25 / 04 / 2024

Moldova Türk elçiliği

Moldova Türk elçiliği

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Moldova'da Türk büyükelçiliği inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat şirketi yetkilileriyle de sohbet eden Cemil Çiçek, Türk Elçiliği'nin 29 Ekim'e kadar tamamlanmasını istedi.

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Tunç Şatıroğlu Türk vatandaşlığı için yapılan düzenlemeyi kira ve enflasyon artışı olarak yorumladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun, ‘Türk vatandaşlığının istisnai kazanılması’ başlıklı 20. maddesindeki değişikliği değerlendirdi. İşte Tunç Şatıroğlu'nun o değerlendirmesi ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Türk Telekom AssisTT Türkiye geneli personel alımına başladı! 

Türk Telekom’un iştiraki ve çağrı merkezi ayağı olan AssisTT personel alımına başladığı duyuruldu. Aktarılan son haberler kapsamında Türkiye geneli personel alımı yapılacağı açıklandı. Lise, lisans ve yüksek lisans mezunu adayların başvurabileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türk ürünleri için kritik adım! Yüzde 1,5'tan yüzde 10'a yükseltildi

Ticaret Bakanlığı e-ihracatın, genel ihracattaki payının yüzde 10'a çıkarılması hedefiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Türk ürünlerinin ve markalarının dünyaya tanıtılmasında gerekli desteğin verileceği ifade edildi.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Türk Hava Yolları 90 bin TL maaşla personel arıyor! 1000 personel alımı için elinizi çabuk tutun!

Türk Hava Yolları, iş arayan kişileri sevindirecek bir haber geldi. THY, 90 bin TL maaşla çalışacak pilot arıyor. İşte detaylar!

Türk Telekom'dan İstanbul ilçelerine duyuru! Eğer internet kullanıcısı iseniz bu duyuru sizi ilgilendiriyor!

İstanbul’da yer alan Türk Telekom aboneleri için dikkat edilmesi gereken bir uyarı yapıldı. Bu ilçeler içerisindeki Türk Telekom için dikkat!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

Türk Telekom'dan emeklilere duyuru! Bu banka üzerinden maaş alanlara 80 TL'lik paket satışı!

Türk Telekom emekliler için yeni bir kampanya ile geldi. Yapılan açıklamaya göre o bankadan maaş alanlar için indirimli tarifelerden yararlanmak da mümkün olabilecek. Peki hangi banka ile iş birliği yapıldı?

Moldova Türk elçiliği Haberi

Moldova Türk elçiliği

Moldova Büyükelçilik binası 29 Ekim'de açılacak. KİŞİNEV ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Moldova'nın başkenti Kişinev'deki Türk büyükelçiliği inşaatında incelemelerde bulundu. 


Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Selim Kartal, Çiçek onuruna öğle yemeği verdi. Çiçek'in konakladığı oteldeki yemeğe Çiçek'in eşi Gülten Çiçek'in yanı sıra heyette bulunan Türkiye-Moldova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Muğla Milletvekili Yücel Özden, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Seyit Sertçelik, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş ve MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da katıldı. Çiçek, yemeğin ardından Türk Büyükelçiliği inşaatına geçerek incelemelerde bulundu. Büyükelçi Kartal, inşaat projesi ve rezidans hakkında Çiçek'e bilgi verdi. İnşaat şirketi yetkilileriyle de sohbet eden Çiçek, binanın gelecek yıl bitirilmesinin planlandığının belirtilmesi üzerine, bu yıl 29 Ekim'e kadar tamamlanması için...