06 / 12 / 2025

murat onurlu deprem

murat onurlu deprem

Başbakanlık Afet, Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Murat Onurlu, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini belirterek, 2012 yılında meydana gelen deprem sayısının 28 bin 740 dedi...

Deprem bölgesindeki 453 bin konut ve iş yerinin yüzde 80’i tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki 453 bin konut ve iş yerinin yüzde 80’inin tamamlandığını söyledi.

Deprem bölgesinde il il teslim edilen konut sayıları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde il il teslim edilen konut sayılarını açıkladı.

Deprem bölgesindeki inşa çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak! İşte il il son durum!


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki inşa çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Deprem bölgesindeki 350 bininci konut yarın teslim edilecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde yapımı tamamlanan 350 bininci konutun tesliminin yarın gerçekleştirileceğini söyledi.

Deprem bölgesindeki 453 bin bağımsız bölümün yüzde 70’i tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konut çalışmalarında söz verdikleri 453 bin bağımsız bölümün yüzde 70’inin tamamlandığını söyledi.

Murat Kurum’dan deprem bölgesindeki kiracılara sosyal konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada yıl sonu açıklanacak sosyal konut paketinde deprem bölgesindeki kiracılara öncelik tanınacağını söyledi.

Bakan Kurum açıkladı: 11 ildeki 453 bin deprem konutu yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Şu anda deprem bölgesinde saatte 23, günde 550 konut yapıyoruz diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yıl sonuna kadar 11 ilimizde 453 bin bağımsız bölümü teslim etmiş olacağız.” dedi.

Murat Kurum açıkladı: Deprem bölgesindeki 250 bininci konutun anahtarı önümüzdeki ay teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında deprem bölgesindeki 250 bininci konutun anahtar tesliminin önümüzdeki ay gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Murat Kurum'dan son dakika kentsel dönüşüm açıklaması: Hasarlı yapılar Yarısı Bizden'e dahil edilecek!

İstanbul Deprem Dönüşümü Değerlendirme Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasarlı binaların Yarısı Bizden kampanyasına dahil edileceğini söyledi.

Prof. Dr. Orhan Canpolat’tan Murat Kurum’a çağrı: Deprem gelmeden harekete geçmek zorundayız!

Prof. Dr. Orhan Canpolat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a çağrı yaparak, “İstanbul’da 600 bin konut acil dönüşüm bekliyor. Deprem gelmeden harekete geçmek zorundayız.” dedi.

Murat Kurum'dan İstanbullulara çağrı: 600 bin konut hemen şu an yıkılabilir! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki son durumu anlattı ve İstanbullulara çağrıda bulundu. 

Murat Kurum'dan deprem fırsatçılarına sert tepki: 5 bin TL'ye beton olursa çelik yaparız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem fırsatçılarına tepki göstererek, “5 bin TL'ye beton olursa çelik yaparız” dedi.

Deprem güvenliğinde ısı yalıtımına dikkat!

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı yaptığı açıklamada ısı yalıtımının önemine dikkat çekerek, “Deprem güvenliğini pekiştirmek için, binalarınızda ısı yalıtımı yaptırmayı ertelemeyin”  dedi.

murat onurlu deprem Haberi

murat onurlu deprem

KAVAKLI Sahilinde 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatım kaybedenler için düzenlenen anma programında konuşan Başbakanlık Afet, Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAL)) Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Onurlu, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini belirterek, 2012 yılında meydana gelen deprem sayısının 28 bin 740 olduğunu söyledi. Onurlu, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, DASK ile ilgili kanunun da yasalaştığını, Sağlık Bakanlığının hastanelerin güçlendirilmesi ve Milli Eğitim Bakanlığının afetlerle ilgili yaptığı çalışmaların eylem planı kapsamında devam ettiğini bildirdi. Hükümetin, çalışmaların bitirilmesi için titizlikle çalışüğını ve destek verdiğini anlatan Onurlu, sivi topum örgütlerini çok önemsediklerini, onlarla da koordinasyonu sağladıklarını kaydetti. Onurlu, bu yıl 1 milyon kişiyi deprem konusunda eğitmeyi hedeflediklerini anlatarak, "Bunu başaracağımıza inanıyorum. 'Türkiye'de deprem olacak, olmayacak'...