16 / 04 / 2024

muş ermeni kilisesi

muş ermeni kilisesi

Ermeni Mimar ve Mühendisler Dayanışma Derneği üyesi Zakarya Mildanoğlu Muş’taki tarihî Ermeni yapılarını ve yapıların bugünkü durumunu anlattı. Mildanoğlu, bölgedeki çok sayıda Ermeni kilisesi ve manastırın durumunu yerinde incelediklerini söyledi...

Teröristlerin yıktığı Ermeni Klisesi'ni Türkiye onardı!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü YPG/PKK’dan temizlenen Tel Abyad’da teröristlerin mevzi oluşturduğu ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi’nin temizlenip yeniden elden geçirildiği açıklandı.

Tel Abyad’daki Ermeni Kilisesi onarılıyor!

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nin temizlenerek yeniden elden geçirildiğini bildirdi...

Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek!

Sivas'ta 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı sınırlarında bulunan Surp Kevork Ermeni Kilisesi restore edilecek.

İBB, Ermeni mezarlığının imara açılması talebini reddetti!

İBB Meclisi, Meclis gündemine alınan 53 raporu oybirliği ile kabul edip tarihi bir olaya imza attı. Oybirliğiyle kabul edilen raporlardan biri de Sarıyer’de bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi Vakfı’na ait mezarlığın imara açılması talebinin reddi oldu. 

1800 yıllık Ortodoks Kilisesi yıkılmak üzere!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kameriye Adası'nda bulunan Ortodoks Kilisesi yıkılma eşiğine geldi. 1800 yıllık tarihi olan kilise yenilenmeyi bekliyor.

Elazığ'daki Ermeni Protestan Kilisesi otopark mı oldu?

CHP'li Gülay Yedekci, Elazığ'da bulunan tarihi Ermeni Protestan Kilisesi'nin özel sermayeye satıldığı ve otoparka dönüştürüldüğüne dair iddiaları meclis gündemine taşıdı..

Beyoğlu Ermeni Katolik Kilisesi'nde yaya yolu krizi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Beyoğlu Asmalımescit’teki Ermeni Katolik Kilisesi’nin yanındaki sokağı yaya yolu yapmak istiyor. Kilise yönetimi ise güvenlik sorunu nedeniyle karşı çıkıyor.

Tarihi Balat Hamamı satışa çıktı!

İstanbul Balat’ta yapımı 1490’lı yıllara dayanan tarihi hamam sahibinden.com’da satışa çıkarıldı. Balat’ta Ferruh Kethuda Camii ve Tarihi Surp Hiresdagabet Ermeni Kilisesi ile komşu olan ve yapıldığı döneme dair tüm özellikleri içinde barındıran tarihi hamama istenen bedel ise 3 milyon TL.

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Sur Kurşunlu Camii ve Ermeni Katolik Kilisesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yakarak kullanılamaz hale getirilen 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ile çatışmalarda zarar gören Ermeni Katolik Kilisesinin restorasyon çalışmalarına başlandı.

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

Konya Tarihi Ermeni Kilisesi ve Gavur Hamamı restore edilecek mi?

Konya Akşehir’de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Tarihi Ermeni Kilisesi ve Gavur Hamamı yıllardır turizme kazandırılacağı günü bekliyor.

Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na verildi!

İstanbul Tuzla'daki Ermeni yetimhanesi Kamp Armen’in tapusu Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na iade edildi.

muş ermeni kilisesi Haberi

muş ermeni kilisesi

İstanbul Feriköy’deki Surp Vartanants Kilisesi Salonu’nda dün yapılan etkinliğe katılan Ermeni Mimar ve Mühendisler Dayanışma Derneği üyesi mimar Zakarya Mildanoğlu slayt gösterimiyle Muş’taki tarihî Ermeni yapılarını ve yapıların bugünkü durumunu anlattı.


Yaptığı konuşmada, aralarında sanat tarihçisi, mimar ve mühendislerin bulunduğu bir heyetle Muş’a gittiklerini belirten Mildanoğlu, bölgedeki çok sayıda Ermeni kilisesi ve manastırın durumunu yerinde incelediklerini, üzerinde haç sembolü bulunan, Ermenice yazılı, işlemeli taşların kilise ve manastırlardan sökülerek köy evleri ve kamu binalarının inşaatında kullanıldığını belirlediklerini söyledi.



YOK EDİLİŞİN HAZİN BİLANÇOSU


Muş’taki tarihî Ermeni eserlerinin mevcut durumu hakkında bilgi veren Mildanoğlu şöyle konuştu: “Muş Kırköy’de ahır, samanlık ve depo olarak kullanılan, mülkiyeti bir şahsa ait olan Surp Sarkis ve Surp Hagop kiliselerinden biri dört duvarı ve çatısıyla duruyor. Diğerinden iz bile kalmamış....