29 / 03 / 2024

miras varlıkları

miras varlıkları

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

The Guardian'dan flaş bilgi: Kral Charles ölen insanların varlıklarını kendi mirasına geçiriyor! 

Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan ve ona gelir sunan Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine ulaşan The Guardian, kimsesi olmayan ve yaşamını yitiren insanların varlıklarının, bağış yapılacağı iddiası ile Kral'ın mirasına aktarıldığını ortaya koydu. İşte detaylar...

Yerli yatırımcı pay senedi varlıklarında yükseliş! 1 trilyon TL’yi aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarının eylül ayı sonu itibarı ile 1 trilyon 36 milyar Türk Lirası’na ulaştığını duyurdu. İşte detaylar…

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Kripto varlıklar neden değer kaybediyor? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu? İşte 31 Ağustos 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, ABD Merkez Bankası’ndan gelen mesaj sonrasında 20 bin doların altına gerilemişti. Haftaya da düşüşle başlayan Bitcoin, Ethereum gibi kripto varlıklar küçük bir yükselişle kritik eşiğin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

İtalya'da Rus milyarderlerin mal varlıklarına el konuyor!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Avrupa Birliği  tarafından uygulanan yaptırımlar dahilinde şu ana kadar 5 Rus milyarderin İtalya'daki mal varlıklarına el kondu.

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları ağustosta yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi rezerv varlıkları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 11,3 artarak 117,8 milyar dolar oldu.

Milyonerlerin gayrimenkul varlıkları 418,3 trilyon oldu!

Credit Suisse tarafından yayınlanan yeni bir rapordaki verilerde, Kovid-19 pandemisi sürecinde 5 milyon kişi milyoner oldu. Kişilerin gayrimenkul varlıklarının toplam değeri 418,3 trilyonu buldu.

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündeminde!

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Gurbetçilerin bilgilerinin taraf ülkelerle paylaşılmasına ilişkin anlaşma yürürlüğe alındı. Peki gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Milyarderlerin varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altına alındı!

Toplam 6 trilyon dolar değerinde servet yöneten “aile ofisleri”, ABD’li Archegos’un iflasının ardından otoritelerin radarına girdi. Aralarında SEC ve ABD Vadeli İşlemler Komisyonu gibi otoriteler ABD’de varlıklı birey ve ailelerin kişisel varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altında...

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları 95,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalarak 95,3 milyar dolar oldu.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları aralıkta 93,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 12,8 artarak 93,3 milyar dolar oldu.

miras varlıkları Haberi

miras varlıkları

Bir ölüm vakası olduğunda tabi ki mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla vb. taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında intikal eder. Veraset ilamına-mirasçılık belgesine göre tüm taşınır taşınmaz varlıklar mirasçılara geçer. Ayrıca veraset intikal vergisi (VİV) beyannamesinin de vergi dairesine verilip istisnayı aşan değerler üzerinden, vergi ödenmesi de gerekiyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü yazısında ''Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?'' sorusuna cevap verdi. İşte o haber...

Peki, başlıktaki konu ne o zaman? Açıklayalım... Ölen kişinin yasal mirasçılarına bazı varlıkların geçişinin garantisi yok. Limited şirket ortaklık paylarından bahsediyoruz... Ölen kişinin; limited şirketteki ortaklık paylarının, mirasçılara geçişi her zaman mümkün olamıyor. 

Limited şirketin diğer ortakları, ölen kişinin mirasçıları ile şu...