28 / 03 / 2024

muğla menteşe restorasyon projeleri

muğla menteşe restorasyon projeleri

Tarihi hanları, kendine özgü ahşap mimarisiyle asırlar boyu birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Muğla'da, kültür turizminin canlandırılması için çalışmalar yürütülüyor.

O ildeki 2 adet TOKİ konutu satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla ili, Menteşe ilçesinde yer alan iki adet konutu satıyor. Peki Muğla Menteşe'de yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Menteşe Belediyesi, Muğla'da 2 arsa satacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar dikkat!

Muğla İli Menteşe Belediye Başkanlığı, Muğla Menteşe'de yer alan iki adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Resmi Gazete'de paylaşılan detaylara göre, söz konusu satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tatilcilerin gözdesi Muğla'da imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Yatırımcıların merak ettiği ve araştırdığı yeni ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden arka arkaya yayınlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Muğla ili, Menteşe ilçesi Salihpaşalar Köyü'nde yer alan imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Muğla'da son dakika imarlı arsa fırsatı! İhalesi 1 Eylül'de!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Muğla ili, Menteşe ilçesi Salihpaşalar Köyü'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı.

Muğla için acele kamulaştırma kararı!

Muğla ili Menteşe ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Muğla'da kiralık 78 gayrimenkul!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer ve Yatağan'da yer alan toplam 78 gayrimenkulü kiraya verecek.

Muğla Menteşe'de 15 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Muğla Satış Memurluğu, Muğla ili, Menteşe ilçesi, Karabağlar Mahallesi, 711 ada 51 parselde yer alan gayrimenkulü 15 milyon TL'ye satıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 111 adet gayrimenkulü kiraya veriyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan'da yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla Menteşe'de 8.9 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Menteşe Belediye Başkanlığı, Muğla Menteşe'de yer alan 15 adet arsayı 8 milyon 943 bin 600 TL bedelle satışa çıkardı.

muğla menteşe restorasyon projeleri Haberi

muğla menteşe restorasyon projeleri

Son yıllarda tarihi doku içinde kalan yapılar, valilik ve belediye tarafından restore edilerek kültür turizmine kazandırılıyor. Doğal film platosunu andıran mekanları ile Muğla, dizi ve sinema filmi yapımcılarının da büyük ilgisini çekiyor. Muğla'nın merkezi ilçesi olan Menteşe'nin CHP'li Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ilçenin kentsel, arkeolojik ve doğal SİT olma özelliklerini bir araya toplayan nadir yerleşimlerden biri olduğunu söyledi. Kültür varlıkları açısından çok zengin bir yere sahip olduğunun altını çizerek, şehir merkezinin mimarinin en güzel örneklerini barındırdığını kaydetti.


Muğla Valiliği Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yıllarda hazırlanan projeyle tarihi arasta ve Zahire Pazarı'nın restore edilerek kültür turizmine kazandırıldığını aktaran Başkan Gümüş, "Dönemin önemli ticaret bölgesi olan arasta, yenileme çalışmalarından sonra hareketlendi. Söz konusu bölge ayakkabıcısı, demircisi, semercisi, kalaycısı, nalburu, şadırvanı ve saat...