25 / 04 / 2024

muğla büyükşehir olacak mı

muğla büyükşehir olacak mı

Yerel seçimlerin ardından Muğla' nın, büyükşehir kurulacak olan 14 ilden birisi olması, uzun yıllardır imar planı eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşayan bölgedeki köylülerin yüzünü güldürmeye başladı....

Turizm yerleri illerinin büyükşehir olacağından endişeleniyor!

İçler Belediye Başkanı Zeki Eren, bağlı oldukları Muğla'nın büyükşehir olması halinde Marmaris'in bir mahallesine dönüştürüleceklerini söyledi.Eren, "Bu Türk turizmi için önemli sorunları da beraberinde getirecek. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan tur

Memurlara büyükşehir tazminatı geliyor mu? AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde!

Yerel seçimlerde (31 Mart) yarışacak tüm belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşan AK Parti'nin seçim beyannamesi de 30 Ocak'ta açıklanacak. Bu kapsamda büyükşehirlerde çalışan memurlara büyükşehir tazminatı verilmesi planlanıyor. İşte AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde...

Manisa Büyükşehir'den şehir hastanesine komşu 1.456 yeni konut geliyor! 2.4 milyarlık proje için düğmeye basıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi 1.456 yeni konut için düğmeye bastı. Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek proje 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak.

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 83 bin 162 öğrenciye eğitim desteği verecek...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, ilköğretim ve lise seviyesinde eğitim gören öğrencilere kişi başı 750 Türk Lirası olacak şekilde toplam 62 milyon 371 bin 500 Türk Lirası destek vereceği açıklandı.İşte haberin ayrıntıları...

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüksek maaşla çalışacak personel alacak! Başvuru şartları ve son başvuru tarihi açıklandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam etmek üzere 4 adet müfettiş yardımcısı alacağını açıkladı. Başvuru koşulları ve sınav yeri belli olurken, son başvuru tarihinin ise 3 Kasım olduğu duyuruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

Öğrencilerin maddi desteğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) burs başvuru tarihleri merakla bekleniyor. Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala, İBB'nin burs programına başvurmak isteyen öğrenciler bu yılki başvuru tarihlerini büyük bir ilgiyle takip ediyorlar.

Ehliyeti olanlara müjde! Muğla Büyükşehir Belediyesi KPSS şartsız şoför alımı yapacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilanla 39 yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personelleri çeşitli kadrolarda istihdam edileceği ve farklı ilçelerde görevlendireceğini öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden deprem kredisi! Tam 1 milyon faizsiz krediyi kimler alabilir?

İstanbul Belediyesi yine başlattığı hareketle herkese örnek olacak olan kredi detaylarını paylaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ülkemizde yaşanan deprem sonrasında, deprem bölgesinde bulunan riskli binaların yenilenmesi amacıyla sunmuş olduğu 1 milyon lira değerinde faizsiz kredinin kimler

Muğla Büyükşehir Belediyesi 59 gayrimenkulü kiraya verecek!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Muğla'da yer alan 59 adet taşınmazı kiraya verecek. İşte 23 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan ihale detayları...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çok ucuza lokanta açıyor! İşte ilk adres

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ucuza faydalanması için Kent Lokantaları açıyor. Kent lokantalarının ilk adresi Çapa olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent lokantası açıyor! Yemek fiyatları nasıl olacak? İşte detaylar… 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilk kent lokantasını Fatih Çapa’da açacak. Tabldot usulü hizmet verecek lokantada yemeklerin uygun fiyatlı olacağı belirtildi.

Muğla'da kiralık 78 gayrimenkul!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer ve Yatağan'da yer alan toplam 78 gayrimenkulü kiraya verecek.

Hatay Büyükşehir'den 61.3 milyon TL'ye teleferik yapım işi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay ili, Antakya İlçesi Habib-İ Neccar Dağı arası 1100 metre uzunlukta teleferik yapımı ve 22 yıla kadar işletilmesini 61 milyon 312 bin 515 TL muhammen bedelle ihale ediyor.

muğla büyükşehir olacak mı Haberi

muğla büyükşehir olacak mı


Yerel seçimlerin ardından Muğla'nın, büyükşehir kurulacak olan 14 ilden birisi olması, uzun yıllardır imar planı eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşayan bölgedeki köylülerin yüzünü güldürmeye başladı.


Yasa gereği köylerin kapanarak mahalleye dönüşmesi ve imar planlarının büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenecek olması, özellikle turizm merkezlerindeki turistik köylerdeki arsa fiyatlarına adeta doping etkisi yaptı.


Sektör temsilcileri, büyükşehirin gündeme gelmesinin bile fiyatları yüzde 15 artırdığını, büyükşehir kurulduğunda ise bu oranın yüzde 40'ı bulabileceğini bildirdi.


Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'nın büyükşehir olmasının, bölgelerine kendi iş dallarında ciddi katkı yaptığını söyledi.


Marmaris ve çevresinin yüzde 75'sinin sit alanı olduğuna dikkati çeken Akkuş, ancak nerelerin sit, nerelerin kullanıma açık olduğunun sınırlarının net bir şekilde belirlenmediğini ifade etti.


Bundan dolayı bölgenin imar bakımından büyük sorunlar yaşadığını...