18 / 04 / 2024

müteahhit evi eksik teslim etti

müteahhit evi eksik teslim etti

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun yapması gerekiyor. Peki, müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım diyorsanız

Müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur?

Tapu dairesinde ödenecek harç için, gerçek satış bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, müteahhit eksik fatura düzenlerse ne olur? Cezası nedir?

Şanlıurfa'da müteahhit öldürüldü!

Şanlıurfalı müteahhit Fatih Çiftçi, öldürüldü. 29 yaşındaki Çiftçi'nin cesedi otopsi için morga gönderildi.

İşte Arizona'daki dünyanın en yüksek müstakil evi!

Arizona'daki Falcon Nest adını taşıyan ev 124 feet uzunluğunda. Bu ev dünyanın en yüksek müstakil evi olarak biliniyor.

Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmeli?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, ''Müteahhit seçerken nelere dikkat edilmelidir'' konusuna değindi. İşte Karataş'ın o yazısı...

Aydın'daki kaçak müteahhit Yalova'da yakalandı!

Aydın'da birçok inşaat projesine imza atan ve tamamlamadan onlarca projeyi yarım bırakıp ortadan kaybolan müteahhit Yalova'daki bir termal otelde yakalandı.

İzmir Gaziemir’de 2 müteahhit 120 kişiyi dolandırdı!

İzmir Gaziemir’de müteahhit Hüseyin P. ve ortağı Selim Ö, 24 evi defalarca satarak 120 kişiyi dolandırdı. 48 aile, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Necip Fazıl Müze Evi kuruluyor!

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Necip Fazıl Müze Evi'nin kurulması için ilk adımı attı.

Bilecik'te çatıdan düşen müteahhit Ahmet Şahin ağır yaralandı!

Bilecik Beşiktaş Mahallesi Dilaver Sokak üzerinde kaba inşaatı bitmiş 4 katlı bir binanın çatısındaki yapımı devam eden çalışmaları inceleyen müteahhit Ahmet Şahin (1982), bilinmeyen bir sebepten dolayı aşağı düştü.

İki kişinin ölümüne neden olan müteahhit serbest bırakıldı!

İZMİR’in Konak İlçesi’nde, geçen 11 Ağustos’ta Lütfiye Yurdaer ile Ecem Haliloğlu’na otomobille çarparak ölümlerine neden olan ve olay yerinden kaçan müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara’da polise teslim oldu. N.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İstanbul'da bir müteahhit, ayrılmak isteyen sevgilisini öldürdü!

İstanbul'da bir müteahhit, kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşını silahla öldürüp 3 gün sonra intihar etti.

Yöryapı dönüşümde müteahhit firma seçimi konusunda uyarıyor!

İstanbul’da eski semtleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın riskli alan ilan etmesi ile başlayan süreç, kimi bölgelerde de maliklerin binalarında hasar tespiti yapması ile başlıyor. Dönüşümde malikler bir müteahhit firma ile anlaşıp kat karşılığı sözleşme imzalıyor.

Kayseri Müftü Evi projesine Tarihi Kentler Birliği'nden ödül!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma, Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ile birlikte Müftü Evi projesiyle de ödül aldı.

Müteahhit mağdurları iskan affı bekliyor!

Müteahhit kusuru yüzünden iskân alınmayan binalarda elektrik ve su gibi abonelik işlemlerini bireysel olarak gerçekleştiremeyen vatandaşlar ortak abonelikler kullanarak binalarda ikamet ediyorlar. Bu durumda olan on binlerce vatandaş, devletten yeni bir iskân affı bekliyor.

müteahhit evi eksik teslim etti Haberi

müteahhit evi eksik teslim etti

Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. İnşa edilen bu binadan arsa sahiplerine payları veriliyor. Diğer daireler ise müteahhite kalıyor.


Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun ve eksiksiz bir şekilde bitirip zamanında teslim etmesi gerekiyor. Ancak bazı müteahhitlerin teslim ettiği dairelerde eksiklik veya yanlışlıklar olabiliyor. Siz de "Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Müteahhit evi eksik teslim ettiyse, kendisine eksikliklerin tamamlanması ve ayıpların düzeltilmesi için ihtar çekilebiliyor. Müteahhite gönderilecek ihtarda eksikliklerin tespit edilerek belirtilmesi gerekiyor.


İhtar örneği:


……………... NOTERLİĞİNE

-İHTARNAME-

İHTAR EDEN                          : ……..:……………...

VEKİLİ                        ...