26 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum  "Bizim isteğimiz vatandaşlarımızın riskli binalarda oturmaması, biz riskli binaların tespiti noktasında bakanlık olarak tüm desteği vermeye hazırız" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Sabah'ta yer alan habere göre, Bakan Kurum  TOKİ  taksitleriyle ilgili olarak, "Vatandaşlarımızın 3 aylık taksitlerini öteledik" dedi. Kurum ayrıca, Van'daki 4.7 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can ve mal kaybının söz konusu olmadığını bildirdi. CHP'li belediyelerin devletten izinsiz yardım kampanyası düzenlemesiyle ilgili konuşan Kurum, " Bu süreçte bir kampanya varken izin almadan alternatif kampanya başlatmanız süreci baltalar, sürece zarar verir. Biz buna müsaade edemeyiz. Bizim amacımız bu birliği korumak, bunu baltalamak için yapılacak tüm çabalara da izin vermeyiz." şeklinde konuştu.

Bakan Kurum belediyelere koronavirüsle mücadele konusunda her türlü desteğin verildiğini de söyleyerek ve 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığını da sözlerine ekledi.

Van'daki 4.7 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can ve mal kaybı söz konusu olmadığını söyleyen Bakan Murat Kurum Kurum, "Elazığ'da 19 bin bağımsız bölümün çalışmasını başlattık. Elazığ'da 11 binanın temeli atıldı." dedi.

HEDEFİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN RİSKLİ BİNALARDA OTURMAMASI

İstanbul'daki kentsel dönüşüm hakkında, "Belirlediğimiz noktalarda çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz." şeklinde konuşan Bakan Kurum, "Bizim isteğimiz vatandaşlarımızın riskli binalarda oturmaması, biz riskli binaların tespiti noktasında bakanlık olarak tüm desteği vermeye hazırız. 1.5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik." dedi.


Geri Dön