19 / 04 / 2024

Moodysin Türkiyenin kredi notunu düşürmesi

Moodysin Türkiyenin kredi notunu düşürmesi

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi, Türkiye'nin makro veya mikro ekonomik dengeleriyle bağdaşmayan bir karardır.

İhtiyaç-taşıt-konut kredisi faizlerinde son dakika! Ziraat, Denizbank, Yapı Kredi, Akbank peş peşe açıkladı!

İhtiyaç-taşıt-konut kredi faiz oranları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki bankaların kredi faiz oranlarında son durum ne? Hangi banka kaç oranla kredi veriyor?  İşte Ziraat, Denizbank, Yapı Kredi, Akbank güncel faiz oranları...

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Açıklanan resmi rakamlara göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 arttı ve 118 bin 857'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.

Kredi çekmek isteyenlere kötü haber! Kredi faizlerinde 21 yılın rekoru! İlk kez yüzde 60 sınırı aşıldı! 

Seçimlerden önce yüzde 25 olan ihtiyaç kredi faizleri, 21 yıl aradan sonra ilk kez yüzde 60 sınırın aşarak tarihi rekorunu kırdı.

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin şok karar!

BDDK’dan kredi sistemine ilişkin yeni bir karar geldi. Buna göre, döviz pozisyonu sebebi ile kredi alamayan şirketler, yabancı para pozisyonunu limitin altına düşürmeyi taahhüt ederse kredi kullanabilecek.

Ahmet Fadıl Ashaboğlu MIT’de hangi alanda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Ahmet Fadıl Ashaboğlu kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı? Yapı Kredi Koray GYO’da hangi pozisyonda çalışmalar yapıyor? İşte Ahmet Fadıl Ashaboğlu’nun hayatı...

Acil nakde ihtiyacı olanlara kötü haber! Kredi faizleri ana paranın tamamını geçebiliyor

Düşük faizli kredi bulmak neredeyse imkansız hale geldi. İhtiyaç kredisi faizleri Mayıs ayında adeta şahlanırken, sadece bir ayda 12 puanlık artış kaydeden kredi faizleri yıllık yüzde 60’a dayandı. Seçim sonrası ise oranların daha da artacağı tahmin ediliyor...

Bu bankalar 36 ay vadeli 50 bin lira kredi veriyor! İşte bankaların ihtiyaç kredi faiz oranları...

Bankaların ihtiyaç ve tüketici kredi tutarları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Nisan ayına girmemizle birlikte bankalardan yeni kampanya açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bankalar ödeme takvimine ilişkin ayrıntıları internet şubeleri üzerinden paylaşıyor. İşte bankaların ihtiyaç kredi faiz or

Sanayici şikayetçi! Nakit sıkıntısı büyüyor! Faizler yüzde 35’e tırmanmasına rağmen bankalar kredileri kesti!

Reel sektör nakit darboğazı yaşıyor. Yüzde 35’lere tırmanan kredi faizlerine rağmen krediye erişimde zorlanan işletmeler, şartların böyle devam etmesi halinde pek çok şirketin oyun dışı kalacağına dikkat çekiyor.

Kredi kartı kullananların içine soğuk sular serpilecek! Kart aidat iadesini hemen alabilirsiniz!

Kredi kartı aidatı ödeyenlere müjde. Ekstrenize yansıtılan kredi kartı aidatı iadesini hemen alabilirsiniz. İşte detaylar!

Kredi kartı harcamalarında ilk kez böyle bir şey yaşandı! Uzmanlar şoke oldu! İşte o korkunç tablo!

Tüketiciler kredi kartı harcamalarına hız verdi. Merkez Bankası verileri 4 haftalık ortalamada kartlı harcamaların ilk defa 100 milyar TL’yi aştığını gösterdi. İşte detaylar...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

ING’den düşük faizli, sıkıştırmayan kredi! Tam 10 bin TL nakit veriyor!

ING Bank’ın yeni müşteri olacak kişilere özel 3 ay ertelemeli kredi kampanyasında 10 bin TL nakit krediyi 1,39 faiz oranıyla veriyor.

Faiz indirimi sonrası gözler bankalara çevrildi! İşte güncel kredi faiz oranları

Faiz kararı sonrası banka kredi faiz oranları gündemde merak edilmekte. Ziraat, Halkbank, Garanti, QNB ihtiyaç, taşıt, konut kredi faiz oranları değilecek mi? Peki; 20 Ekim kredi faiz oranları düştü mü?

Moodysin Türkiyenin kredi notunu düşürmesi Haberi

Moodysin Türkiyenin kredi notunu düşürmesi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılamaz' seviyeye indirmesinin Türkiye ekonomisinin güçlenmesine engel olamayacağını vurgulayarak kredi derecelendirme kuruluşlarının geçmişte de benzer kararlara imza attıklarını belirtti.


Zeybekci, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum, büyümeyle ve doğrudan yabancı sermaye girişiyle ilgili, ihracatta artış destanları yazdığı dönemlerde Türkiye'nin kredi derecelendirme kuruluşları tarafından verilen puanı 'yatırım yapılabilir' seviyede değildi. 2003'ten 2013 Mayıs'a kadar Moody's, Fitch ve diğerleri, şu andaki vermiş oldukları puanın çok daha altında puan vermişlerdi. Ona rağmen Türkiye bu büyümeyi, kalkınmayı, ihracatta gelişmeyi sağladı." dedi.


İhracat verilerini değerlendiren Bakan Zeybekci, ihracatta son iki ayda olumlu bir seyir görüldüğüne dikkati çekti.


Ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 artan ihracatın, eylül ayındaki 9 günlük bayram tatili nedeniyle arzu edilen düzeyde gerçekleşmeyeceğini...