25 / 04 / 2024

Mor Yakup Kilisesi unesco listesi

Mor Yakup Kilisesi unesco listesi

Türkiye'den UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 13 alandan biri olan Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi'nin, kalıcı listeye girmesi hedefleniyor...

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi iki yıl içinde tamam!

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum." dedi...

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temeli bugün atılıyor!

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temeli bugün atılacak. Saat 14.00'te planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da da katılacak.

Türkiye'deki kiliseler neden özel mülk haline getiriliyor?

Emlak sitelerinde satışa çıkartılmış kiliseler, yeniden tartışılmaya başlandı. Mardin’in Artuklu ilçesinde Mor Yuhanno Kilisesi, Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Tirilye Mahallesi’nde tarihi Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesi satışa çıkarıldı.

Mardin'de satışa çıkan Mor Yuhanna Kilisesi'nde inceleme başlatıldı!

Mardin'de satılığa çıkartılan bin 500 yıllık Mor Yuhanna Kilisesi'nde inceleme başlatıldı. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu'ndan bir heyet Mardin'e gelerek kilisede incelemelerde bulundu.

Mardin Mor Yuhanna Kilisesi 12.5 milyon TL'ye satılıyor!

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin Mor Yuhanna Kilisesi 12.5 milyon dolara satışta!

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin satılmasına tepki geldi!

Mardin'de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi.

Mardin'de Süryani Kilisesi 12.5 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Mardin’de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi’nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi

Konya Mor Şebeke ile 1 milyon metreküp su kullanıma kazandırılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'ye örnek olan "Mor Şebeke" uygulaması ile 50 milyon metreküp su arıtılırken, 1 milyon metreküp su standartlarına uygun bir biçimde kullanıma kazandırıyor.

Yakup Demirhan kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Daire Başkanı Yakup Demirhan kimdir? Yakup Demirhan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Koruma Uygulama ve Denetim Daire Başkanı Yakup Demirhan...

Konya'da Mor Şebeke uygulamasıyla 50 milyon metreküp arıtılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'ye örnek olan "Mor Şebeke" uygulaması ile 50 milyon metreküp su arıtılırken, 1 milyon metreküp su standartlarına uygun bir biçimde kullanıma kazandırıyor.

Mor Yakup Kilisesi unesco listesi Haberi

Mor Yakup Kilisesi unesco listesi

Türkiye'den UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren 13 alandan biri olan Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi'nin, kalıcı listeye girmesi hedefleniyor.


Nusaybin'deki Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi'nin 15 Nisan'da yapılan değerlendirme sonucunda Dünya Miras Geçici Listesi'ne alınması ilçede sevinçle karşılandı.


Yüzyıllardır yan yana iki farklı inanışın mabetleri olan Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi'nin, dünya mirasları kalıcı listesine girmesi bekleniyor. 


Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can, AA muhabirine, Türkiye'den 13 alanın Dünya Miras Geçici Listesi'ne alındığını anımsatarak, bu durumun memnuniyet verici olduğunu söyledi.


Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmeyi hak ettiğine inandığını anlatan Can, şöyle konuştu:


"Cami külliyesinde, orada meftun olarak bilinen Zeynel Abidin ve onun kız kardeşi Sitti Zeynep'in türbeleri bulunuyor....