19 / 04 / 2024

moodys ceza

moodys ceza

Moody’s, mortgage kredileri için çıkarılan bazı kâğıtlara hak etmediği notlar verdiği gerekçesiyle California Emeklilik Fonu’yla 130 milyon dolar ödeyerek anlaşmayı tercih etti.

Türkiye Telegram’a ceza kesecek mi?

Almanya Telegram’a temsilci atamadığı ve yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle 5,1 milyon euro para cezası verdiğini duyurdu. Türkiye’de de temsilciliği bulunmayan Telegram’a Türkiye de ceza kesecek mi?

Bakanlıktan flaş hamle! Hileli ilanlar takibe alındı 300 bin lira ceza gelecek

İkinci el otomobil satışında  6 bin kilometre şartını hülle yoluyla ihlal edenlere  300 bin TL ceza kesilecek. T24 sitesinde yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı internet sitelerindeki ilanları tespit edip takibe almaya başladı.

Ehliyeti olanlar dikkat, süre doluyor! Yoksa ceza gelecek

Ehliyeti olan Türk vatandaşlarına dikkat çeken bir uyarı yapıldı. Yıl sonuna kadar yeni ehliyete geçmeyen vatandaşların 15 TL ceza ödemesi gerekecek. Bu vatandaşların bir an önce yeni ehliyetini alması gerektiği belirtildi.

Bakanlıktan 22 sosyal medya fenomenine 22 Milyon TL ceza

Reklam Kurulu, vatandaşı aldatıcı ve yanıltıcı tanıtım yapan firma ve sosyal medya fenomenlerine yılın ilk 6 ayında toplamda 22.8 milyon lira ceza kesti. Kurul tarafından yapılan incelemeler sonucu, 25 dosya karara bağlandı ve 22 dosya için yaptırım uygulandı.

Rekabet Kurulu'ndan Skechers ve Asics markalarına yüzde 25 indirimli ceza

Rekabet Kurulu, piyasada rekabet koşullarını bozan kampanya ve adımlar attığını tespit ettiği spor ayakkabı markaları Skechers ve Asics'e ceza kesti.

Ev ilanlarında 'Sadece yabancıya satılık' krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, gayrimenkul piyasasındaki fırsatçılara dikkat çekerek, 'Türkler aramasın', 'Sadece yabancıya kiralık' gibi ilanlarının sayısının hızla yükseldiğini belirtti. Bu durumun ceza getirebileceğini vurguladı...

Gürültücü komşu ceza alır mı?

Takvim gazetesi yazarları arasında yer alan Feride Hilal İmal bugünkü gürültü yapan komşuyu kaleme aldı. Peki gürültücü komşu ceza alır mı?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5.563 sözleşmeli personel alacak! İşte şartlar!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 5 bin 563 sözleşmeli personel alınacağı açıklandı. 1 Mart 2022 tarihinde başlayan başvurular 17 Mart 2022'de saat 23.59’da bitiyor. Peki CTE personel alımı için şartlar ne? İşte tüm ayrıntılar...

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5.455 sözleşmeli personel alacak!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5.455 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Peki Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek alımlarda hangi şartlar aranıyor? İşte ayrıntılar...

Fırsatçı marketlere ceza geliyor!

Döviz kurunun artmasıyla artış gösteren market fiyatlarınının kurda yaşanan düşüşe rağmen indirime girmemesi üzerine Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu harekete geçti. 5 zincir markete ceza yolda...

Stokçuluk yapan firmalara 2 milyon TL ceza!

Stokçulukla mücadele etmek ve önünü kesmek için hazırlanan yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. Teklifte, stokçulara 100 bin TL ile 2 milyon TL arası ceza öngörülüyor.

Bekara ev kiralamayan ev sahibine ceza verildi!

Bekar ve erkek olduğu için kendisine ev kiralamayan ev sahibini Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na şikayet eden vatandaş haklı bulundu. Alınan karar göre; "medeni hal" ve "cinsiyet" temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine hükmedildi, ev sahibine ceza verildi.

Vergi, ceza ve harçlara büyük zam! Yüzde 36.20 artacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

moodys ceza Haberi

moodys ceza

Darbe girişiminin ardından Türkiye’ye yönelik değerlendirmeleriyle siyasetçilerin ve iş dünyasının tepkisini çeken uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları güvenilirlikte bir kez daha sınıfta aldı. Avrupa Birliği’nin (AB) sermaye piyasaları düzenleme kurumu Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi’nden (ESMA) Fitch Ratings’e, AB düzenlemelerini ihlal ettiği için 1.38 milyon Euro (Yaklaşık 1.5 milyon dolar) para cezası verdi. Cezanın iki gerekçesi bulunuyor, kurumdaki bazı analistlerin kredi derecelendirmeyle ilgili önemli verileri, halka açıklanmadan önce Fitch üst şirketi yetkililerine bildirmesi ve 2012 yılında Slovenya’nın kredi notunu düşürmeden 12 saat önce ülke yetkililerine haber vermesi gerekirken bunu yapmaması ve iç denetim hataları.


Bu kurallar ABD’li kredi derecelendirme kuruluşlarından memnun olmayan Avrupa Birliği tarafından 2012 yılı sonunda getirilmişti. Bağımsız bir kredi derecelendirme kuruluşu oluşturma çabaları sonuç vermeyen Avrupa, çareyi...