik oranla ziyaretçi sayısını en fazla artıran örenyeri oldu.

Bergama'nın ziyaretçi sayısı arttı!

İzmir'deki müze ve örenyerlerini ziyaret edenlerin sayısı 2013 yılına kıyasla sadece binde 2 oranında artarken, 2014 yılında "UNESCO Dünya Mirası Listesi"ne giren Bergama'daki 1 müze ve 3 örenyerinin ziyaretçi sayısında önemli ölçüde artış gözlendi.

Safranbolu'da yabancı turist sayısında artış yaşandı!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan tarihi yapıları ile ünlü Safranbolu ilçesine yılın 9 ayında gelen yabancı turist sayısı, önceki yılın aynı dönemine göre 5 bin 368 kişi artarak 36 bin 276'a ulaştı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine giren varlık sayısı 41 oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmaları sonucunda 2013 yılı itibariyle Türkiye'den UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine giren varlık sayısı 41'e ulaştı. Tuz Gölü de listeye alındı...

Türk vatandaşlarının vizesiz gezebileceği ülke sayısı 73'e ulaştı!

Müzakereleri tamamlanan vize muafiyet anlaşmasının 15 Mayıs'ta imzalanmasıyla Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülke sayısı 73'e ulaştı

İnşaat gözde sektör: Kurulan şirket sayısı 3 yılda yüzde 95,2 arttı!

İnşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulan şirket sayısı son 3 yılda yaklaşık yüzde 95,2 arttı. Büyümenin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yıldızı parlamaya devam ediyor

Miras sorgulama sayısı 2018 Haberi

Miras sorgulama sayısı 2018


Posta gazetesinde yer alan habere göre, "e-Devlet"te mirasçılık belgesine yönelik 22 Şubat tarihinde başlayan uygulama kapsamında bugüne kadar 1 milyon 602 bin 372 işlem yapıldı.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, sulh hukuk mahkemelerinin kararıyla verilen mirasçılık belgelerine "e-Devlet" üzerinden ulaşılmasına yönelik bir çalışma yaptı.

Son olarak Bakanlığın, "e-Devlet" üzerinden sunduğu hizmetler arasına "Veraset İlamı Sorgulama" da eklendi. "e-Devlet" üzerinden, ölüm tarihi 1990 yılı ve sonrası olan kişilerin mirasçılık belgesinin verilmesine 22 Şubat tarihinde başlandı.


20 GÜNDE 1.6 MİLYON BELGE

Mirasçılık belgesinin "e-Devlet" üzerinden verilmeye başlandığı ilk gün 2 bin 540 işlem gerçekleştirildi. Yeni uygulamanın başladığına ilişkin duyuruların yapılmasıyla giriş sayısında da artış yaşandı. Uygulamanın başladığı ilk  20 gün içerisinde 1 milyon 602 bin 372 kişi mirasçılık belgesine "e-Devlet"ten...