27 / 04 / 2024

Müteahhitin görevleri

Müteahhitin görevleri

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Müteahhitin görev ve sorumlulukları nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş kişiler tarafından üstlenilmesi gerekiyor.Bu görevi müteahhitler üstlenirken bazı sorumlulukları da üstlenmiş oluyor. Peki, Müteahhin görev ve sorumlulukları nelerdir?

Tuğrul Fadıllıoğlu kimdir? Hangi üst düzey görevleri yürüttü? Arçelik’te hangi alanda çalışıyor?

Tuğrul Fadıllıoğlu nerede okudu? Arçelik'te hangi görevleri yürüttü? Hangi şirketlerin üst düzey yöneticiliğini yaptı? İşte Tuğrul Fadıllıoğlu hakkında merak edilen tüm detaylar...

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Tual Adalar Dağ Mühendislik güncel fiyat!

Tual Adalar Dağ Mühendislik güncel fiyat listesi 375 bin TL'den başlıyor. Tual Adalar projesinde 1+1'den 4+1'e kadar konut tipleri sunuluyor...

Başakşehir Adım İstanbul güncel ev fiyatları!

Başakşehir Adım İstanbul güncel ev fiyatları 650 bin TL'den başlıyor. Adım İstanbul projesi İntaya-İntes ve Eyg Yapı ortaklığı tarafından inşa ediliyor...

Adım İstanbul güncel fiyat listesi!

Adım İstanbul güncel fiyat listesi 650 bin TL'den başlıyor. İntaya-İntes ve Eyg Yapı ortaklığı tarafından hayata geçirilen projede konut ve ticari alanlar bulunuyor...

Adım İstanbul güncel ev fiyatları 2017!

Adım İstanbul güncel ev fiyatları 2017 kapsamında konutlar minimum 650 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Projede yüzde 5 peşinat, 60 ay sıfır faiz imkanı bulunuyor...

Özdemir Mimari İnşaat Mühendislik Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özdemir Mimari İnşaat Mühendislik Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Abdulsamet Özdemir ve Muhammed Üveys Özdemir ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Yapı stoklarının illere göre dağılımı meclis gündeminde!

Yapı stoklarının illere göre dağılımı TBMM gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Atakule AVM dava duruşması 23 Kasım'da görülecek!

Atakule AVM'nin eski müellifi tarafından Atakule GYO aleyhine açılan davanın dünkü duruşması yapıldı. Davaya yeni bir bilirkişi atandı ve o nedenle yeni dava duruşması 23 Kasım'da görülecek.

Enka İnşaat pay alım bildirisini güncelledi!

Enka İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Enka İnşaat pay alım bildirisini güncelledi.

Her Çelik Sanayi Cam Ve Mücevherat Gıda İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Her Çelik Sanayi Cam Ve Mücevherat Gıda İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi Muhammet Hakan Erdemir tarafından 30 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Akiş GYO davası 9 Kasım'da görülecek!

Akiş GYO davasının bir sonraki duruşması 9 Kasım 2017 günü saat 13:45'te görülecek.

Cangök İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Gıda Taşımacılık Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cangök İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Gıda Taşımacılık Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi 500 bin TL sermaye ile 5 Mayıs 2017 tarihinde Baver Gökçe ve İhsan Gökçe ortaklığında kuruldu.

Müteahhitin görevleri Haberi

Müteahhitin görevleri

Müteahhitin görevleri nelerdir?
Bir inşaatın tüm yapım sürecini baştan sona organize eden kişilere müteahhit deniyor. Bir işin zamanında planlanmasını ve yürütülmesini denetleyen müteahhitlerin birçok sorumluluğu bulunuyor. 

Müteahhit kelimesi üstlenici, taahhüt eden” anlamlarından oluşuyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir? Müteahhit ne iş yapar? İşte müteahhitin görevleri:

- Bir inşaat projesinin tüm aşamalarını baştan sona planlamak,
- Fiyat teklifini oluşturabilmek için malzeme, işçilik, makine ve diğer masrafların maliyetini hesaplamak,
Maliyetleri azaltmak ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak,
- Müşterilere sunmak üzere proje takvimi oluşturmak,
- Mimar veya mühendis gibi diğer meslek profesyonelleriyle birlikte çalışmak,
- Projenin yasa ve yönetmeliklere uygunluğunu denetlemek,
- Projenin zamanında ve bütçe dahilinde tamamlanmasını sağlamak,
- İşçi güvenliğini temin etmek,
- İş performansını denetlemek,
- Ekipman ve araçların zamanında ve...