19 / 04 / 2024

Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacak!

Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacak!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yaptığı açıklamada, "Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır" dedi.



Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmede Türkiye'ye Libya'daki seçimlerin belirlenen takvimde yapılması konusundaki desteğinden dolayı teşekkür ettiklerini dile getiren Dibeybe, "Şüphesiz bizler de bilinen demokratik ve siyasi yöntemlerle seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. Yine Türkiye'nin Libya'da kalıcı bir ateşkese yönelik desteğinden dolayı da müteşekkir olduğumuzu ifade ettik." şeklinde konuştu.

Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacak!

Görüşmede iki ülke arasındaki ticari ilişkilere değindiklerini de belirten Dibeybe, şöyle konuştu:

"Bu bağlamda iki ülke arasındaki Karma Ekonomik Konsey Toplantısı'nın en yakın zamanda yapılması arzusundayız. Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır. Bu bağlamda Türk şirketlerinin gelip bu projeleri yürütmelerini arzu ediyoruz. Aynı şekilde dost ve kardeş ülkelerden aynı yaklaşımı beklemekteyiz. Türkiye'nin müteahhitlik alanındaki derin tecrübesi ve daha önce de Libya sahasında çalışmasıyla bu alanda büyük bir pay alacağına inanıyoruz."

"İş birliğimizin enerji alanında da geliştirilmesi arzusu içinde olduğumuzu bu toplantıda ifade ettik." diye konuşan Dibeybe, ulaştırma alanındaki iş birliğinin, Türk Hava Yolları'nın yeniden Libya'ya uçuşlara başlamasının ve yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelenin de toplantıda ele alındığını belirtti.

Libya'da yarım kalan inşaat projeleri tamamlanacak!


Geri Dön