26 / 04 / 2024

Mobilya ihracatı arttımı

Mobilya ihracatı arttımı

MOBSAD Başkanı Bostan: "Türk dizilerinin Orta Doğu dünyasında büyük rağbet görmesi, bu dizilerde kullandığımız mobilyaları, yani Türk mobilyasını tanıtmamıza imkan veriyor" dedi.

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Doğalgaz destek ödemesi arttı mı? Aylık doğalgaz desteği ne kadar oldu? Güncel doğalgaz destek ödemesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ücretsiz doğalgaz destek miktarının arttığını açıkladı. Yıllık artışın arttığını duyuran Erdoğan'ın açıklamasının ardından vatandaşlar doğalgaz destek ödemesini araştırmaya başladı. Peki Aylık doğalgaz desteği ne kadar?

TÜİK: Ağustosta ihracat yüzde 1,6 arttı, ithalat yüzde 6,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayının ihracat ve ithalat oranlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre ağustosta ihracat arttı, ithalat azaldı.

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

2023 köprü ücretleri arttı mı? Köprü ve otoyol ücretleri ne kadar oldu? 

Geçtiğimiz hafta cuma günü alınan kararla birlikte yüzde 18'lik KDV dilimi yüzde 20'ye yükseltilmişti. Bu kapsamda birçok kalemde fiyatlar peş peşe güncellenirken köprü ve otoyol ücretlerinin fiyatı da arttı.

Merkez Bankası faiz kararından sonra gümüş fiyatları arttı mı? Gümüş ne kadar, kaç TL? 

Merkez Bankası faiz artırımı kararından sonra dolar, euro ve altın fiyatları yükseldi. Peki, gümüş ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel gümüş fiyatları...

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı bir açıklama ile tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Mısır piyasasında rekabet arttı! Mısır fiyatlarında son durum ne oldu? 

Jeopolitik zorluklara karşın Ukrayna ve ABD dünya mısır pazarında önemli oyuncular olmayı sürdürüyor ancak arz ve yüksek fiyat endişesine sahip Çin ve Asya ülkeleri yeni tedarikçi arayışında. Peki mısır fiyatlarında son durum ne oldu? 

Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? Borsalarda fiyatlar arttı mı? Çiftçiler dikkat! 

Çiftçiler, buğday, arpa, mısır fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni aya nasıl başladı? Borsalarda fiyatlar arttı mı? İşte buğday, arpa, mısır 2 Nisan 2023 fiyat listesi...

Hububat fiyatları arttı mı? 27 Mart 2023 hububat fiyatları

Ticaret Borsalarında ve TÜRİB’te, 27 Mart hububat ücretleri belirlendi. Buğday, arpa, mısır ücretleri bir evvelki haftaya göre düşük seyirli oynamalar yaşandı . İşte 27 Mart hububat fiyatları…

Domateste deprem etkisi yaratacak karar! Çiftçiler isyanda: “İhracat pazarımızı bitirir!”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından domates için getirilen ihracat yasağına yönelik tepkiler devam ediyor. Antalya Serik ve Aksu’da eylem yapan domates üreticileri yasağın kaldırılmasını talep etti.

Mobilya ihracatı arttımı Haberi

Mobilya ihracatı arttımı

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Başkanı Adnan Bostan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dizilerin Türk mobilyasının tanıtımına katkı sağladığını belirterek, "Mobilya üreticileri, diziler sayesinde Orta Doğu ülkelerine daha fazla ihracat yapmaya başladı" dedi.


Birçok mobilya firmasının dizilere sponsor olduğuna işaret eden Bostan, "Çünkü müşterileri mağazalara, 'Şu dizide gördüğüm köşe koltuğu arıyorum. Sizde var mı' gibi taleplerle gelebiliyorlar. Dizilerde lüks yaşamın daha fazla ön plana çıkarılması, zanaatkar yönü yüksek mobilyaların satışını yüzde 40 artırmış durumda" diye konuştu.


Türk dizileri mobilya sektörüne yaradı

Türk dizilerinin başta Orta Doğu olmak üzere yurt dışında büyük rağbet gördüğünü ifade eden Bostan, şöyle konuştu:


"Türk dizilerinin Orta Doğu dünyasında büyük rağbet görmesi, bu dizilerde kullandığımız mobilyaları, yani Türk mobilyasını tanıtmamıza imkan veriyor. Türk mobilyası deyince akla hemen ihtişamın ön planda...