25 / 04 / 2024

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz Cuma günü Ukrayna'nın dört bölgesindeki egemen olduğu toprakları yasa dışı bir şekilde silip süpürmeye devam ederken bile, Ukrayna kuvvetleri, ülkenin doğusunda yer alan stratejik bir demiryolu merkezi olan Lyman bölgesini kuşatmaya yaklaştı.

Ukrayna, halen devam etmekte olan yoğun operasyonla doğudaki Lyman bölgesini Moskova için kritik öneme sahip kalenin etrafında Rus güçlerini tamamen kuşattı. Rusya'nın Lyman bölgesindeki kuvvetleri yaklaşık 5 bin ila 5 bin 500 askerden oluşuyordu, buna karşın Ukrayna'nın doğu kuvvetlerinin sözcüsüne göre ise kuşatılan birliklerin sayısı da kayıplar nedeniyle düştü.

BİR DARBE DE MERCEDES’DEN  

Öte yandan savaş nedeniyle Avrupa Birliği ülkelerinin kısıtlamaları artmaya devam ederken, Alman otomotiv devi Mercedes de ülkeden tamamen çekilme kararı aldı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mercedes-Benz ile şirketin Rusya'daki tüm varlıklarının Avtodom'a devredilmesi üzerinde anlaşma imzalandığı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön