12 / 12 / 2025

Müslüman Kardeşler Teşkilat ihtiyadi tedbir

Müslüman Kardeşler Teşkilat ihtiyadi tedbir

Mısır 'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı 'nın (İhvan) lider kadrosundan 115 kişinin taşınır, taşınmaz mal varlıkları ile tüm banka hesaplarına yönelik ihtiyati tedbir kararı alındığı bildirildi.

İlhan Kardeşler Tekstil İnşaat’ın geçici konkordato mühleti 2 ay uzatıldı!

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2025/963 esas sayılı dosyada 21 Ekim 2025 tarihli ara kararıyla,  İlhan Kardeşler Tekstil İnşaat Tarım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin geçici konkordato süresi uzatıldı.

Konkordato ilan eden Yılmaz Kardeşler Lojistik ve ortaklarına 1 aylık ek süre!

Yılmaz Kardeşler Uluslararası Lojistik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında daha önce verilen geçici mühlet kararları, 10 Eylül 2025 tarihinden itibaren 1 ay süreyle uzatıldı.

Gür Kardeşler Dayanıklı Tüketim Malları’na 3 ay geçici mühlet!

Gür Kardeşler Dayanıklı Tüketim Malları Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.hakkında 3 ay geçici mühlet kararı verildi.

İlhan Kardeşler Tekstil’e 3 ay geçici konkordato mühleti!

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, mali sıkıntı yaşayan İlhan Kardeşler Tekstil İnşaat Tarım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında 3 ay süreyle ayrı ayrı geçici mühlet kararı verdi.

Meri Pack Paketleme ve Tostçu Kardeşler Gıda’ya 3 ay geçici konkordato mühleti!

İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, ekonomik sıkıntı yaşayan Meri Pack Paketleme Ambalaj Reklam Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Tostçu Kardeşler Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

2 Kardeşler Mobilya’nın geçici konkordato mühleti 2 ay uzatıldı!

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2 Kardeşler Mobilya Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne daha önce verilen üç aylık geçici mühletin 2 ay süreyle uzatılmasına karar verdi.

Ünlü demir-çelik şirketi Sıddık Kardeşler konkordato talep etti!

1967 yılında Karabük’te kurulan Türkiye’nin önde gelen demir çelik şirketlerinden Sıddık Kardeşler Haddecilik Sanayi ve Ticaret AŞ konkordato başvurusunda bulundu.

Yılmaz Kardeşler Uluslararası Lojistik için konkordato süreci başladı!

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yılmaz Kardeşler Uluslararası Lojistik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile şirket ortakları hakkında 3 ay geçici mühlet kararı verdi.

2 Kardeşler Mobilya Tekstil konkordato korumasına alındı!

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2 Kardeşler Mobilya Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.

Konkordato talebinde bulunan Üçel Kardeşler Gıda’ya 1 yıl kesin mühlet verildi!

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talebinde bulunan Üçel Kardeşler Gıda Ticaret Ltd. Şti. hakkında 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı verdi. 

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...

Hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir değişiklik uzmanlar tarafından açıklandı. Buna göre, kardeşler arasında gerçekleşen miras paylaşımında artık yeni düzenlemeler hayata geçirilmiş olacak.

Miras paylaşacak kardeşler nelere dikkat etmeli?

Aile tarafından bırakılan miras paylaşımlarında kardeşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve sonrasında çıkna sorunlar karşısında atılabilecek adımlar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Buna göre, kardeşler eşit payda miras almak zorunda mı?

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Miras paylaşımı çoğu zaman aileler arasında anlaşmazlıklara neden oluyor. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Müslüman Kardeşler Teşkilat ihtiyadi tedbir Haberi

Müslüman Kardeşler Teşkilat ihtiyadi tedbir


Mısır Merkez Bankası'dan bir bankaya gönderilen resmi yazıda, sözkonusu kararın, İhvan'ın mal varlığı dosyasını inceleyen Adalet Bakanı Yardımcısı İzzet Hamis'in başkanlığındaki komitenin talimatı üzerine alındığı belirtildi. Alınan kararla aralarında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduğu 115 kişinin taşınır, taşınmaz bütün mal varlıkları ile banka hesaplarının dondurulduğu kaydedildi. 


Kahire Mahkemesi, 23 Eylül'de, "İhvan'ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı vermişti. Mahkeme ayrıca, İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almıştı. Bu kararın ardından Mısır Merkez Bankası, ilgili kurumlara 14 Kasım'da yolladığı resmi yazısında 115 İhvan liderinin mal varlıklarının tespiti talebinde bulunmuştu. 


Mal varlıklarına el konulanlar arasında, çoğu tutuklu bulunan Müslüman Kardeşler...