29 / 03 / 2024

müsiad yeniden yapılanma süreci

müsiad yeniden yapılanma süreci

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz, "MÜSİAD olarak bundan sonraki süreçte, orta gelir tuzağından kurtulunması için eğitim ve ekonomide yeniden yapılanma sürecine hız verilmesi gerekiyor'' dedi.

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Deprem illerindeki yeniden yapılandırma yükümlülüklerinde mücbir sebep halinin düzenlendiği açıklandı. Yapılan açıklamada, bölgede bulunan iller için mücbir sebep durumuna yönelik düzenleme yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Pera GYO, yatırım holding olarak yapılandırılacak! GYO statüsünden çıkıyor! 

Pera GYO, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı statüsünden çıkıp, yatırım holding şeklinde yeniden yapılandırılacak. Şirket KAP'ta duyurdu. İşte detaylar...

Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar! 

Şu ana kadar depremde yıkılanlar dahil, ağır hasırlı olan ve yıkılması gereken toplam konut sayısı 384 bine ulaştı. Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. İşte ayrıntılar...

Ordu Aybastı'daki heyelandan yıkılan evlerin yeniden yapımı mecliste!

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde yaşanan heyelanlar nedeniyle yıkılan evlerin yeniden yapılmasına ilişkin soru önergesi verildi. 

Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacak!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yaptığı açıklamada, "Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak!

Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak.

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

TEDAŞ'tan tarımsal sulama borçlarına yeniden yapılandırma!

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), tarımsal sulama borçlarının yeniden yapılandırılması dahilinde, 22 bin 15 abonesinin 493 milyon 316 bin 464 TL'lik borcunu yeniden yapılandırdı.

Tarihi bina 'Şura-i devlet' 54 milyon TL'ye yeniden yapılacak!

İstanbul Valiliği tarafından 1869 yılında inşa edilen ve bir yangının ardından 1911'de tamamen yanan Şura-i Devlet binası yeniden inşa edilecek. Yeniden yapım işi 53 milyon 803 bin 175 TL'ye ihale edildi.

Dudullu-Bostancı Metrosu'nun yapımına yeniden başlandı!

Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya düşürmesi beklenen Dudullu-Bostancı Metrosu'nun yapımına yeniden başlandı. Yüzde 70’i tamamlanan hattın 2021 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Yeniden yapılandırılan borç tutarı 5,1 milyar lira oldu!

Türkiye Bankalar Birliğinden, Ekim-Kasım 2019 döneminde 4 milyar 934 milyon lirası enerji, 137 milyon lirası turizm sektörüne ait olmak üzere yeniden yapılandırılan toplam borç tutarının 5 milyar 71 milyon lira olduğu bildirildi.

müsiad yeniden yapılanma süreci Haberi

müsiad yeniden yapılanma süreci

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yamankaradeniz, "MÜSİAD olarak bundan sonraki süreçte, orta gelir tuzağından kurtulunması için eğitim ve ekonomide yeniden yapılanma sürecine hız verilmesi gerekiyor. Orta gelir tuzağı, Türkiye için ciddi bir risk alanıdır" dedi.


Yamankaradeniz, MÜSİAD Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen genel kurulda yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.


MÜSİAD Kocaeli Şubesi'nin bölgede önemli faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Yamankaradeniz, kurumun Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması adına önemli katkılar ortaya koyduğunu kaydetti.


Yamankaradeniz, MÜSİAD'ın hem Türkiye hem de dünyanın birçok ülkesinde yapılanmasını tamamladığını dile getirerek, şunları kaydetti:


"Türkiye, 2013 yılında Gezi olaylarıyla başlayan süreç ve 17-25 Aralık darbe girişimine rağmen büyümesini sürdürmüş olan bir ülke. Bütün Avrupa Birliği ülkeleri durağan bir yapıya geçmiş olmasına rağmen, Türkiye...