19 / 04 / 2024

müteahhitle anlaşamayan vatandaş ne yapmalı

müteahhitle anlaşamayan vatandaş ne yapmalı

Kentsel dönüşüm projelerinde, müteahhitle yapılan sözleşmelerin ihlal edilmesi problemi çok sık rastlanan bir durum haline geldi. Peki kentsel dönüşümde müteahhitle anlaşamazsak ne yapmalıyız?

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Ülke genelinde 2023 verilerine göre 6,8 milyon riskli konut bulunuyor. Bu konutların kentsel dönüşümü için ise vatandaştan belli miktarda ücret talep ediliyor. Peki Kentsel dönüşümler vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

1 Eylül'den beri 64 bin kiracı ve kiralayan arabuluculukla anlaştı! Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulaması ile ilgili rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. Peki bu zamana kadar kaç ev sahibi ile kiracı uzlaştı? Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor? 

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

DASK ile anlaşamayan depremzedeye müjde: TOBB uyum devreye girdi!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından, DASK ile anlaşamayanların bazıları mahkemelere, bazıları da Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurdu. Bu süreçte depremzedeler, kötü olaylarla karşılaşması sonrasında DASK ile anlaşamayan depremzedeler için ''TOBB uyum'' devreye alındı.

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Garanti'den büyük bir müjde geldi

Garanti Bankası'ndan nakit paraya ihtiyaç duyan ancak bir türlü nakit paraya ulaşamayan vatandaşlar için büyük müjde geldi. İşte Garanti Bankası tarafından hazırlanan hızlı kredi kampanyasının detayları...

e-Devlet'te büyük kolaylık: 'Çocuklarım' hizmeti geliyor, milyonlarca vatandaşın işini hızlandıracak!

e-Devlet'te Sürpriz Uygulama: 'Çocuklarım' Hizmeti Platforma Geliyor! Milyonlarca Vatandaşın İşini Kolaylaştıracak!

Kentsel dönüşümde metrekare hesabı engeli! Müteahhitle anlaşamayan hak sahipleri süreci yavaşlatıyor!

Riskli yapıların yenilenmesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları, İstanbul'da tüm hızıyla devam ediyor. Ancak, hak sahipleriyle müteahhit firmaların anlaşamaması hala en büyük engellerden...

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Mirasçılar belli durumlarda anlaşma sağlayamaz yani kanıda olamazlar ve bu durumda anlaşmazlıklar çıkar. Peki “Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?” İşte detaylar!

Miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

Bir kimsenin vefatı halinde malvarlığı miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, miras paylaşımında anlaşmazlık olursa ne olur?

müteahhitle anlaşamayan vatandaş ne yapmalı Haberi

müteahhitle anlaşamayan vatandaş ne yapmalı


Kentsel dönüşüm projelerinde, müteahhitle yapılan sözleşmelerin ihlal edilmesi problemi çok sık rastlanan bir durum oldu. Peki müteahhitle anlaşamama durumunda ne yapmalı? Müteahhitle ne gibi konularda anlaşamayabiliriz?


Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre yapının istenilen kalitede olmaması, vaat edilen niteliklere uygun olmayan bir yapı teslim edilmesi, inşaatın süresinde bitirilememesi bu durumlara örnek gösterilebilir. Kentsel dönüşümde müteahhitle anlaşamama sorununun baştan çözümü veya böyle bir sorunla karşı karşıya kalınması durumunda hak kaybına uğramamak için konusunda uzman bir avukatın desteği şart halinde geldi.

MÜTEAHHİTLE YAPILAN SÖZLEŞMEYE DİKKAT


Kentsel dönüşüm kanunu olarak da bilinen 6306 sayılı yasanın 6. maddesine göre; bina yıkıldıktan sonra maliklerin veya Bakanlığın talebi ile kat irtifakı ve kat mülkiyeti kaldırılır, arsa payları maliklerinin adına kaydedilir. Maliklerle müteahhidin veya inşaat...