16 / 04 / 2024

murat kurum imar barışı açıklamaları

murat kurum imar barışı açıklamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada imar barışının "imar barışına giren yapılar sağlamdır, riskli değildir'' anlamı taşımadığını belirtti.

Murat Kurum'dan son dakika imar açıklaması: İstanbul’da imar problemi kalmayacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, afetlere dirençli bir İstanbul yapacaklarını açıklayarak '' Nasıl Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye’de yaptıysak, 39 ilçede de milletimizle el ele vereceğiz. İmar problemi kalmayacak” dedi.

Murat Kurum açıkladı! İmar affı diye bir kanun çıkmadı, İmar Barışı çıktı...

Muhalefet tarafından yapılan yorumlara tepki gösteren Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum, "İmar affı diye bir kanun çıkmadı. İmar Barışı çıktı." diye konuştu. İşte haberin detayları... 

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde yapılaşmaya izin verilmemiştir!

Murat Kurum, Salda Gölü'nün imar planlarının onaylanmasına ilişkin, "Yapılan çalışmayla göl yüzeyi ve çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Aksine daha önce ilçe belediyesince onaylanan planlardaki yoğunluklar ve nüfus projeksiyonu da yüzde 30 oranında azaltılmıştır" dedi.

Murat Kurum'dan Kanal İstanbul iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Kanal İstanbul Projesi'nin planlama alanlarında kişiye özel imar çalışması geçmişte yapılmadığı gibi bugün de bundan sonra da yapılmayacaktır." diye konuştu.

Murat Kurum: Elazığ'da Kentsel dönüşüm çalışmaları yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da deprem sonrası çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Murat Kurum, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada depremin ardından Elazığ'da yürütülen çalışmalara ilişkin son bilgileri paylaştı...

Murat Kurum: Depremin etkilerini en aza indireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’da yaşanan deprem bölgesine giderek depremzedeleri ziyaret etti ve kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Murat Kurum: Elazığ'daki tüm yapıların röntgenini çekiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sürsürü Mahallesi’nde evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti. Murat Kurum ziyarette yaptığı açıklamada "Yıkılma tehlikesine ilişkin lazer tarayıcılarla bütün binalarımızı saniyede 2 milyon nokta atışıyla, ölçüm yapıyoruz." dedi.

Murat Kurum'dan Elazığlı depremzedelere yardım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da yaşanan depremde evleri zarar gören vatandaşlara ziyarette bulundu.

Murat Kurum, Elazığ'da evleri hasar gören vatandaşlarla bir araya geldi!

Elazığ'daki depremde evleri hasar gören depremzedeleri ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu söyledi...

Murat Kurum'dan Elazığ'daki fahiş kira artışı hakkında açıklama!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem sonrası fahiş kira artışlarına karşı soruşturma başlatmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Murat Kurum Elazığ'daki TOKİ konutlarını inceledi!

Elazığ'da 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına verilecek TOKİ konutlarını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inceledi...

Murat Kurum: Elazığ'da 2 bin yeni konut üretimine başlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum deprem sonrası incelemeler ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu...

murat kurum imar barışı açıklamaları Haberi

murat kurum imar barışı açıklamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen uluslararası gayrimenkul fuarı "MIPIM 2019" kapsamında, gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurum, kentsel dönüşümde hedeflerinin 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürmek olduğunu söyledi.

Bu çalışmayla acil, öncelikli bekleyen konutların sorununun çözüleceğini dile getiren Kurum, "Bunun da yüzde 10-15'ini yine TOKİ eliyle yapacağız. Yine düzenleme yaptık. İller Bankası ile kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50'ye kadar faiz desteği verebiliyoruz. 4 milyar liraya kadar bunu verebileceğiz. Bu sayede de kentsel dönüşümü hızlandırmış olacağız." dedi.

Kartal'da yıkılan binanın yerine yapılacak binanın ihalesinin tamamlandığını söyleyen Kurum, yaptıkları çalışmalarda vatandaşın da kendilerine güvendiğini belirtti.

- "Yurt dışında yaptığımız 11 milyar dolarlık işin sayısını artırmalıyız"

Kurum, Türkiye'deki müteahhit sayısının gayrimenkulle ilgili yaşanan sorunlarla bağlantısının sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"Müteahhidin çok olmasında yanlış...